To je avtomobil za superzlobneže, ki vas spomni na to, da ste revni

Mercedes je pred dnevi v Pebble Beachu v Kaliforniji svetovni javnosti predstavil študijo novega avtomobila: Mercedes-Maybach 6. Skoraj šest metrov dolgi avtomobil bo deloval na električni pogon, namenjen pa je kupcem z najbolj globokimi žepi.

Mercedes je luksuzno avtomobilsko znamko Maybach prvič obudil leta 1997, ko je v Tokiu predstavil študijo novega Maybacha. Ta študija je bila osnova za modela maybach 57 in maybach 62. Korenine znamke sicer segajo v daljno leto 1909, ko je Wilhelm Maybach skupaj s sinom postavil na noge tovarno motorjev za cepeline.

Zlato obdobje maybachov med obema svetovnima vojnama
Prvi avtomobili so iz tovarne prišli šele leta 1919. Zlata leta avtomobilske znamke maybach so bila med letoma 1921 in 1940. V roke Mercedesa je znamka in tovarna prišla v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, a je koncern iz Stuttgarta nato opustil ime maybach.

Mercedesov neuspešni naskok na rolls-royce in bentleye
Kot piše spletna stran Car and Driver, so bili zgoraj omenjeni luksuzni maybachi “druge generacije”  iz začetka 21. stoletja Mercedesov odgovor na prestižne avtomobilske znamke, kot sta Rolls-Royce in Bentley, a se upi nemškega avtomobilskega koncerna iz Stuttgarta niso uresničili. Znamka Maybach je tako zadnja leta le “posojala” ime ultraluksuzni različici mercedesa razreda S.

Maybachi – v tretje gre rado
Zdaj Mercedes skuša maybachom že drugič vdihniti novo življenje. Že na pogled je mercedes-maybach 6 osupljiv. Izstopa njegova dolžina, saj je dolg skoraj šest metrov (zato tudi številka 6 v imenu avtomobila) oziroma natančno 5,7 metra.

Raperji, naftni baron in hollywoodski superzlobneži …
Avtomobil bo deloval na električni pogon, kar pomeni, da je to tudi nevaren nemški tekmec zdaj že uveljavljenim električnim vozilom ameriške avtomobilske znamke Tesla. Kdor bo hotel imeti maybacha 6 v garaži, bo moral seveda imeti precej pod palcem. Poznavalci z malce humorja med morebitne kupce uvrščajo raperje in naftne barone, avtomobil pa naj bi bil kot ustvarjen za superzlobneže iz kakšnega hollywoodskega filma.

Velika večina lahko o avtomobilu le sanja
Za navadne smrtnike je avtomobil, ki bo med drugim namesto vzvratnih ogledal imel nameščene kamere, seveda le neuresničena želja oziroma, kot je na spletnem forumu zapisal eden od bralcev: “To je avtomobil, ki te spomni na to, kako reven si.”

A. Ž.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!