Kaj bo v Ljubljani počelo 250 mačk?

(Foto: iStock)

Mačke bodo ta konec tedna preplavile Ljubljano. Felinološko društvo Ljubljana namreč danes in jutri na Gospodarskem razstavišču prireja mednarodno razstavo mačk. Za prestižne nazive najlepših se bo po navedbah organizatorjev potegovalo več kot 250 pasemskih in domačih mačk.

Razstave se običajno udeležijo razstavljavci in vzreditelji iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije, Madžarske, Nemčije in ostalih okoliških držav ter slovenski obiskovalci. Letos pa organizatorji pričakujejo prihod razstavljavcev tudi iz Švice, Poljske, Švedske in celo Rusije.

Izbor bo izjemno pester
Na razstavi bo mogoče videti več kot 250 mačk številnih različnih pasem v pisanih barvnih odtenkih, od enobarvnih do večbarvnih, progastih, pikastih ali brez vzorca, od dolgodlakih do tistih brez dlake, od velikih do malo manjših. Nekatere predstavnice pasem so v slovenskem prostoru zelo redke ali pa jih celo ni, kar je le še en razlog več za obisk tovrstne razstave, vabijo organizatorji.

Izberite svojo “naj” mačko
Za obiskovalce so med 10. in 18. uro pripravili bogat program. Lahko bodo tudi glasovali za najlepšo mačko po izboru obiskovalcev in si ogledali predstavitev zmagovalke, poroča STA. Danes bo v okviru tekmovanja za najlepšo mačko razstave ločeno tekmovanje za pasmo Sveta Birmanka, jutri pa za pasmo Maine Coon.

Oba dneva bo opoldne podrobnejša predstavitev nekaterih pasem iz vseh štirih tekmovalnih skupin mačk. Na razstavi bodo znova brezplačno dostopne pisne in ustne informacije o pravilni oskrbi mačk ter življenju z njimi. Tudi letos bo svoje delo predstavilo društvo za zaščito in varstvo živali.

J. F.

 • Ana Job

  Mačje prijatelje pa obožujem. Brihtni so in lepi. To bo krasna razstava, ampak za mačkone bo pa stresno.

 • Nata

  Ma, lepo se bodo imele. Ali ne ?

  • Ana Job

   Ja, res je. Velik svojih sorodnikov bodo videle. :)

   • Nata

    in veliko neobremenjenih prijateljstev sklenile !!

 • garfi

  kdo me je fotkal

 • Kapucinka

  Lepo je, da pustijo prostor tudi društvom za pomoč živalim, ki so skoraj nasprotje tem razstavam, ki delajo reklamo za drage dizajnerske pasme. Če imate denar, se ozrite po zavetiščih, ki so polna zavrženih živali, ali pa vsaj poleg pasemskega posvojite še enega mešančka. Navadne mačke imajo manj zdravstvenih težav in živijo dlje.

 • KIKI

  Upam, da jih ne bo prišel gledat Janković! Mačke bi zbesnele !

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!