Pojoči “zdravnik” dobil svojo zvezdo

Foto: STA

Britanski igralec Hugh Laurie, rojen in vzgojen v Oxfordu, si nikoli ni mislil, da bo dobil svojo zvezdo na Pločniku slavnih v Hollywoodu, tako daleč stran od svoje domovine. Najbolj znan je po vlogi zdravnika v nadaljevanki Zdravnikova vest, po zaslugi katere je bil že leta 2011 vpisan v Guinnessovo knjigo rekordov kot najbolj gledan moški igralec na televiziji.

Podelitev je bila zelo čustvena in večkrat je poudaril, da bo ponoči sam prišel do zvezde, da se prepriča, ali se vse to res dogaja ali pa mogoče le sanja. Spremljal ga je njegovo dolgoletni prijatelj Stephen Fry, ki je večkrat poudaril, da je Hugh skoraj popoln, zagotovo pa najbolj moder in najprijaznejši prijatelj, kar jih je kdaj spoznal.

Postal je tudi najbolje plačan igralec v času svoje najbolj slavne vloge, prejel pa je tudi dva zlata globusa, leta 2006 in 2007.

Navdušil je tudi v britanski seriji Nočni receptor, trenutno pa snema ameriško serijo Chance, v kateri je zopet v vlogi zdravnika, forenzičnega nevropsihiatra Eldona Chancea.

Kljub nagradi, ki jo prejmejo le redki, ostaja skromen, a hkrati izredno ponosen.

B. P.

 • pajot

  To imel bom tudi jaz.

 • Nata

  Čestitke !. Si jo zasluži.
  Samo da ne bo še kakšno Nobelovo nagrado dobil ??

 • WindWild123

  človek stoterih talentov. Glede na to, da zna odigrati različne vloge tako, da ga skoraj ne preopznaš, si tole zvezdo zasluži.

 • tarantela

  Hm, jest tud s palco hodim, a bom dobila svojo zvezdo, lahko tud rdečo, nimam tozadevnih fobij? No, možakar jo vsekakor zasluži, dobro igra in tudi dober glasbenik je. Čestitam mu!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!