Pregled leta 2017: Vse neumnosti koalicije in ostalih prvorazrednih norcev

Foto: facebook stran Butalci.si

V času, ko povsod lahko spremljamo ustaljene tradicionalne sezname najboljših stvari, ki so se zgodile v letošnjem letu, od raznoraznih filmov, ki so pustili vsaj bežen vtis, do vrste škandalov in izjav, ki so zaznamovale iztekajoče se koledarsko leto, smo se odločili našemu bralstvu ponuditi pregled leta 2017 nekoliko drugače. Kakor je rekel znameniti britanski filozof Francis Bacon: “Domišljija je bila dana človeku, da lahko kompenzira za vse, kar ni; smisel za humor, da ga potolaži zaradi vsega, kar je.” Jokali ne bomo, torej kaj drugega kot smeh nam ne preostane, ko pogledamo, kaj je delala vrla koalicija pod vodstvom premierja Mira Cerarja v letu 2017 in boljšega od Butalcev enostavno ni.

Pravijo, da se tirani najbolj bojijo smeha. Smeh je spontan, naravni odziv na resnico. Butalci ga znajo še kako dobro izvabiti iz vsakega, ki uporablja vsaj dve možganski celici.

Še sreča, da se je ves letošnji sneg v prestolnici stopil …

Seveda, zakaj pa ne? Poleg tega lahko našim “preljubim” salonskim levičarjem financiramo še kakšno vilo na Kanarskih otokih in ljubico v Kataloniji. Levi apetiti se ob pogledu na tuje samo povečujejo.

Prioritete so pač prioritete, zakaj bi se trudil za narodov blagor, ko pa se lahko za miške.

Zdelo se je, da je on njo, pa je na koncu ona njega.

Ker, kaj pa je za vrlega predsednika državnega zbora štiri milijone davkoplačevalskega denarja? Saj ne gre iz njegovega lastnega žepa.

Medtem, ko premier “lobira” pri Junckerju, Hrvati ribarijo na polovici Piranskega zaliva.

Ampak, bodo rekli navadni smrtniki, ne razumemo. So dosežki, in so “dosežki”, lahko sklepamo na videno na facebook in twitter profilu Butalci.si.

Vprašanje, ki si ga postavljamo vsi.

Dejanja so tista, ki štejejo, ne besede.

I. Š.