Mož, ki je svetu dal PayPal in Facebook, želi postati nesmrten s krvjo mladih deklet

Peter Thiel (foto: epa).

Peter Thiel je soustanovil sistem za spletno plačevanje PayPal in bil prvi pomembni vlagatelj v socialno omrežje Facebook. Toda glavni cilj 48-letnega milijarderja je že nekaj let ta, kako premagati smrt. Zdaj želi postati nesmrten z novo metodo vbrizgavanja krvi.

Thiel že leta želi premagati smrt oziroma podaljšati življenje z različnimi dietami in uživanjem rastnega hormona, zdaj pa bo preizkusil novo metodo, ki jo je razvilo kalifornijsko podjetje Ambrosia (to je grška beseda za nesmrtnost; ambrozija je bila pijača oziroma jed, ki so jo po starogrški mitologiji uživali bogovi, da so bili nesmrtni, op. p.), piše hamburški časnik Morgenpost.

Kri z zasoljeno ceno
Metoda, ki si ji veliko znanstvenikov posmehuje, je dokaj enostavna: ljudem, ki so starejši od 35 let, vbrizgajo kri ljudi, ki so mlajši od 25 let. Kri je po tej metodi potrebno vbrizgavati enkrat tedensko in to vsaj eno leto. Cena ene transfuzije je precej visoka: 8.000 tisoč ameriških dolarjev (okoli 7.170 evrov).

foto: epa

Peter Thiel je bil tudi med govorniki na nedavni republikanski nacionalni konvenciji (foto: epa).

Če ta metoda ne bo učinkovita, pa ima Thiel v vojni s smrtjo v rokah še eno orožje. Že pred leti je namreč podpisal pogodbo z arizonsko neprofitno organizacijo Alcor. Ta ga bo po njegovi smrti zamrznila v tekočem dušiku in ga znova odtajala enkrat v prihodnosti, ko bodo razvili tehnologijo za oživljanje ljudi.

Ne sprejemanje ali zanikanje, temveč boj
“Smrt je naraven pojav, toda tudi boj proti smrti je nekaj naravnega,” je Thiel pred leti pojasnil za britanski časnik The Telegraph. Človek se lahko pri soočenju s pojavom, kot je smrt, odzove na tri načine: smrt sprejme, jo zanika ali se bojuje proti njej. V naši družbi prevladajujejo ljudje, ki smrt kot pojav sprejemajo ali zanikajo, sam pa se želi boriti proti njej, pravi milijarder, ki poudarja, da želi živeti dlje in tudi, da bi drugi ljudje živeli dlje.

Thiel, ki je po rodu Nemec, se je rodil leta 1967 v Frankfurtu. Eno leto po rojstvu se je z družino (njegov oče je bil inženir) preselil v ZDA. Thiel je obogatel s prodajo sistema za spletno plačevanje PayPal in številnimi dobičkonosnimi naložbi, kot je Facebook. Poleg naložb, povezanih s projektom nesmrtnost, je med drugim veliko denarja vložil tudi v podjetja, ki se ukvarjajo z biotehnologijo (na primer v podjetje Modern Meadow, ki želi razviti izdelavo umetnega mesa in usnja) in umetno inteligenco.

Thiel, ki se razglaša za libertarca, je eden od redkih, če ne celo edini milijarder iz Silicijeve doline, ki podpira republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa. Je tudi član razvpite skupine Bilderberg.

Aleš Žužek

 

 

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!