Si želite živeti v Harryjevi Bradavičarki?

Foto: iStock

Royal Connaught Park v Angliji je leta služil kot filmska scena zgodbe o slavnem čarovniku Harryju Potterju. Sedaj lahko v slavni veliki dvorani ali Dubledorjevi pisarni tudi živite. Za luksuzno stanovanje boste morali odšteti vsaj pol milijona dolarjev.

Slavni dvorec Royal Connaught Park v Angliji je bil s svojim viktorjansko-gotskim stilom uporabljen v kar 397 filmih in televizijskih serijah. Najbolj znan pa je prav gotovo po filmih o Harryju Potterju, saj je svoj videz posodil slavni čarovniški šoli Bradavičarki, kamor je leta hodil slavni čarovnik. Po letih prenove so dvorec sedaj spremenili v luksuzna stanovanja in so trenutno naprodaj.

Vsaj pol milijona dolarjev za stanovanje v Dumbledorjevi pisarni
Poleg zunanjosti je bil dvorec v Potterjevih filmih uporabljen tudi za snemanje prizorov v veliki dvorani ter pisarni ravnatelja Dumbledorja. Veliko dvorano so prenovili in jo bodo uporabljali v komercialne namene, medtem ko so preostali del zgradbe prenovili v luksuzna stanovanja, ki so trenutno na prodaj. Če želite živeti v čarovniškem dvorcu, pa boste morali za stanovanje odšteti od dobrega pol milijona do skoraj treh milijonov dolarjev.

M. G.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!