Pri Ferrariju zamenjali motor in Vettla postavili za deset mest nižje

Foto: STA

Nemški voznik formule 1 Sebastian Vettel, ki je štiri dirke pred koncem sezone še vedno v igri za naslov svetovnega prvaka, bo na nedeljski dirki v teksaškem Austinu začel z deset mest slabšega izhodišča, kot si ga bo priboril v kvalifikacijah, ker so v njegovem bolidu zamenjali motor.

Zaradi tehničnih težav pri Ferrariju ima tako njegov tekmec Lewis Hamilton še več možnosti, da že v nedeljo postane svetovni prvak, piše STA. Prvi voznik Mercedesa ima 66 točk prednosti v skupnem seštevku.

Vettel mora biti najmanj drugi
Če bo zmagal še na 16. dirki sezone, bi moral biti Vettel drugi, da bi mu preprečil predčasno slavje, sicer se bo Britanec že razveselil svojega tretjega naslova.

B. O.

 

  • kimiiceman

    Oba Ferrarijeva dirkau010da, ne samo Vettel, bosta dirko zau010dela z 10 mest slabu0161ega izhodiu0161u010da, ker so obema zamenjali motor. Ni u0161lo za tehniu010dno teu017eavo, ampak so na dirko pripeljali izbolju0161an motor. pravila velevajo, da ima vsak dirkau010d za celo sezono na razpolago 4 motorje, da pa bodo lahko uporabili izbolju0161anega, so morali uporabiti dodatni, 5 motor, ki prinese kazen. vir: http://www.svet-hitrosti.com/ferrarija-deset-mest-nizje/

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!