[VIDEO] Hiter “tečaj” razumevanja teorije spola – le dve minuti in pol in vse bo jasno!

Foto: iStock

Preprosto in za vsakogar razumljivo! Skoraj triminutni video prikazuje vse, kar morate vedeti o teoriji spola, v njem pa boste odkrili temeljne “novosti” na področju spola, spolne identitete in družine, pa tudi to, kako velik vpliv ima na zmedenost fantov in punc šola. “Hočemo, da se naši otroci v šoli učijo brati, pisati in šteti. Hočemo šolo, ki bo oblikovala duh kritičnosti s kulturo. Pustite punce biti punce. Pustite fante biti fante.” 

V tem kratkem videu je lepo razloženo: na tem planetu so punce in fantje. “Je isto? Na prvi pogled ne. Fant in punca ni isto. Različna sta, ko sta majhna, še bolj različna sta, ko zrasteta. Še bolj različna sta znotraj. Ampak za nekatere sta fant in punca različna ne le, ker imata različni telesi, ampak ker ju starši, družine, družba in šola silijo, da sta različna. Smo punce, ker smo bile prisiljene biti punce. Smo fantje, ker smo bili prisiljeni biti fantje.”

“Če je vse mešano, je vse isto.”
Posnetek tudi razkriva, da ker smo različni, seveda tudi enaki nismo, zato imajo nekateri problem. “Neenakost med fanti in puncami, ki pozneje postane neenakost med moškimi in žensko. Kako rešiti ta problem? Da bi bila punca in fant popolnoma brez razlik in tako podobna, moramo storiti, da sta fant in punca isto in storiti, da starši, družina, družba in šola nehajo siliti fante biti fant in punce biti punca. Ampak starši, družina in družba ne razumejo, zakaj morajo uničiti te slabe navade, zato so nekateri določili, da bo šola najbolj primerna. V šoli, stran od staršev in družine, se bomo naučili mešati vse, kar je lahko fant ali punca. Ja, oče lahko nosi obleko in se šminka. Ja, punce lahko vozijo tovornjake. Ja, dojenček lahko ima dve mami ali dva očeta. Šola mora za nekatere vse mešati med moškostjo in ženskostjo. Tako je lažje. Če je vse mešano, je vse isto. Tako je enakost. Tako ni več problemov.”

Seveda pa nato nastopi vprašanje Kaj pa jaz?. “Kdaj bom ugotovil, ali sem res fant? Pa smo tukaj! Ko vse mešamo in delamo, kot da je vse isto, fant ne ve več, ali je res fant; punca ne ve več, ali je res punca. Ali smo rešili problem enakosti? Ne. Ustvarili smo le novi problem – tisti o identiteti,” je razkrito v videu. Jasno je, da nočemo šole, ki zmede otroke. “Hočemo, da se naši otroci v šoli učijo brati, pisati in šteti. Hočemo šolo, ki bo oblikovala duh kritičnosti s kulturo. Pustite punce biti punce. Pustite fante biti fante.”

Video si lahko v celoti pogledate tukaj:

M. S.

 • kokobily

  Fant, ali punca, pa z 50 odtenki sive nekaj vmes…
  Karkoli si, si v tej državi jeben…
  Po tem smo res vsi enaki..

 • Aton

  Brez skrbi! Peišel bo ISIS in tile bodo prvi, ki jih bo počistil.

  • Olga

   Takrat bodo levaki in LGBT “ženske” in pokriti s šotori!

   • Jeffrey

    S čim bodo pokriti pa kristjani? Ne vem kaj tako strašite ta leve z muslimani….a vas kristjane bodo pa na kremšnite povabl, al kaj?

    • Steiermark

     Kristjani – katoliki, se pa nebomo pokrivali-e! To ni naša kultura, ta pokrivalska kultura je rezervirana za butaste levake, ki nas hočejo pokončati (ko tega niso uspeli izvesti, dokonca, 45 leta, do 1991) in z uvozom afriško arabskih islamskih zveri hočeo to doseči ter pritiskajo na normalen zahodnjaški narod, kot butasti van der bellen idiot, ki poziva Avstrijke, naj iz solidarnosti do muslijevskih zatiranih in neumnih bab, naj si nadenejo rute…….. trikrat lahko ugibaš, kaj so mu normalne avstrijke odgovorile…..

