Skrivnost Bermudskega trikotnika je razkrita

Foto: Twitter

Znanstveniki so morda razkrili eno največjih skrivnosti sveta, zaradi katerih je neznano kam izginilo več letal, ladij, skupaj pa tudi več kot 8.100 ljudi – Bermudski trikotnik. Krivi naj bi bili izbruhi metana pod morskim dnom, kar lahko privede do eksplozij, ki so podobne nukleranim reakcijam. Izjemno odkritje so predstavili norveški raziskovalci.

Na skrivnostnem področju oceana med Portorikom, otokom Bermuda in Miamijem, ki se ga drži nadimek ”hudičev trikotnik”, je v zadnjih 165 letih neznano kam izginilo mnogo ladij in letal, za izginotja pa nihče nikoli ni našel razloga.

Morda je vsega kriv metan
A nova študija Arktične univerze na Norveškem je morda našla pojasnilo za vse tragične zgodbe. Kraterji, ki obkrožajo morsko dno na obali Norveške, označujejo območje, kjer se nahaja veliko metana. Znanstveniki so ugotovili, da bi lahko kraterje povzročila prav eksplozija tega metana, zato so jih pričeli bolj podrobno preučevati.

V zadnjih dveh letih so znanstveniki tako dokumentirali metan, ki je brbotal pod morskim dnom na obalah Washingtona in Oregona ter po dolžini celotne vzhodne obale ZDA. Nove kraterje so odkrili tudi ob zamrznjenih predelih Sibirije. Skupaj so tako odkrili kar 7 kraterjev, ki so nastali zaradi izbruha metana pod vodno gladino, poroča Business Insider.

Podobno ugotovili že Rusi
Da je za izginutje ladij v Bermudskem trikotniku kriv plin, so posumili že večkrat. Lani je več ruskih raziskovalcev prišlo do spoznanja, da je bil glavni krivec učinek hidrantnih plinskih reakcij. Ko se kraterji pričenjajo razgrajevati, se metanov led spremeni v plin. To se lahko zgodi istočasno kot podor kraterja, kar posledično pomeni ogromne količine plina in eksplozijo, ki je podobna nuklerani reakciji. A kot opozarjajo mnogi poznavalci: tudi če je teorija pravilna, to še vedno ne pojasnjuje teorij o magnetnih anomalijah v tem področju.

O odkritju bodo debatirali tudi na evropski ravni, ko bodo razglabljali o eksplozijah metana in vplivu eksplozij na varnost ladij. Znanstveniki so namreč že razvili radar, ki jim lahko podrobno prikaže slike morskega dna, kjer lahko pride do izbruhov metana. ”Obstaja več ogromnih kraterjev predvsem v Barentsovem morju, ki povzorčajo velike izbruhe metana. To je verjetno ena od najbolj vročih točk za izbruhe metana na svetu,” so še pojasnili raziskovalci norveške univerze.

M. G.

 

 • Feriss.H

  Kam so pa skrivnostno izginile teme o “IMIGRANTIH” in problematika povezana s tem. V Brusselsu se vodijo umazani dogovori o drugačnih variantah izginotja Evrope, ki bo “skrivnostno” izginila, samo ne v kraterju od metana, ampak pod naplavinami iz Tretjega Sveta. Tale zgodbica o metanu v Bermudskem cirkusu je stara že kakšnih 10 ali 15 let, če ne še več, in o tem sem bral še v papirnatem časopisju

  Kaj se dogaja, a so vas utišali, a je začetni ogenj ugasnil ker vam je zmanjkalo metanske korajže, pa zdaj vlečete ven nepomembne metanske zgodbice. Se mi je kar zdelo da ne bo dolgo trajalo.

  • zemlazrak

   nah nah…spomnite se dobrega starega Trubarja: “Stati inu obstati!” …
   ne kar tak … na grde besede roke v luft.

  • gogopram

   Feriss.H ponudi idejo !!! Ideje rabijo…….. dajmo fantje, dajmo….. ne samo kritizirat !

   Kaj pogrešate ? Kaj vas muči ?

   • Feriss.H

    Pogrešam OGENJ, muči me pa ko ognja ZMANJKA. Danes im je še žerjavica ugasnila. Ne rabijo idej, samo peč naj imajo stalno odprto, bomo že mi nalagali da bo ogenj gorel 24/7, če se že bojijo uradnega nerganja zaradi vročine.

    • fmg9

     Glede na situacijo pri nas, v EU in v svetu, te nima kaj skrbeti. Bo zagotovo kmalu spet vroče.
     Glej, petek je… Včasih celo paše malo pavze pa kaj bolj sproščenega… ;)

  • 19slovenec91-2

   Kao “prvi v službi resnice”, a cela prva stran že kaka dva dneva napolnjena z naslovi za vzbujanje pozornosti, kjer pa v bistvu ne izveš nič bistvenega.

