V Lozani niso ugodili Rossiju

Valentino Rossi

Mednarodno športno razsodišče v Lozani ni ugodilo protožbi Valentina Rossija. Pritožil se je na odločitev vodstva  tekmovanja, ki ga je zaradi incidenta na dirki v Maleziji kaznovalo s kazenskimi točkami in startom iz ozadja.

Incident, ki že več kot en teden odmeva v javnosti, se je zgodil v šestem krogu dirke razreda MotoGP, ko je Rossi oviral Marca Marqueza ter z odrivom noge povzročil njegov odstop. Po odločitvi vodstva tekmovanja si je prislužil tri kazenske točke. Ker je imel Italijan že od prej eno kazensko točko, bo moral na naslednji tekmi štartati z zadnjega mesta.

Ker gre za zadnjo tekmo v sezoni – odločilno v boju za naslov prvaka, kjer se bori z Jorgejem Lorenzom – se je Rossi pričakovano pritožil na mednarodno športno razsodišče. Zahteval je, da se mu kazen zmanjša za eno kazensko točko, s čimer mu ne bi bilo treba štartati z zadnjega mesta. Sodišče njegovi zahtevi ni ugodilo.

M. G., STA

 • Bosta Bostic

  Ma Rossi bo zapustil Moto Gp, s tem bo gledanost padla in denar od reklam,, Še en strel v koleno..

  • Borut Stari

   Ianone , Dovizioso lahko pomagata tako, da ne Lorenzo, ne Rossi ne prideta do cilja,

 • BATMAN

  Lorenzo gnoj Marquez proljef

 • Montekristo

  Kakorkoli se bo končalo je to velika škoda za MotoGP; posledice bodo še v bodočnosti! Škoda, da Rossi ne more enakovredno sodelovati v borbi za naslov!

 • ferdoperdec

  Sam si je kriv, kaj pa brca sotekmovalca! Če je tako dober bi se odpeljal naprej ne pa da ga je čakal…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!