     • Jeffrey

      Izgleda da prispodobe s pokrivanjem itak nisi razumel…pa kaj čmo…To da vas pa hočejo levaki pokončati je pa tipičen primer desničarske paranoje. Saj ne rečem, vedno se najdejo primerki, ki bi kar streljali, ampak taki so na obeh straneh in res upam da so v manjšini, čeprav ravno tukaj na tem forumu iz dneva v dan srečujem
      več kot odkrite pozive k pobijanju ta levih pa še koga zraven….Van der Bellen in njegove avstrijke me pa itak ne brigajo…^^

 • Olga

  Še več otrok bomo vpisali v cerkvene vrtce in šole!

  • Jeffrey

   Tako je….rabimo čim več indoktrinirane mularije, da nam bo prihodnost svetla…^^

   • Anthon

    Poznamo veliko več po tvoje neindoktrinirane mularije kot indoktrinirane. Ko boš potreboval pomoč v bolnici ali v drugih zahtevnih življenjskih situacijah, tebi in tebi podobnim predlagam, oz. želim, da se poslužujete “neidoktriniranih”. “Indoktrinirani” pa naj ostanejo za nas ostale. Tako bo problem počasi in zanesljivo rešen.

    • Jeffrey

     Kaj pa tle ene bolnice not mešaš? A ti ko si v bolnici rabiš farja al zdravnika?

 • Jeffrey

  In te bučke sodijo pod rubriko “sveže novice”?…O bohpomagej Nova24…ti “teorija spola” je stara že najmanj 50 let in ni neka novotarija….in ne….ne da se je razložiti v treh minutah…..v treh minutah jo lahko samo na najbolj primitiven način zbanaliziraš…..prilagojeno bebcem pač !

  • Steiermark

   Nebi rekla, da so vsi pristaši teorije spola, primitivni bebci. Veliko jih je med vami takšnih, ki so bili, kot otroci , od rdečih zveri (tita in ostalih revolucionarnih pedofilov) posiljeni – zlorabljeni in je to tako vplivalo na njih, da danes ne vedo več, kam spadajo in kdo ali kaj sploh so! In ti, med katere spadaš?

   • Jeffrey

    Da te potolažim…nisem pristaš teorije spola….celo velika večina lgbt populacije ni…pa tudi zlorabljen nisem bil nikoli…si bila ti ? Ironično….teorijo spola, ki jo že zdavnaj nihče več ne šmirgla, so iz naftalina potegnili nasprotniki istospolnih in iz nje naredili bavbava, da z njim mahajo in strašijo nevedno rajo ! Teorija spola v našem šolstvu NE OBSTAJA ! Kdor trdi drugače je zlonameren lažnivec !

  • novaknovak

   ko je bilo tita, ki ga tak častite, takih kot ste vi ni bilo.vsaj za nekj je bil dober…je vedel, kdo je dec, pa kdo baba…

   • Jeffrey

    Sploh ne veš kaj govoriš…prvič jaz ne spadam med “take”, bili so pa “taki” vedno, tudi za časa Tita….še več…homoseksualnost je bila legalizirana še za časa Titovega življenja, tako da prosim ne govori bedarij !

 • Jožef

  LGBTQ je znak razkroja neke družbe, ki je dosegla svoj intelektualni limit. S teorijo spola je razviti del človeštva dokazal, do kam sega človeški razum. Prav zato je spoznanje o stvarstvu še toliko bolj oddaljeno od človeške dojemljivosti Boga in vesolja. Torej ateisti, danes si lahko izberete kakeršni koli spol in kakeršno koli teorijo o nastanku zemlje in njenih prebivalcev. Te teorije ne boste dojeli kljub vsem znanstvenim dognanjem, dokler boste izumljali nekakšne teorije o raznospolnosti. V tej sodogomoblodnji manjka samo že dodatek k LGBTQ zoo in desno ali levorokohiterstvo.

