Pameten prodajalec in najbolj butast ropar na svetu

Foto: csreenshot

Ali ste kdaj pomislili kako bi se odzvali med oboroženim ropom? Kaj bi storili ko bi se soočili z roparjem, ki kriči in hoče denar iz vaše blagajne v drugi roki pa drži pištolo? Bi zbrali toliko poguma, da bi z ignoranco oboroženega roparja odgnali?

Posnetek “ponesrečenega ropa” trgovine s kebabom  iz Christchurcha na Novi Zelandiji je bliskovito zaokrožil po medmrežju in postal uspešnica.  V 26-sekundnem policijskem posnetku iz Canterburyja vidimo zamaskiranega in oboroženega roparja, ki  ob 22:38 vstopi  v trgovino in začne kričati na prodajalca kebaba. Ta mirno postreže stranko,  medtem ko ropar presenečeno sloni ob prodajnem pultu.

Prestrašeni gost komajda prevzel naročilo
Prestrašeni gost  se z vrečko kebaba  umakne iz trgovine. Namesto, da bi si ropar polnil nahrbtnik z ukradenim denarjem se živčno prestopa, se dere na Ahmeda in maha s pištolo v eni in z nahrbtnikom v drugi roki. Ko  Ahmed odide v kuhinjo, da bi poklical policijo, se zamaskiran ropar zmedeno obrne in zapusti trgovino.  “Nisem junak”  pravi Ahmed. Ko so avstralski in novozelandski mediji pograbili zgodbo je njegova trgovina s kebabom postala pravi hit. “Prepričan sem bil, da me ne bo ustrelil. Hotel me je oropati in ne ubiti,” je dejal Ahmed.

Najbolj skuliran prodajalec kebaba

Najbolj butast ropar na svetu 1Lastnik trgovinice Said Ahmed, ki je proglašen za najbolj “skuliranega” prodajalca kebaba je za novozelandski  Fairfax izjavil: “Ropar je bil presenečen nad mojo reakcijo. Takrat me ni bilo strah. Šele po ropu mi je začelo srce hitro utripati.Seveda sem bil prestrašen samo tega mu nisem smel pokazati.”

“Malo manj pogumen” očka
Ljudje mu prihajajo čestitat pa še pomalicajo na hitro, kar se pozna tudi na dobičku in po dvajsetih letih je moral Ahmed dodatno zaposliti strežno osebje. Navkljub povečanemu obisku je Ahmed skrajšal delovni čas in bo po nasvetu svoje družine – “malo manj pogumen”,  saj je potrebna le sekunda, ki ti spremeni življenje.

Petinpetdesetletnik se je pred dvajsetimi leti, iz Egipta preselil na Novo Zelandijo in od takrat ima v lasti trgovino z kebabom.  “Verjetno sem tako mirno odreagiral, ker se počutim varnega. Odkar sem v Novi Zelandiji nisem bil priča nobenemu nasilju za razliko v Egiptu kjer se ljudje žrtve vsakodnevno izpostavljeni nasilju  in ropanju,” je še dodal Ahmed.

SPS

 • dr Janez Sveti

  “Odkar sem v Novi Zelandiji nisem bil priča nobenemu nasilju za razliko v Egiptu kjer se ljudje žrtve vsakodnevno izpostavljeni nasilju in ropanju,” je še dodal Ahmed.”

  NO COMMENT!

  Dr Janez SVeti vesoljc

  • Rožle

   Ma ja, od kje mu sploh ideja, da gre ropat uv Novi Zelandiji…?

   • dr Janez Sveti

    A si te zdi tip ropar? Meni se je zdel bolj zmeden psihični bolnik.
    Dr Janez Sveti kostolomac

  • tinta

   Dr, Sveti, kako se počutiš v vesolju ?

   • dr Janez Sveti

    Vzvišeno.Zato pa pridem na Zemljo, pogledat, ker bi se mi lahko zgodilo, da pozabim,kaj je pohlep, sovraštvo, jeza in nerazumna hudobija. Če tega nimaš v svoji energiji, je nerazumljivo in moraš od blizu pogledat, pa ti še vedno ni razumljivo.
    Realnost si sam ustvarjam in lepa.
    DR Janez Sveti vesoljski avtoštopar

    • indijanka

     Od majhnega zrem zvezde mogoče sem od tam prišla. Kaj če sva bila midva tam soseda? To se mi zdi še najverjetnejša razlaga vsega skupaj.

     • dr Janez Sveti

      Kdaj se je začela civilizacija? Lažejo nam, da v Mezopotamiji 7000 let pred Jezusom. Kako so zgradili piramide po celem svetu ljudje, ki niso imeli kolesa (Peru) in z bakrenim orodjem, ko pa jih danes ne zmoremo naredit? Kako se kar naenkrat iz nič pojavi inteligentno živo bitje na planetu Zemlja, ki sploh ni prilagojen za življenje brez ogromno tehničnih pripomočkov za bivanje na tem planetu?
      Zakaj vse vere trdijo, da je človeka ustvaril Bog?

      Vsi smo vesoljci.
      DR Janez SVeti milijarda od milijarde milijard

     • indijanka

      Razmišljala sem o tem, da bi tebi morala postaviti odgovore na zastavljena vprašanja, ti bi pa samo obkroževal. Zmedeno vedno samo bolj zmedeš.

     • dr Janez Sveti

      Hudobnica, poredna. Pa tako pameten sem. Želim rešiti svet, ti pa tako. No ja, saj vem, da moram skozi Golgoto, kar je usoda vseh izrednih ljudi.
      Dr Janez Sveti križkraž

     • indijanka

      Zajokaš pa hitro veš :). Počasi odhajam na morje..pa boš mel mir….

     • dr Janez Sveti

      Ja, kar zatolci me do konca. Boš videla, kako me boš pogrešala na morju, vsakokrat, ko boš pogledala v nebo.
      Dr Janez Sveti vesoljc

     • indijanka

      :) ali sm jst prepirljiva danes ali ti? seveda bom pogrešala najine pogovore

     • dr Janez Sveti

      Samo dražim te. Seveda bom pogrešal tvoje komentarje. Uživaj tam kamor greš in se spočita ter polna kozmične energije vrni, da ti jo lahko malo ukrademo.
      Dr Janez Sveti online

     • indijanka

      Upam, da mi uspe v soboto. Imam še ful dela.

 • tarantela

  Tole mi izgleda malo čuden posnetek, eno piše v prispevku, na videu je pa malo drugače. Nobene grožnje in “preplašenega” kupca, kr neki brez veze. Naročen video?

 • cosmosjasnovidec

  Tole sploh ni bil rop ampak dogovor med tema dvema arabcema,ker mu ni šla trgovina z to živalsko crkovino v katero je semleta vsa odurna nesnaga od oči naprej katere baje dajo dober okus sta priredila posnetek za reklamo.Seveda je sedaj iz radovednosti pridobil folk.Tile musliči so zmožni prav vsega.

 • Nata

  Hi………hi………….ne , ne , ni bil najbolj butast !! Ta pameten odneha!

  In je pokazal pete !!

 • Steiermark

  Tako to gre, ko “Ahmed” ropa “Ahmeda”….

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!