   Medtem pa evropski petokolonaši mešetarijo z našimi narodi in to imenujejo “dogovor z Turčijo”.

   • Feriss.H

    Včeraj sem po parih mesecih zavil za moment na Finance, ker sem v emailu opazil da nekaj omenjajo Nova24tv. Že odpiranje njihove strani mi je bilo zoprno, ko sem pa videl o čem serjejo, nisem niti prebral do konca. Očitno se sproža kampanja proti Nova24tv, in sploh ne dvomim da ih kličejo tudi razni merjasci iz raznih kabinetov.

    Vem da ni easy v Murglestanu, sploh ko ona vešča Murglova začne dobivati epileptične napade zaradi “sovražnega govora”. Na Nova24tv je da priznajo da so mrknili, in da se več ne gredo neodvisnega portala. To lahko razumem, ni se pa treba smešiti s postanimi metanskimi brezvezerijami. Zanima me če sta moderatorja že dobila nogo, ker za takle koncept kot ga gonijo trenutno ne rabijo več komentatorskih varnostnikov.

    Nič hudega, bo več časa za druge stvari, vreme postaja lepše, se bomo pač “družili” z “prijaznimi imigranti” kar v živo. Če je komu do sedaj slučajno bilo dolgčas, skoraj bi se upal dati garancije da ne bo več, multi-kulti cirkusi prihajajo v mesta, in tudi kakšna vasica ne bo prezrta. Tudi Turških “turistov” bi znalo biti v zgodovinskih količinah.

    • 19slovenec91-2

     Vreme zares postaja lepše, že komaj čakam na “druženje” z novimi doktorji in znanstveniki, ki bodo prišli v Slovenijo !
     Mislim da se bom moral odpraviti malo južneje, po kakšen močnejši kaliber, za vsak slučaj, ker če bodo res poskušali spraviti 70 milijonov Turkov v EU preko visa free, potem bo to katastrofa.

     Oni se bodo poskušali naseliti kjerkoli se bodo poskušali, saj je tudi čisto navadno evropsko mesto TOP #1 v primerjavi z njihovimi mesti.

     Nekje sem prebral, da je samo v Carigradu za NEKAJ MILIJONOV NEZAKONITIH ČRNIH GRADENJ.

     Toliko o tem, koga poskušajo spraviti v EU.

     Pa še tole, prepričan sem, da bodo mediji ter petokolonaši v vsakem mestu, kamor bodo prišli, več kot zadovoljni pripravili dobrodošlico.

 • kokobily

  količine plina in eksplozijo, ki je podobna nuklerani reakciji
  +++++++++++++
  Nuklearni reakcili ??? Diplomo katerega vrtca ta M.G. ima ?? Aha – 24 (nova,ali star, isti šmorn )

 • gogopram

  Kdaj pa je nazadnje izginila kakšna ladja, ali avion v predelu Bermudskega trikotnika.

  Ali kdo to ve ? Hvala!

  • BengBeng

   Lani ladja ElFaro, v zadnjih nekaj letih še nekaj ladij in letal.

   • fmg9

    Okej, El Faro so našli, pa tudi jasno je zakaj je potonila. Mogoče je Gogopram mislil bolj na tista misteriozna izginotja v lepem vremenu…

    • gogopram

     Sprašujem, ker sem slišal, da tam ne izginjajo več ladje na skrivnostni način.

  • Feriss.H

   Kakšno leto ali dve nazaj sem gledal na Discovery-ju razlago o Bermudskem metanu kot vzroku izginotja ladij. Ne izginejo zaradi explozij ampak zaradi masivnega mehurčkanja morja, ko voda izgubi sposobnost vzgona in ladja dobesedno pade kot da bi bila v zraku. To so nazorno pokazali z simulacijo v bazenu kjer drugače testirajo ladijske modele.

  • Adolf Hitler

   TO SO SAMO VRATA V 5 DIMENZIO IN NIČ DRUGEGA

 • Nata

  Ja, Nova , imeti opravka z ljudmi je velika težava in umetnost !
  Eni bi radi to……drugi ono ………skratka , za vse ne bo nikoli prav !!
  Pišite še naprej o vsem !!

 • pacek

  Temu bom verjel ko bojo najdli vse izgubljene ladje in letala

 • Čakija Noris

  A so našli 30 milijard Slovenske države?

 • AlojzZ

  Skrivnost Bermudskega trikotnika je razkrita … ali kdo šteje, katerič so jo že razkrili?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!