Rossi samo še za 7 točk v prednosti pred Lorenzom

Foto: EPA

Na dirki elitnega motociklističnega razreda motoGP v Maleziji je zmago tokrat slavil Španec Dani Pedrosa. Jorge Lorenzo je dosegel drugo mesto in je s tem še zmanjšal zaostanek za Valentinom Rossijem, ki je bil danes tretji.

Italijana Rossija je danes za eno mesto premagal Jorge Lorenzo, razlika med njima je sedaj le še sedem točk v prid Rossiju.

Marquez zdrsnil v pesek
Na dirki se je pripetil tudi incident, in sicer v šestem krogu, ko je Rossi, potem ko sta se z Marcom Marquezom v nekaj krogih pred tem v tesnih dvobojih velikokrat zamenjala na tretjem in četrtem mestu, med prehitevanjem zaprl tekmeca in mu nato še z nogo pomagal, da je zdrsnil v pesek.

Za lanskega svetovnega prvaka je bilo tako dirke žal konec, vodstvo tekmovanja pa je že napovedalo, da bo trčenje preučilo.

N. K., STA

 • janez zorman

  Kot kažejo zadnji počasni posnetki dvoboja, je MM zelo dober igralec, saj je prvi napičil VR v koleno in sicer z čelado. Ko ga je po tem početju Rossi rahlo odrinil s kolenom, se je MM ulegel v mivko.

  • hannibal

   Res je. Namerno je zalegel, kot kak jokavi fuzbaler. Na žalost je komisija padla na finto in je sedaj game over.
   Da se razumemo, tak mali trzaj s kolenom ne more zrušiti motorja. Dosti konkretnih trkov sem videl, ko se je porušila stabilnost, pa motorist ni padel. Mali klipan se je ulegel namerno.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!