[VIDEO] Bi si upali zaplavati v bazenu s steklenim dnom 150 metrov nad prometno ulico?

Foto: twitter

Če niste navdušeni nad spektakularno višino, ali še huje, trpite za akrofobijo, potem bazen v Houstonu, ki se nahaja na vrhu 40-nadstropne stavbe, ni za vas. 

Družbena omrežja je preplavil video o bazenu iz Houstona, ki se nahaja na vrhu 40-nadstropnega stanovanjskega bloka. Posnetek prikazuje, kako pogumen in neustrašen možakar hodi po bazenu, ki se nagiba čez stanovanjsko stavbo, moškega pa med “smrtjo in življenjem” loči le 8 centimetrov debelo pleksisteklo, ki se nahaja na dnu bazena. Sicer pa si nekajsekundni posnetek lahko ogledate kar sami:

Ta bazen je zdaj uradno potrjen kot najvišji bazen v Teksasu in je tudi edini s steklenim dnom v Houstonu. Gledalci, ki so vsi po vrsti fascinirani nad to adrenalinsko različico, pa so razdeljeni v dve skupini: med tiste, ki se želijo po njem sprehoditi in zaplavati in tiste, ki bi najraje pograbili brisačo in stekli stran. Vendar pa v tem bazenu ni tako enostavno zaplavati, saj ni odprt za javnost, temveč ga lahko uporabljajo le stanovalci stavbe. Njegova otvoritev je bila sicer oktobra 2016.

Stavba so zasnovali arhitekti družbe Jackson & Ryan v Houstonu, njegova osrednja točka pa je osrednja strešna terasa s pogledom na čudovit Buffalo Bayou Park. Poleg ekstremnega bazena ponuja še prestižen bazen na spodnji terasi.

Ta bazen vsekakor ni za tiste, ki raje uživajo v udobju “varnih” toplic. Sicer pa CNN razkriva, če si želite adrenalina, ga lahko najdete tudi v kitajskem mestu Chongqing, kjer so rešitev za promet našli kar tako, da so skozi stolpnice speljali železniške tire. Dokaz pa v tem posnetku:

Vendar pa nikakor ne gre primerjati te rešitve, zaradi katere se ob vsakem vlaku strese cela stolpnica, in mirnega bazena na vrhu stolpnice v ameriškem Teksasu, kjer je nad nami le modro nebo.

Marjanca Scheicher

 

  • stajerc5

    Spet en dober naslov! …”prometno” ulico! Si lahko zamislite, da steklo popusti, padete 150m v globino in…..kasna smola, povozi te avto!!
    Mater, vi ste pa res za vice!

  • stajerc5

    Se strese cela stolpnica…? Ste se ze kdaj peljali s tem ali cisto navadnim vlakom v Svici?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!