To je avtomobil za superzlobneže, ki vas spomni na to, da ste revni

Mercedes je pred dnevi v Pebble Beachu v Kaliforniji svetovni javnosti predstavil študijo novega avtomobila: Mercedes-Maybach 6. Skoraj šest metrov dolgi avtomobil bo deloval na električni pogon, namenjen pa je kupcem z najbolj globokimi žepi.

Mercedes je luksuzno avtomobilsko znamko Maybach prvič obudil leta 1997, ko je v Tokiu predstavil študijo novega Maybacha. Ta študija je bila osnova za modela maybach 57 in maybach 62. Korenine znamke sicer segajo v daljno leto 1909, ko je Wilhelm Maybach skupaj s sinom postavil na noge tovarno motorjev za cepeline.

Zlato obdobje maybachov med obema svetovnima vojnama
Prvi avtomobili so iz tovarne prišli šele leta 1919. Zlata leta avtomobilske znamke maybach so bila med letoma 1921 in 1940. V roke Mercedesa je znamka in tovarna prišla v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, a je koncern iz Stuttgarta nato opustil ime maybach.

Mercedesov neuspešni naskok na rolls-royce in bentleye
Kot piše spletna stran Car and Driver, so bili zgoraj omenjeni luksuzni maybachi “druge generacije”  iz začetka 21. stoletja Mercedesov odgovor na prestižne avtomobilske znamke, kot sta Rolls-Royce in Bentley, a se upi nemškega avtomobilskega koncerna iz Stuttgarta niso uresničili. Znamka Maybach je tako zadnja leta le “posojala” ime ultraluksuzni različici mercedesa razreda S.

Maybachi – v tretje gre rado
Zdaj Mercedes skuša maybachom že drugič vdihniti novo življenje. Že na pogled je mercedes-maybach 6 osupljiv. Izstopa njegova dolžina, saj je dolg skoraj šest metrov (zato tudi številka 6 v imenu avtomobila) oziroma natančno 5,7 metra.

Raperji, naftni baron in hollywoodski superzlobneži …
Avtomobil bo deloval na električni pogon, kar pomeni, da je to tudi nevaren nemški tekmec zdaj že uveljavljenim električnim vozilom ameriške avtomobilske znamke Tesla. Kdor bo hotel imeti maybacha 6 v garaži, bo moral seveda imeti precej pod palcem. Poznavalci z malce humorja med morebitne kupce uvrščajo raperje in naftne barone, avtomobil pa naj bi bil kot ustvarjen za superzlobneže iz kakšnega hollywoodskega filma.

Velika večina lahko o avtomobilu le sanja
Za navadne smrtnike je avtomobil, ki bo med drugim namesto vzvratnih ogledal imel nameščene kamere, seveda le neuresničena želja oziroma, kot je na spletnem forumu zapisal eden od bralcev: “To je avtomobil, ki te spomni na to, kako reven si.”

A. Ž.

 • karpelec

  Smrtniki smo vsi, a smo navadni ali bolj nobel.Lahko si kupim modelček m-m 6 in ga gledam v roki in si mislim, da nisem revna, če je to moj smisel življenja.

 • Olga

  Če je denar pošteno zaslužen, me ne moti nič!
  Sicer pa se bo lastnik lahko vozil le do zadnje postaje… tako kot vsi!

 • Jovo Jamnica

  Da sem revež, ugotovim vedno znova pri mesarju, kakor oprezam za najcenejšim kosom mesa…

  • Olga

   Poznam reveže, ki so bolj bogati od marsikaterega bogataša!

   • dr Janez Sveti

    Olga, presenečaš me.
    Dr Janez Sveti aplause

 • dr Janez Sveti

  Pojem revež je zlorabljen. A je mislec, ki živi v votlini in uživa v svojem sveti misli in zbranosti revež? Zakaj nam s vso silo vsiljujejo materialno bogastvo? Zakaj pa moram “imeti” vso to navlako, ko pa nič ni moje? Zaradi čutnih užitkov? Za primitivne možgane seveda je to edini način zadovoljevanja.
  Veste, da so nekoč kralji, ki niso imeli centralnega gretja, televizije, interneta in hladilnika polnega dobrot iz vsega sveta veljali za neizmerno bogate in srečne?
  Zamislite se..Za začetek, potem pa začnite raziskovat kaj VAS res osrečuje in vam je tako vsakdanje, da tega sploh ne opazite. Poskusite en dan brez vodovoda, elektrike in telefona. No in brez avta, tudi če je samo Trabant! Da ne pozabim. Poskusite en teden brez toaletnega papirja!
  Ko boste končali test in zaživeli tako kot prej, boste okusili veliko srečo.
  Všeč mi je tale avtomobilček.MojBach https://www.youtube.com/watch?v=EY5RcR-LQj4
  DrJanez Sveti vesoljc

 • xtc

  Majbach je že imel lep coupe EXELLERO a je ostal le “Einzelstuck”:
  Maybch je mrtva znamka;kdo le želi kupiti mercedasa S za petkratnik njegove cene nihče:
  Mercedes ima zgrešeno filozofijo; Maybachi so v glavnem avtomobili brez duše so lahko mašine a le zgolj to:
  Če sta VW IN BMW dojela bistveno razliko med narediti avto in narediti mašino to mercedesu ni uspelo;res da imajo Bentleji in ROLLSI platforme in mehaniko povezano z Phaetoni in sedemkami a so avtomobili filozofijsko povsem drugačni in tudi na trgu prisotni skozi med tem ko je Maybach izginil zato je zanj come back v ligo prvakov neuresničljiv; Mercedes bi v ta segment lahko stopil z nakupom Aston Martina:
  Avto pa v bistvu kot tak ni nič posebnega povečana različica Mercedesa GT na mehaniki S modela z grdo masko in astronomsko ceno in nič več:
  Dvomljivo za uspeh ob konkurenci cay Maybachi pač nisobili priljubljeni zaradi anonimus designa oz: povečan S mercedes in v luksuznem segmentu premalo impozantni;zato verjetno tudi tole študijo verjetno čaka usoda EXELEROTA:

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!