Rossi se je pritožil na športno razodišče

Foto: STA

Italijanski motociklist Valentino Rossi, ki ga je vodstvo tekmovanja v svetovnem prvenstvu kaznovalo s kazenskimi točkami zaradi incidenta na dirki v Maleziji in bo moral na zadnji dirki v Valencii začeti z zadnjega mesta, se je na odločitev pritožil na športno razsodišče Cas v Lozani.

Incident v šestem krogu dirke v Sepangu, kjer je Rossi oviral Španca Marca Marqueza in z zapiranjem ter tudi s sunkom z nogo povzročil njegov odstop, je po odločitvi vodstva tekmovanja Rossiju prinesel kazen v obliki treh kazenskih točk.

Ker je imel Italijan eno že od prej, bo po pravilih naslednjo dirko začel z zadnjega mesta. Naslednja dirka pa je obenem tudi zadnja v sezoni in odločilna v boju za naslov prvaka, kjer ima Rossi sedem točk naskoka pred moštvenim tekmecem in sotekmovalcem Jorgejem Lorenzom.

Razsodišče Cas je sporočilo, da je prejelo pritožbo Rossija na kazen, odločitev pa bo znana najpozneje 6. novembra. Dirka v Valencii je na sporedu 8. novembra. Rossi zahteva, da kazen zmanjšajo na eno kazensko točko ali izničijo, kar bi pomenilo, da v Valencii ne bi startal z zadnjega mesta, temveč s tistega, ki bi ga dosegel v kvalifikacijah.

B. O., STA

 • Vipavec

  Španska Kuhinja pač.Žal mu ne bo uspelo na razsodišču.Še vedno mu pa lahko uspe na dirki. Če bo tja sploh šel.

 • tečnež

  Za brcanja iz proge pa res nima opravičila,sram ga je naj,črno zastavo bi moral dobiti,za tako nešportno potezo,on bi pa še nagrado želel za to??

 • čips

  Force bello mio

 • čips

  Pardon forca

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!