Titanik bi se lahko končal tudi drugače: Avstralske šolarke dokazale, da bi s preprostim trikom preživel tudi Jack

Foto: youtube

Kultni film Titanik je bil leta 1997 posnet po resničnih dogodkih in govori o ljubezenski zgodbi ter prikazuje paniko, ko se ljudje zavedo, da na ladji ni dovolj rešilnih čolnov. Osrednja zgodba v liku je ljubezensko razmerje med Rose in Jackom, njuna zgodba pa se konča tragično. V morju se Jack in Rose skušata rešiti z na vodi lebdečimi vrati, vendar so vrata dovolj vzdržna le za Rose, zaradi česar Jack žrtvuje svoje mesto za njo. Avstralske šolarke pa zdaj dokazujejo, kako bi lahko rešili lik Leonarda DiCapria z le enim preprostim trikom.

Dekleta iz avstralskega mesta Adelaide so dokazala, da bi lahko tako Rose kot tudi Jack preživela nesrečo, ki se je zgodila leta 1912, ko je potonil Titanik.

Na preprost način bi se lahko rešila oba
Abigail Wicks
, Christy Zhang in Julia Damato so 15 let stara dekleta iz šole Westminster School v Adelaideu. Za rešitev problema so uporabile matematično enačbo, ki je pokazala, da bi lahko par nadaljeval svojo ljubezensko zgodbo, če bi pomislil na preprost trik.

V filmu se Jack in Rose skušata iz hladnega Severnega Atlantika rešiti s kosom vrat, ki lebdijo na vodi. Izgleda, da na vratih ni prostora za oba, zato Jack žrtvuje mesto za Rose. Toda šolarke menijo, da bi lahko oba ostala na vratih, če bi pod njih spravila rešilna jopiča, ki bi zaradi sile vzgona še vedno lebdela. Za dokazovanje so raziskale različne stvari, ukvarjale so se z vzgonom in za pomoč uporabljale stvari, ki so bile za tisti čas realne.

D. Š.

 • Valter BraniSlav

  Jack in Rose sta izmišljena.
  Resnicno pa je takrat ŽIVEL nas največji sin ki je takrat štel 20 pomladi.
  VEČNA MU SLAVA!!!

  • xtc

   A to Adolf Hitler-samo tako iz radovednosti.

 • Krtača 20

  Sto let stara prevara zionistov. Na dnu oceana ni Titanic.

  • xtc

   Zopet idiotizmi in ne dejstva.

 • xtc

  No punce so bistre.Lika pa fikcija.
  Titanic je bil nesrečen skupek,požrešnosti,megalomanije,nižanja stroškov,škrtarjenja in slabe kvalitete materijala,ter nazadnje šeprikritega požara,kui je povzročil ,da je šla zadeba še hitreje na dno.
  Dejstvo je tako White Star je izgubljal bitko z Cunardom in bili so že močno zadolženi zato je bilo nujno lansirati trojček orjakov-seveda ker je šlo za megalomanski projekt,so varčevali povsod od materijalov za trup do varnostnih čolnov in Ismay je karnapreje menjaval zahtever.
  Da je bil Titanic izdelan iz neprimernega materijala polnega železovega sulfida ,ki je že tako slabši v ledeno mrzli vodi pa še slabši ni dvoma,da je materijal slabe kvalitete se je pokazalo že ob trku Oliymica in HMS Drakea,ko je Olimpic staknil hude poškodbe propelerja in osi in krmnega dela,zaradi jakosti udarca pa na ladiji nebi smele biti take poškodbe..Da bo pa zadeva še hujša je par teden pred krstno vožnjo na Titanicu v dveh skladiščih za premog prišlo do samovžiga premoga,ki ga niso mogli pogasiti

  • Matic Anze

   …ladja je plula brez Boga…

   • xtc

    ??????????????

  • Hun

   a so mel levicarji prste vmes?

  • Bozz

   V resnici se je šlo za to, da so na Titanik zvabili zelo vplivne bogataše takrat, z namenom, da jih utopijo, pa čeprav za to uničijo vso ladjo in ljudi na njej in prikažejo kot nesrečo. Tisti bogataši so silam, ki so si hotele podrediti Ameriko, nekaj bremzali takrat. Ne spomnim se več točno za kaj je že šlo, ali centralno banko (ki je bila ustanovljena leto kasneje) ali kaj drugega. V glavnem to je glavni razlog za potop Titanika. Kapitan je bil del zarote in je načrtno usmeril ladjo v ledeno goro.

