Umetnica Patricija Simonič podarila dve slikarski deli ‘umetnikom za Karitas’

V nedeljo, 15. januarja, je bila v Galeriji Družine v Ljubljani odprta razstava likovnih del, ki so nastala v 22. mednarodni likovni koloniji ‘umetniki za Karitas’, kjer je ustvarjala tudi umetnica Patricija Simonič, znana po svojem ustrajalnem ciklu del z naslovom Ona.

Za ta namen je naslikala dve slikarski deli v svojem slogu. Eno delo je že dobilo nov dom, eno pa še čaka na t. i. posvojitev in s tem prispevek k dobrodelnosti. Izkupiček posvojenih likovnih del se namenja ljudem v stiski. Tokratno razstavo Umetniki za karitas je odprl nadškof msgr. Stanislav Zore.

Msgr Stanislav Zore in Patricija Simonič.

Msgr. Stanislav Zore in Patricija Simonič.

Simoničeva je tudi avtorica več sakralnih umetnin – Križevega pota, ki krasi grajsko kapelo iz 17. stoletja v kraju Pernovo pri Žalcu ter opusa Nadangeli – narejenega po naročilu za zasebno zbirko. Sicer pa avtorica znane slovenske skulpture Dečka miru ravno v tem obdobju nadgrajuje svoj sakralni opus in slika Zadnjo večerjo ter načrtuje še v tem letu ilustracijo svetopisemske slikanice za otroke.

iz-opusa-ona-olje-na-platno-2016

Poleg slikarstva in vsakodnevnih obveznosti pa piše tudi knjigo z naslovom Trženje duše, ki bo izšla v tem letu. Naslov knjige definira umetnost kot produkt duše – duhovnosti in čutenja. Avtorica meni, da o razmerju med umetnostjo in marketingom še vedno pišemo kot o razmerju med emocionalnim in racionalnim, za katerega je v preteklosti veljala tolerantna ločenost, sodobni čas pa zahteva nove pristope in postavlja umetnost pred izzive gospodarskega sveta. V knjigi želi povezati umetnost in poslovni svet na medsebojno odvisen način, ki ne škodi njuni avtonomiji in identiteti.

M. P.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!