Nostradamusove napovedi za 2017: Grozljiva opozorila – bliža se “vroča vojna”

Foto: iStock

Nostradamus je zopet pustil strokovnjake brez besed s svojo osupljivo natančnostjo. Pa poglejmo, kaj je napovedal za 2017.

Michel de Nostredame je francoski filozof, zdravnik, astrolog in jasnovidec iz 16. stoletja, ki je napovedal številne zgodovinske dogodke, med drugim tudi 11. september, vzpon Hitlerja in celo predsedniško zmago Donalda Trumpa. Po letu, polnem presenečenj in političnih preobratov, so njegovi oboževalci še enkrat preverili pisanje Nostradamusa, “da bi poskušali napovedati, kaj bo prineslo leto 2017.”

In kaj Nostradamusovi privrženci verjamejo, da bi lahko prineslo letošnje leto?
Kitajska bi lahko izvedla drzne poteze ter z njimi odgnala “ekonomsko neravnovesje” v svetu, seveda z daljnosežnimi posledicami.

Žal za Italijo ne moremo istega zapisati. Nostradamus je napovedal, tako verjamejo njegovi privrženci, da bodo še naraščale finančne težave, brezposelnost in posojila, zaradi česar bo Italija postala “epicenter” nove krize evroobmočja. Verjetno bo Italija deležna gospodarskega pretresa in še poglobila finančno krizo, kar pa naj bi bila le posledica rezultatov italijanskega referenduma in odločitve, da Matteo Renzi odstopi.

ZDA naj bi po napovedih postale bolj neobvladljive. Ideološko polemiziranje, korupcija v politiki, povečanje neenakosti – vse to naj bi ZDA čakalo v letošnjem letu. A ob koncu leta bo jasno, ali ta teza drži.

Nostradamusovi privrženci so v neki drugi prerokbi prepoznali premirje med Rusijo in Ukrajino, poroča Express. ZDA naj bi po njihovih napovedih temu premirju nasprotovale, kljub temu pa naj bi umirjenim odnosom med Ukrajino in Rusijo pritrjevale Nemčija in druge države Evropske unije.

V državah Latinske Amerike je viden odmik vlad od politike levice. To bo pomagalo, da se bodo nemiri nekoliko zaustavili.

Najbolj strašna napoved pa se tiče “vroče vojne”, s čimer naj bi Nostradamus opozoril na globalno segrevanje in zmanjševanje sredstev, hkrati pa na največje grožnje, kot sta biološka vojna in terorizem. Natančneje, pravi, da dlje kot bo šlo bojevanje, večja je možnost pojava terorizma.

Nostradamusove napovedi naj bi se dotikale tudi področja tehnologije. Njegovi privrženci verjamejo, da bo brezžični internet še naprej osvajal elektronske naprave, sončna energija bo postala še bolj razširjena, verjamejo pa tudi, da se bo odprl svet poslovnih priložnosti potovanja okrog Zemlje z orbitalnimi poleti. V naslednjih dveh letih naj bi močno napredovalo znanje in spoznanja s področja vesoljskih teles, predvsem Lune in tudi asteroidov.

M. S.

 • AlojzZ

  Oh! A se kdo ukvarja tudi z napačnimi prerokbami Nostradamusovih privržencev? Je to mogoče cenzurirano?

 • gušto

  A tud Nova se ukvarja s tem Nostradamusom ? A se boste z Babo Vango tud ?
  Ah, to ni za resne medije !

  • Borut Stari

   Te bla bla bla naj prepusti Slovenskim novicam

 • Borut Stari

  Ne spomnim se,da bi v tem desetletju prebral večje neumnosti.

 • FerdoPiš

  Najboljš, da napišete še kej o napovedih Vidovitega Milana ;)
  Sem mislil, da Franclovi bogaboječneži ignorirate šarlatane tipa Nostradamus on je le On bog i batina vsega kar se je in se bo zgodilo v Noriškem kraljestvu.

 • Franc Šink

  Že tisočletja ni koščka sveta da ne bi divjala divjala neka vojna.

 • KIKI

  Mi imamo v naši komunistični “vukojebini” čisto dovoj napovedovalcev krutega
  konca slovenskega naroda! Ne da se mi naštevat, ker jih tako vsi poznate in krepko
  čutite!
  Bog naj se vas usmili, ubogi Slovenci!

 • Nata

  Eh, Nostradamus, pa baba Vanga……
  Ja, no ? Imamo pa tudi cel kup ” šlogaric ” !!
  Ljudje se nikoli ne bomo spremenili . Ponavljamo ene in iste napake, zato prerokovati ni težko in prerokbe veljajo za vse večne čase ?

 • Nada

  Na youtube sem novembra gledala enega srbskega napovedovalca prihodnosti, ki je napovedal zmago Clintonove. Ko je zmagal Trump, so ga pod njegovim videom komentatorji vpraševali, kaj pa sedaj pravi glede svoje napovedi? Odgovoril jim je, da je za Trumpa molilo toliko ljudi, da je na duhovnem to spremenilo situacijo in se posledično odrazilo v spremenjeni fizični realnosti.. Tudi sicer sem to že večkrat zasledila, da lahko človek s svojo svobodno voljo, z zbirom večjih duševnih in siceršnjih moči na strani dobrega, vpliva, da se kakšne negativne napovedi ne uresničijo.

  • tramal

   Butasti srbini so napovedali da bodo vojno na kosovu dobili pa so jo zgubili na mezigastanu in zaradi napovedi vseeno proslavljajo pa čepra poraz.

 • tarantela

  Bojda so napovedali tudi bolj zanimive teme na tem portalu.

  • indijanka

   ..kdo

  • garfi

   no povej kakšno končno

 • Franc Novak 1979

  A ni nobene “šlogarce”, ki bi napovedala, da se bo v letu 2017 izrezal grb iz trobojnice, da bo zastavo nadomestila zastava s panterjem, da bo slovenska himna Naprej zastava slave, ne pa Oda pijančkom, in da bodo po 502 letih “tlačani” požgali dvorce in peli “Grad gori,. grof beži, vino teče naj če teče kri”. In ko smo ravno pri glasbi, na naši jugovzhodni meji je treba ljudi pripraviti na malo modificirano pesem: “»Bes, djaur!« še krik iz valóv, iz mokrih je reke grobóv —”. Te, ki pa protestirajo tukaj, ker hočejo azil za vse, pa poslat k brodniku

 • Jefferson Vendski

  Jaz prerokbam verjamem samo, če jih pove Vidoviti Milan.

 • garfi

  še dobra napoved, glede na druge ki omenjajo nibiru konec sveta, ww3 itd

 • Šiška Pizić

  upajmo da res, ker je vsekupaj že čist preveč propederisano, ob trumpovi prisegi pa lahko dobimo orientacijo kako enoten bo nato kot putin “preizkusi njegovo enotnost”, kajti putin se valda nekaj naučil iz lekcij sovjetske zveze

 • slosin

  Čisto nakladanje nekih zblojencev, ki se zgovarjajo na šamana iz 16. stoletja…

 • tramal

  Zanima me če je nastradamus zadel napoved da bodo na koncu milana kurčeviča obesili.

  • RATATA

   Buhnedej, da bi bil obešen, saj bi za povrh postal še mučenik. Tega pa ne bi rad poslušal in bral, ker še na pol poti nisem.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!