Slovenski vrtec na Dunaju

Foto: demokracija.si

V neposredni bližini dunajskega mestnega parka je v ponedeljek potekal informativni dan prvega slovenskega dvojezičnega vrtca na Dunaju, ki bo svoja vrata odprl jeseni.

Dogodka se je udeležilo 20 slovenskih družin, pridružila pa se jim je tudi slovenska veleposlanica na Dunaju Ksenija Škrilec, so sporočili iz vrtca. Veleposlanica je v nagovoru izrazila priznanje pobudnikom in podporo veleposlaništva prvemu projektu, ki slovenskim družinam na Dunaju omogoča vzgojo otrok v maternem jeziku. Vrtec bo sprva deloval v okviru zasebnega vrtca Schmetterling. Kot so sporočili iz vrtca, bodo slovenski otroci vključeni v že obstoječe nemško-angleške skupine. Dodatno bo zanje vsak dan skrbela tudi slovenska vzgojiteljica, ki bo poleg obstoječega rednega programa vrtca pripravljala tudi ustvarjalne in poučne delavnice v slovenskem jeziku. Tričetrtinski delež finančnega prispevka staršev bo pokrilo neprofitno društvo Iniciativa za slovenski vrtec, ki denar zbira z donacijami, del stroškov pa bo pokrilo mesto Dunaj. Starši bodo tako vsak mesec plačali 70 evrov za posamičnega otroka, kar je primerljivo s prispevkom v dunajskih javnih vrtcih. Letos je za otroke razpisanih skupno deset mest v skupini do treh let in v skupini od treh do šest let. Prijave potekajo do zapolnitve mest oziroma najkasneje do 27. aprila.

demokracija.si

 • sašo

  Pohvalno !

 • Kosobrin

  V Celovcu je dvojezični vrtec že dolga leta. Pohvalno!

 • FRANC3

  Če se starši zavedajo narodove pripadnosti in če država/mesto pomaga, potem zadeve stečejo.
  Nacionalni ponos je pozitivna stvar (prosto po Borisu Pahorju iz intervjuja PRIČEVALCI), ne pa tako, kot so zagovarjali komunisti (Kardelj, ..), da bodo odpravili narode po vzoru SSSR in Stalina.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!