Prebujajo se: bolezni, ki so bile ujete v ledu, hitijo na plano

slikovni vir: http://www.istockphoto.com/photo/bacteria-microbes-gm622038426-108836527

Ker se ozračje postopoma segreva, se posledično tali tudi led. Težava pa je nastopila, ko so po dolgem mirovanju na prosto prišli izjemno stari virusi in bakterije, ki so bili do tedaj ujeti globoko v ledu.

Od začetka obstoja človeka ob njem z ramo ob rami živijo bakterije in virusi – med drugim tudi kuga in črne koze; človeštvo se je bilo tako prisiljeno upreti ali pa se na njih vsaj navaditi. Že skoraj stoletje pa bitka poteka z antibiotiki – natančneje; vse, odkar je Alexander Fleming izumil penicilin.

Novi virusi spet na pohodu
Kaj bi se zgodilo, če bi bili kar naenkrat izpostavljeni virusom, ki so bili odsotni skoraj tisočletje? Odgovor bo verjetno mogoče dobiti kmalu – že lani je med sibirsko tundro namreč umrl 12-letni deček, ki je bil okužen z boleznijo vranični prisad. Pred dečkom je za isto boleznijo nazadnje umrl bolnik pred kar 75 leti.

Truplo ujeto pod ledom
Truplo nesrečnika, ki se je okužil z virusom, je bilo skoraj stoletje ujeto pod ledom. Led se je zaradi višjih temperatur začel taliti in tako je truplo skupaj z virusom prišlo na plano. Bolezen se je začela širiti po vodi in soli – tako se je sčasoma posledično pojavila tudi v hrani. V okrožju, kjer so našli truplo, je bilo okuženih kar 2000 ljudi.

Vsako leto 50 centimetrov ledu manj
Če se bo stanje nadaljevalo, bo ledu vsako leto na planetu za približno 50 centimetrov manj – glede na temperature se količina stopljenega ledu lahko celo poviša.

In kaj to pomeni za planet? Globalno segrevanje bo tako v nekaj letih povzročilo, da bodo na plano prišle bakterije in virusi, ki jih človeštvo ni več navajeno. Eden od naštetih je zagotovo tudi virus španske gripe iz leta 1918, ki so ga znanstveniki pred kratkim spet odkrili.

Črne koze in kuga so sicer še vedno globoko zakopane v Sibiriji, vendar niti strokovnjaki ne vedo, kako dolgo bodo bolezni še lahko ostale pod površjem.

S. E.

 

 • althar

  Česa takega, kot “globalno segrevanje” ni in tudi nikoli ni bilo. To zdaj priznavajo tudi znanstveniki, ki so jih pred 30 leti izkoristili za ta svetovni nategunski projekt in celo profitarski carji, kot je Al Gore, govorijo le še o “podnebnih spremembah“. Vse jasneje se kaže, da se dogaja le povsem naravno ciklično ogrevanje/ohlajanje, ki niti ne zajema celotnega planeta. Led na severnem polu se, na primer, dejansko tali (a ga je še vedno več, kot pred 1000 leti), medtem ko je led na južnem polu že nekaj časa rekordno visok.

  Več splošne razgledanosti prosim, Nova.

 • Demonkrat
 • Olga

  Saj tudi z uvozom nezakonitih migrantov ogrožajo državljane! Saj nihče ne ve, od kod prihajajo!

  • Kot Kemis…………………………………en dan se bomo mogoče zbudili.

 • Marija

  No nori narod pa se bori proti cepljenju.

  • Ampak, kot jaz razumem gre tule za doslej še nepoznane viruse…. tako, da je cepljenje še vprašljivo…… ali sploh obstojajo takšna cepiva.

  • Demonkrat

   Kaj pa Zika recimo?

  • Steiermark

   Nori narod edino sprejema “cepljenje”, ki vemo kaj prinaša! Človek ki ne ve, da se širijo bolezni, ki so bile pri nas izkoreninjene že pred stoletji, sedaj jih pa na novo uvažajo kameltreiberji in beduini ter jih uspešno širijo med Evropeje, čisto po NWO programu , ki se zavzemajo za obvezno cepljenje, v cepivih pa vemo, kaj se nahaja, razen čipov……, ljudje ki kupujejo flavzne teh “kwazi znanstvenikov” – ki proti plačilu prirejajo rezultate in resnio o načrtnem iztrebljanju Evropejev…..po naročilu raznih sorošev, rotshildov itd……

 • Capi

  Spet bo nekdo preizkušal novo biološko orožje, krivo pa bo “globalno segrevanje” in stari/novi virusi….
  Japajade………..

