Ali bo Rossi nastopil na zadnji dirki sezone?

Valentino Rossi

Valentino Rossi, slavni “doktor”, je takoj po dirki v Sepangu dejal, da bo še razmislil, ali bo sploh nastopil na zadnji dirki sezone. “Moram še videti, ali bom sploh šel v Valencio. V tem trenutku res ne vem,” je takrat dejal Rossi, očitno v afektu.

Navdušenci nad motociklizmom so bili na veliki nagradi Malezije priča odlični vožnji Pedrose, a si tega verjetno ne bo nihče zapomnil. V spominu bo ostal spopad med Rossijem in Marquezom, ki se je končal z odstopom slednjega in kaznovanjem Rossija. Italijan bo zaradi tega zelo težko osvojil nov naslov svetovnega prvaka in od tod izvira tudi njegovo obotavljanje glede nastopa na zadnji dirki sezone.

Pred kratkim se je oglasil športni šef Yamahe, ki je zagotovil, da bo Valentino na naslednji dirki zagotovo nastopil. »Valentino bo v Valencii zaradi vsega skupaj nastopil še bolj motiviran in še vedno ima sedem točk prednosti,« je povedal Jarvis za La Gazzetta dello Sport.

“The Doctor” bo na dirki verjetno res nastopil. Čez dva tedna pa bomo videli, ali se bo na tekmi kljub majhnim možnostim za uspeh res pojavil motivirani Rossi.

Če Rossi nastopi, ohrani vsaj matematične možnosti za uspeh. Če ne nastopi, so njegove možnosti za osvojitev zgodovinskega devetega naslova enake nič. V primeru Lorenzovega odstopa oziroma če se Marquez in Pedrosa uvrstita na prvi dve mesti, Rossi pa vsaj na četrto, je zmaga v končnem seštevku še vedno lahko njegova.

Ž. K.

 • hibernacija

  To se zaenkrat še ne ve. Ve se samo, da bo zmagal!?

 • Nataša Valant

  Presneti Španec,,,,,,,seveda , delal je za svojega rojaka. Rossi ga je najnrž imel ” poln kufer ” , da je tako odreagiral .
  Žlim mu zmago !!

 • Poštenje velja

  Pocaka krog pol pa…

 • kimiiceman

  hja rossi je hotu dobit naslov na eni dirki…kje je bil pa prej? zakaj se ni odpeljal z lorenzom naprej? zakaj se je boril za TRETJE mesto, če je tko dober?

 • nx01

  Če si je Rossi zaslužil to kazen, potem si je Marqez zaslužil prepoved dirkanja na prvih petih ali desetih dirkah v naslednji sezoni! Če naj bi bilo kaznovanje pravično…! Ker takšnega vpletanja v razplet sezone s strani nekoga, ki ni kandidat za prvaka, si v vsej zgodovini tega tekmovanja ni privoščil še nihče! in si tudi ne sme! Amen!

 • spade

  lol enake nič… kva če en kamikaze dukati zbije lorenza iz steze, kaj pa potem? :D

 • janez zorman

  Če bi direktor dirke počakal in bi odreagiral, ko bi videl posnetke z vseh zornih kotov, bi bila kazen za VR mogoče milejša in bi tudi Španec kaj pokasiral.

 • Bravo Jony Kajzer

  predlagam kako rešiti zaplet, Čast in ferplay: ob štartu dirke vsi dirkaČi ki se ne borijo za prva 3 mesta poČakajo, da Rossi odpelje mimo!!!

 • epson mlacni

  Španci kot naši levičarji. Ogabno pokvarjeni.

 • zoran13

  VALENTINO ROSSI, postane svetovni prvak 2015:

  * če se uvrsti pred Lorenzon
  * če ne dobita točk, niti on, niti Lorenzo
  * če Lorenzo konča 1°se mora Rossi uvrstiti najmanj na 2° mesto
  * če Lorenzo konča 2° se mora Rossi uvrstiti najmanj na 3° mesto
  * če Lorenzo konča 3° se mora Rossi uvrstiti najmanj na 6° mesto
  * če Lorenzo konča 4° se mora Rossi uvrstiti najmanj na 9° mesto
  * če Lorenzo konča 5° se mora Rossi uvrstiti najmanj na 11° mesto
  * če Lorenzo konča 6° se mora Rossi uvrstiti najmanj na 12° mesto
  * če Lorenzo konča 7° se mora Rossi uvrstiti najmanj na 13° mesto
  * če Lorenzo konča 8° se mora Rossi uvrstiti najmanj na 14° mesto
  * če Lorenzo konča 9° se mora Rossi uvrstiti najmanj na 15° mesto
  * če bi slučajno končala z enako točkami, potem postane prvak Lorenzo, zaradi večjega števila zmag v letošnjem letu.

  “Valentino je med zadnjimi heroji tega športa. Ob veliko pozornostih, ki jih je uspel pridobiti in prenesti v MotoGP, takorekoč sam prispeva polovico plače vsem drugim, ne vem, če vam je to jasno.”
  Alex Zanardi

 • Aton

  Očitno Rossi ne sme zmagati…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!