  • šmentanamuha

   Počasi, to pride v naslednjem koraku. Dejansko se pedofilija in zoofilija že dogajata, vendar skrita pred javnostjo (razen, če jih ne odkrijejo). Samo vprašanje časa je, kdaj bo tudi to legitimna praksa. Pravzaprav, če bi si upali, bi lahko to že zdaj zahtevali. Otroške poroke se tudi na evropskih tleh na veliko dogajajo, niso sicer zakonite, ampak jih tudi nihče ne preganja. Tako je bilo tudi s homoseksualci: najprej so jih preganjali, potem smo rekli, pa naj se pikajo, če jim paše, zdaj so iztržili zakonite poroke, ministrica osebno si prizadeva tudi za legalne posvojitve otrok v gej-lezbičnih parih, zdaj si naredi samo projekcijo, kako bo šlo to naprej. Homo-trans-querji so s svojo teorijo spola praktično že v šolah in to s podporo izobraževalnega sindikata. In piroklastični tok se vali dalje.

   • Jeffrey

    Ne serji…pedofilija ne bo nikoli legitimna praksa, vsaj ne v normalnih civiliziranih državah….da pa se dogaja, to je pa itak že zdavnaj jasno….odkritje pa tako…jasno je pa tudi, da je sankcionirana in tako bo tudi ostalo …. je že skrajni čas da nehate bluzit v tri krasne !!

 • Gretta Garbo

  99% punc hocejo biti punce v kakrsnem koli okolju in isto velja za fante.
  Onemu 1% pa dajte mir naj se sam odloci. Pri tem nihce nic ne izgubi, vsi pa pridobimo veliko.

 • Gretta Garbo

  Biseksulanost je bila mocno prisotna v vseh anticnih druzbah, zlasti Grciji in Rimu. Takrat to ni bil problem.
  Potem so prisle monoteisticne religije ki so zacele praviti da je to zemeljso zivljnje le priprava na raj, in da nam to zemeljsko zivljenje ne sme dati prevec uzitka, sicer bomo pozabili na boga, ki nas sele caka v posmrtnem zivljenu… V tem je vsa stvar.
  Grke ki so bili biseksualni so premagali biseksualni Rimljani. Rim na vrhuncu moci ni govoril ne o homoseksualcih ali heteroseksualcih temvec o lepih in grdih ljudeh.
  Nato je Rim zacel ekonomsko propadati in leta 313 je uvedel Krscanstvo kot osnovno religijo. Leta 420 je bila v Starem rimu ze prva inkvizicija. Nato je Rim, ki je ze bil 163 let krscanski dokonco propadel leta 476,,,,
  JE MOGOCE KRSCANSTVO UNICILO RIM?

  • Anthon

   Ti ne potegne, da je rimski razvrat uničil cesarstvo? Preberi še kakšno drugo vrsto literature razen tendenciozne. Če manj razvrata in tvojega “uzitka” pomeni nazadovanje, potem bi s tem odresil/a vse današnje mame, ki se s svojimi 35+ uživajočimi otročki trudijo, da bi začeli kaj pametnega delati in prevzeli odgovornost za svojo prihodnost.

   Kultura, ki počne bizarnosti, nima prihodnosti.

 • Franjo Trojner

  Meni tota nova teorija spola nikak nea gre v glavo. Jaz nisem krif, mene so v kumunističnih časih v kumunistični osnovni šoli, torej po levičarski baje napredni doktrini, v baje napredni in moderni osnovni šoli, kot to še danes vidni kumunisti a danes prav vsi sami socialisti radi povedo v glavo vcepili samo moški in ženski spol, o nekem vmes nikoli ni bilo govora, ja tin udi otroci/učenci smo bili samo dečki ali deklice in nič vmes in tudi ns hajzl in k telovadbi smo veš čas ločeno hodili. Danes pa po spletu berem o nekih sto in več možnih teorijah spolov in kljub totem videu po katerem bi mi v dveh minutah moralo biti prav vse jasno meni prav nič ni bolj jasno, jaz sem ja imel ateja in mamo, kak si te naj jaz predstavljam toto novo teorijo več spolov??? Ko so mi nekoč moji otroci, ki so prišli ravno iz šole razlagali to novo teorijo, ki jo danes promovirajo/razlagajo v osnovni šoli smo se ji prav vsi doma od srca nasmejali. Ubogi moji otroci morajo sedaj v šoli na to temo odgovarjati tako, kot tovarišica uči in zahteva in ne tako, kot jim lastna pamet, izkušnje in srce govorita, kaka napredna šola, ki vzpodbuja debato in različne poglede te je to? Sam razlike med staro kumunistično baje napredno osnovno šolo, ki ti je znanje o spolu in vseh partizanskih ofenzivah dobesedno vbila v glavo in to našo novo baje demokratično, kreativno, moderno in napredno osnovno šolo, ki od učenca/učenke zahteva, da pove točno tisto kar šola zahteva in ne tisto kar učenec/učenka misli enostavno NE VIDIM. No morda se pa motim in me kdo razsvetli, saj je pri nas danes res prav vse možno, pri nas so se celo najbolj zagriženi kumunisti kr čez noč spremenili v demokrate in nato še v kapitaliste in to še ni vse tudi ta trenutek dokazljivo, merljivo.najbolj nesposobni predsednik vlade/koalicije svoje neuspehe, kot uspehe prikazuje, kako torej v vsej tej poplavi nelogičnosti naj jaz revež razumem to novo teorijo.spola?