 • spet-sam-jest

  A dejte me no hecat, sej je ja eden in edini Trump reku, de segrevanja ni, vi ste pa glih učerej natančn razčlenl 11 mitou, k so jih ustvarl ekoteroristi in nam usem razložl, kako prouzaprou žvimo u hladnejšem obdobju od pouprečja zadnih 1000 let, dons je pa kr naenkratt globalna temperatura začela rast, topit led in odmrzvat stoletja zamrznene take in drgačne boubave. Če pr vas že pišete, kt vam trenutn najbl odgovarja, mejte saj enga, k bo vodu mal evidence za par dni nazaj, kva ste napisal, k takle demantiranje samga sebe ni glih dobra reklama za vašo kredibilnost. Pa dejte se vi raj držat teme o Švedih, kako jim usak dan migranti posiljujejo ženske, k tko saj nouste prevelkih bedarij pisarl.

  • Burek Burecki

   Nekonsistnost kvazi novinarjev na delu. Vceraj hladno danes vroce… to ni edina tema v kateri mesajo toplo z mrzlo vodo…

 • Igor Karlić

  A to je članek iz redne kvote nujnega širjenja paranoje?

 • črnaovca

  Saj ste ja skoraj objavljali da je segrevanje ozračja mit in laž, tudi veliki idol Trump je to rekel le da se ga ne bo zaradi tega prijelo ime Trap

 • Hun

  ha ha ha pa s kerga se vi delate norca

 • Hun

  kva mate glavnega urednika plasiranja novic vi ze na kolektivnom odmoru…hahaha

 • Goran Hvala

  Ma vi desnaki ste res bolniki…se vceraj na polno trdil o tem kaksen nazeg je segrevanje in kako trump edini to ve in javno pove danes se pa v hlace kakate in panicarite o nekih bakterijah ki iz staljenega ledu uhajajo…ma sej res niste glib zdravi….v sluzbi resnicnega nakladanja…bvahahaha…

 • tarantela

  A nimate enega človeka na NOVI, ki bi usklajeval pisanje vaših “novinarjev”, ne da pišete danes eno, jutri pa povsem nasprotno. Kdo vas bo pa resno jemal!?

 • tarantela

  He-he, Rusov se je treba bat, majo črne koze in kugo pod ledom. Če ne gre drugače, bomo pa na tak način nardil paniko.

  • logika

   očitno ne razumeš, da se topi led in da so bili pod ledom tisočletja zamrznjeni virusi in bakterije, ki spet lahko postanejo aktivni ob ugodni ( toplejši) temperaturi in vlagi !!

   • tarantela

    To že razumem, samo ne razumem oberšturmfirerja, ki ne vidi, da si je v nasprotju sam s sabo, ko piše danes eno, naslednji dan pa povsem nekaj v nasprotju s tem, kar je pisal dan prej. In desni udrihajo danes po enem, jutri po drugem, kakor je zapovedano. A se res ne upajo upreti? Še komunisti so se uprli trdim partijcem. Kaže, da se kumrovška šola nadaljuje tokrat na desnici.
    Tebi,@ logika, pa pojasnilo: pred kakšnim dnem nazaj so ravno na tem portalu pisali, da je trditev o podnebnem segrevanju neumnost. Če tako trdi Trump, potem ta ” resnica” obvezno velja za slovensko desnico. Če je to desnica, tista prava, potem sem jaz papež!

  • logika

   o tem so tudi tuji novinarji pisali že leta nazaj, to ni nič novega, je logično,

  • Hun

   loh se se mavzolej Stalina s crnim kozam odtaja

 • FukProrus

  slovencev se je treba bat
  dr edita sapac zizek direktor zd
  dr erika zelko ,direktor zd
  privezati pacienta je zalostno
  e.coli,, salmonela,mastne mesojede
  streptokoke ne diagnozirajo in ne zdravijo.
  bakterije na kozi so mesojedi streptokoki, sorte pyogen in podobno.jih ne zdravijo ,niso samo na kozi ,pljuca, crevo, jetra…
  zleze lojnice so dokaj globoka zarisca (mastni predeli koze in noge in pazduhe) ,alkohol pa ne pomaga.
  blokirajo misice obraza,noge ,dihanje na minuto se dvigne iznad 16 (nad 20 je blokada mozganov in smrt).hrana ki se treba izogibati je vsa mascoba ,olja, margarina,in vsa zelenjava(posebej repa ,zelje, vsa vlozena zelenjava) in svinjsko meso,
  salami.zelenjavo namocis v vodo in dveh zasmrdi po gnojnici,zelenjava nima beljakovin,energije.
  brez beljakovin v hrani clovek zelo hitro degenerira.mascobe pa nadomestijo beljakovine .

 • Bastian

  A zato so naši vrli borci/partizani vse tisoče pobite po koncu ll. sv. vojne posipali z apnom. Imeli so daljnovidnost o možnih boleznih ki bi skozi leta lahko prišla na plan.

 • Messo longi
  • FukProrus

   slovencev se je treba bat

 • Zgornji

  AAAAAAA … NO, ZDAAAAAJ MI JE PA JASNO … !!! ! !!! :-D :-)) :-)
  In – Tooočno To – B O !!! ! !!!
  Pred Drugim Prihodom !!!
  Amennn !!! ! !!!

 • FukProrus

  bolano ,pa imamo nore krave v parlamentu

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!