Nora ptica, ki povzroča težave, se je vrnila

(Foto: iStock)

V nemško vas Glambeck se je vrnil samec štorklje Ronny, ki je lani poškodoval številne avtomobile in okna. Lokalne oblasti so že potrdile prihod ptice, ki je s svojim uničevanjem zaslovela po celotni Nemčiji.

“Čisto nič se ni spremenil,” je povedala vodja lokalne skupnosti Hilda Peltzer – Blase, ki je dodala, da je Ronnyja že videla na svojem vrtu, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Lani je štrk s svojim dolgim oranžnim kljunom več mesecev uničeval strehe avtomobilov in okenska stekla v vasi, v pretežno kmečki nemški zvezni deželi Brandenburg. Ljudje so tako okna in druge površine, ki bi jih Ronny lahko poškodoval, začeli prekrivati z odejami. Pred zimo je odletel v južne kraje, tako da so imeli ljudje pozimi mir pred njim.

Strokovnjaki njegovo agresijo pripisujejo prekomernemu paritvenemu vedenju oziroma hormonom. Tako naj bi Ronny v svojem odsevu na avtomobilu ali oknu videl svojo konkurenco. Lani je namreč napadal tudi druge pare štorkelj. V Nemčiji je sicer večina drugih štorkelj dobrodošla, saj jim ljudje celo pripravijo gnezda, kjer se lahko namestijo s svojimi mladički.

J. F., STA

 • Olga

  Ronny je muslimansko biološko orožje, brez spremstva! Njegovo pravo ime je Islam! Muslimani so se zaradi hitrejše Islamizacije EU spravili še na štorklje!

  • primsek

   Tale komentar je pa celo za tako butast nivo debate kot je na Nova tv prenizek. Kaže pa na psihotično ustrojenost osebnosti : kot se šefu prikazujejo leteči sloni in škrat Murgelj, tako se Olgi prikazujejo muslimani in komunisti vsepovsod

   • Olga

    Ne, se ne prikazujejo! Delajo škodo,kjer se pojavljajo in sejejo smrt! Za obojimi ostajajo samo trupla, uničeno goofarstvo, uničena kultura (za komunisti uničene cerkve, za muslimani uničena Palmira), da o kršenju človekovih pravic niti ne govorim! Slovenija ima vsaj 650 grobišč, ki so realnost! Muslimanska pa odkrivajo in jih bodo še mnogo odkrili! Žal, ste vi tisti, ki zanika resnico!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!