  • Jeffrey

   “…Meni tota nova teorija spola nikak nea gre v glavo…”

   Franjo, kot prvo…..ti. “teorija spola” sploh ni nova zadeva….je stara že nekaj desetletij. Kot drugo…ta teorija je že zdavnaj izgubila aktualnost in nima več pristašev niti med lgbt populacijo. Nasprotniki pa skušajo prikazati ravno nasprotno sliko, kot da je teorija spola nekaj novega in sila aktualnega in to samo z namenom, da bi strašili nepoučene ljudi in jih obrnili proti istospolnim. Pri tem tudi ni treba posebej poudarjati, da jo prikazujejo v precej izkrivljeni luči. Pravijo, da teorija spola ne priznava biološkega spola, kar pa sploh ni res ! Res je samo to, da teorija spola pač daje poudarek na proučevanju družbenih vidikov spola. To je pa tudi ves “greh” te umetno oživljene teorije ! In še nekaj…v naših šolah in učnih programih teorije spola NI in je nikoli ni bilo ! Kdor govori drugače, ta pač zlonamerno laže in zavaja !

   • Franjo Trojner

    Hvala za odgovor! Sam ne želim nikomur nič slabega in nisem proti nikomur, želim si edino, da mi nihče niti država še najmanj na silo z zakonodajo ne predpisuje to novo terorijo spola in mi staremu, no starejšemu butlu govori kaj sem in kaj nisem. V šolah se že od nekdaj uči marsikaj, odvisno pač od učitelja in od njegovega političnega nazorja/pripadnosti, sam sem to na oba načina iskusil v kumunizmu. Ja, je bilo nekaj takšnih učiteljev, ki so takratni kumunističen sistem tudi kritizirali in večina takšnih, ki mu je vsaj navzven slepo in zvesto pritrjevala, sledila. Zato verjamem, da tudi danes v našem šolstvu ni nič drugače. Propadli so mogočni imperiji in tudi ti ali oni politični sistemi, pogosto se zamenja ta ali ona oblast, gotovo se menjajo tudi ravnateji, učitelji, učiteljice, profesorji in rektorji, ne moreš verjet, celo učni programi se zamenjajo, toda
    metode manipulacije z učenci, dijaki, študenti in preostalim narodom/rajo x države iz x dobe pa že iz stare Grčije preko starega Rima do nacistične Nemčije ali kumunistične Rusije ali Titove Jugoslavije in naše nove Slovenske države ostajajo.vedno popolnoma iste, mar ne?

    • Jeffrey

     Ma lej Franjo…saj ti sam najbolje veš, da ti tukaj država ničesar ne vsiljuje. Ti sam najbolje veš kaj si, če pa nisi prepričan pa poglej na osebno izkaznico kaj ti tam piše da si. Trditi da država predpisuje teorijo spola je skregano z vsako realnostjo. Enostavno ni res ! Učitelji pa morajo učiti po učnih programih in v teh učnih programih te teorije ni. Sicer je res da lahko nekega posameznega učitelja kdaj zanese iz smeri začrtanega programa, ampak to so posamični primeri, ki jih je treba tudi kot posamične obravnavati, ne pa jih generalizirati in potem uprizarjati vsesplošno paniko, kot to sijajno znajo nekateri mojstri, ki tičijo za zavesami tudi tega portala.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!