Obeta se nov film o Indiani Jones, že peti po vrsti

(Foto: iStock)

Peti film o arheologu in pustolovcu Indiani Jonesu, za katerega bosta moči ponovno združila igralec Harrison Ford in režiser Steven Spielberg, bo v kinematografe prišel leta 2020. Po poročanju britanskega BBC-ja je napovedani datum izida 10. julij, kar je tri dni pred Fordovim 78. rojstnim dnevom.

Peti film o Indiani Jonesu bo tako v kinematografe prišel 39 let po prvem filmu Lov za izgubljenim zakladom ter 12 let po četrtem filmu Indiana Jones in kraljestvo kristalne lobanje. Izid filma, ki še nima naslova, je bil sicer sprva napovedan za julij 2019.

Studio Disney je novi film o Indiani Jonesu, ki ga bo, enako kot predhodne štiri, režiral Spielberg, kultno vlogo pa bo prevzel Ford, opisal kot “peto epsko avanturo”. Producenta bosta prav tako veterana franšize Kathleen Kennedy in Indiani Jonesu. Scenarij po podatkih spletne filmske baze podatkov IMDb pišejo Indiani Jonesu, David Koepp in George Lucas.

(Foto: iStock)

Zvezdniški režiser je sicer že pred časom poudaril, da si želi peti film o Indiani Jonesu posneti, še preden bi Ford dopolnil 80. rojstni dan. Ford pa je poudarjal, da v novem filmu brez Spielberga ne želi sodelovati. Ford je vlogo profesorja arheologije in pustolovca prvič odigral leta 1981. Sledila sta filma Indiana Jones in Tempelj smrti leta 1984 ter Indiana Jones in zadnji križarski pohod leta 1989, četrti film pa je v kinematografe prišel leta 2008.

J. F., STA

 • črnaovca

  Nisem vedel da je to ženska ali pa novianr ni pismen in ne zna sklanjati. Malo se naučite slovenščine ko se že imate za zagvornike resnice in slovenstva

  • Nata

   Kaj pa ima slovnica skupnega z resnico in slovenstvom ?

 • RATATA

  Jaz sem že karte kupu. Dobr zici!

 • Nata

  Jojmene ? Ma, dajte no mir. Kakšna bo pa zgodba ? No, saj imamo računalničke trike, a ne ?
  Saj dedek Harisson . . . . . . je pač že dedek.

 • Kapucinka

  Osupljive dogodivščine Indiane Jones v domu upokojencev!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!