Olimpijske igre za lepši danes, jutri in pojutrišnjem

Foto: STA

Olimpijske igre so v polnem teku. Poglejmo, kako so se odrezali Slovenci in kateri slovenski nastopi nas čakajo v prihodnjih dneh. 

Slovenski atlet Luka Janežič se je v kvalifikacijski skupini teka na 400 metrov z drugim časom neposredno uvrstil v polfinale. Pravi, da je pripravljen odlično in bo v polfinalu nastopil zelo sproščeno.

Žan Rudolf je odprl slovenske atletske nastope v Riu in tekmovanje na 800 metrov s svojim najboljšim dosežkom v sezoni končal na 21. mestu.  Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta v razredu 470 še vedno na visokem petem mestu v skupnem seštevku, v petek pa se nista izkazali.

Primorki Tina Mrak in Veronika Macarol sta  v petem plovu zasedli 19. mesto, kar je doslej njuna najslabša uvrstitev na olimpijski regati na morju pred Rio de Janeirom.

V soboto ob 14.30 se bodo naši rokometaši pomerili z Nemčijo.

Robert Renner Foto: STA

Robert Renner
Foto: STA

Tudi v nedeljo bo pestro olimpijsko dogajanje
V nedeljo ob 1.00 zjutraj po našem času bo Robert Renner skakal s palico, Maja Mihaline bo tekla na 100 metrov, Luka Janežič pa na 400 metrov . Prav tako v  nedeljo ob 14.30 bo Daneja Grandovec nastopila v maratonu, gimnastičarka Tea Belak pa bo svoje sposobnosti pokazala ob 19. uri. Tina Mrak in Veronika Macarol ter Vasilij Žbogar bodo jadra razpeli spet v nedeljo ob 18.00 uri.

Ponedeljek malo na suhem in malo na vodi
V ponedeljek bo ob 14. uri Špela Perše plavala na 10 kilometrov. Robert Rener bo skakal s palico v noči na torek ob 1.35.  Slovenija se bo s Poljsko pomerila v rokometu ob 14.30, jadralki Macarol in Mrak spet ob 18.00 uri, Špela Ponomarenko Janić pa se bo na predtekmovanju borila v kajaku na mirnih vodah ob 14. uri.

Vsem želimo veliko uspeha, držimo pesti za vse in vsakega posebej.

A.J., B.P.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!