   • AlojzZ

    Ja, šlo je za sloviti FED. Na ladji pa je bil najbogatejši zemljan, menda, ki je nasprotoval takim bankam.

    • xtc

     In kaj ima to z zanič materijalom in samoužigom premoga?

   • xtc

    Poglejte norčki,Titanic je bil ena sama napaka-teorije zarot ipd,so zame nerelevantne-dejstva so taka ,da je šlo za hude napake,kazniva dejanja,malomarnost itd-nič v zvezi z FEDom ampak povsem tehnične stvari.Ko boste nekateri butci dojeli osnove-pa lahko greste na teorije zarot.Titanic je bil ena sama napaka-ne zarota.

   • ahnenpass

    Pri takih nesrečah je praviloma kriv tisti, ki je bil prvi odgovoren, da se kaj takega ne bi moglo nikoli zgoditi.

   • xtc

    No samo tole;FED ni bil razlog za zanič material na Titanicu in FED ni bil kriv za vsamovžig premoga v bunkerjih.oDtu naprej pa ima bolna domišljija bujno pot.

 • Hun

  strajonovi se zmer zjokajo na konc filma ob gledajnju zelezja na dnu morja

 • Olga_10

  Bravo punce! Čestitke!

 • Rožle

  1 dec x 1 dec = 0

 • joza joza13

  Sila vzgona = sili teže izpodrinjene tekočine.
  Jack je bil kavalir, fizik pač ne…

  Tudi Slovenci smo Jacki. Šibamo direktno v ledeno goro.
  Ni noč, ni megle. Zelo jasno vidimo to ledeno goro, a naivno mislimo, da se bo prej raztalila…

  • ahnenpass

   Konec je. Tak je. Ampak vmes je pa še dovolj časa za dva deci.

 • ahnenpass

  Ja, nič, treba je tiste tri najstnice odpeljati do tiste ledene gore, v katero je trčil Titanik in jih tam odložiti na neka vrata, pa naj izvedejo eksperiment.
  Kakšna vrata so pa bila na ladji tistega časa, mogoče iz iverce, bukovina je verjetno pretežka, plastike še niso poznali, najbrž kak laminat. To bi se dalo preizkusiti brez, da vlečejo najstnice na severni pol, enostavno lahko namočijo v vodo več vrst lesa in opazujejo kako dolgo časa traja, preden bo material vpil tekočino in se mu bo zmanjšal vzgon.
  Seveda bi se Jack lahko rešil, verjetno bi kar babo zbil dol iz vrat in si potem našel drugo, ko bi postal slaven kot preživeli iz slavnega Titanika. Ampak recimo, da ni bil tak tip in se je vse res tako zgodilo, čeprav mi ni jasno tudi kdo je to gledal, pomagal jima pa ni, samo njuno zgodbo je zgleda potem opisal in zaslužil avtorski honorar. Največji problem ni bila voda, saj Titanik ni eksplodiral, povsod je moralo plavati cel kup razbitin in materialov, verjetno bi jima valovi kmalu naplavili kaj bolj uporabnega.
  Problem je bil mraz, zato bi morala tiščati skupaj, da bi si lahko izmenjevala telesno toploto, pod vodo še lažje kot nad njo, kjer bi ju veter hitreje hladil, voda pa ima neko bolj konstantno temperaturo, potem bi rabila nekaj plovnega bolj za oporo, kot za cel splav.

  • joza joza13

   S svojo teorijo o izmenjavi toplote pod vodo boš končal enako kot takrat Jack… hehe. Ne govori tega na glas.

   • ahnenpass

    Ne vem, poglej si film do konca, zaleteli so se v LEDENO goro, kar najbrž pomeni, da je bilo zunaj vode že vse v ledu, voda pa ne. Ne vem, po lastnih izkušnjah bi rekel, da bi me ledeno mrzel veter prej unogobil, in tudi, če bi bil dobro oblečen, ker piha skozi reže od zadrge, seveda pa bi rabil nekaj, kar se vsaj drži tik napol pod gladino, da bi se lahko med čakanjem na rešitev vsaj malo spočil.

 • xtc

  Težavaidiotov teorij zarot je v tem da ne obvladajo osnov materialov in njihovih obnašanj v različnih stanjih.
  Titanic ni potonil zaradi FED a -umo bolnih teorij,pač pavzaradi kupa neumnosti,požrešnosti,grabežljivosti,stiskarjrnja,laži,prevar,nategov in barabij.

 • Morala

  Haha, razmišljanje takrat in razmišljanje teh šolark danes, se ne da primerjati! Cjoj no….

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!