Ta je pa imel srečo: V podedovani hiši našel kar sto kilogramov zlata

Foto: epa

Francoski dedič je v stari hiši v Normandiji, ki jo je podedoval, našel 100 kilogramov zlata, vrednega 3,5 milijona evrov. Zlatniki in zlate palice so se skrivali po vseh koncih hiše.

Najdba francoskega dediča vsebuje 5000 zlatnikov, ki so bili skriti v zaboju za steklenice za viski, ki ga je po naključju našel kosom pohištva. Očitno je lastnik poskrbel, da ne bi kdo oropal hiše oz. da bi dragocenost našel le skrbni lastnik. Zato so zlatnike skrili tudi pod opažem in v čevljih. Poleg tega je srečnež našel še 37 zlatih palic, ki so bile skrite pod tlemi. Zlato je francoskega, švicarskega in ameriškega izvora.

Zlato so uspešno prodali  na dveh dražbah oktobra in novembra, dražitelj pa je povedal, da je bilo zlato kupljeno zakonito v 50. in 60. letih prejšnjega stoletja. O  vrednosti v denarju pa niso povedali ničesar.

A. B., STA

 • Iza Demos

  Suuuuuuuuuuuper! Naj mu najdba prinese srečo!

 • Čakija Noris

  Bedastoče. Slučajno je našel zlato, ki je bilo zakonito kupljeno pred 60 leti? Čudno, da se ni že oglasil kakšen Žid, ki bi napredal zgodbico o holokavstu.

  • Nata

   Oh, njegov pra-pra-ded ga je oropal – Žida .

 • tarantela

  Hm, tole je pa že kar težko!

 • Nata

  Uh, jaz se ne bi veselila tako hitro . Kaj pa , če je bilo to zlato oropano ?

 • Kat Wilson

  Našel zlato in ga prodal? LOL. Saj razumem da prodaš palico, sproti… sam zlato je pa vendar zlato in bo zmerej zlato… Ah ja. Škoda ker jaz ne najdem zlata.

  • tarantela

   Človek je morda pomislil, da se čisto lahko zgodi vesoljni potop ali kar je že take katastrofe že naslednji dan, kaj mu koristi mrtev in bel poleg gore zlata. Prodal in “Udri brigu na veselje!”

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!