Zadnji džihadistični modni krik: obleka z gorečim Svetovnim trgovinskim centrom

Foto: instagram

V Londonu se je na prodajnih policah znašla šokantna obleka, na kateri sta naslikani letali, ki letita nad newyorška dvojčka, ki sta v ognju. Mnogi kupci so naravnost zgroženi in zatrjujejo, da je ta obleka naravnost nespoštljiva do vseh, ki so umrli v napadu.

Obleka se sicer v Londonu prodaja za drobiž, le za dobrih 5 evrov, a je naravnost odvratna. Na njej je namreč naslikan Svetovni trgovinski center v New Yorku, ves v plamenih, ob njega pa sta zadeli dve letali. Vsem je jasno, na kateri dogodek cilja poslikava, le nosilcu stojnice na Chrisp Street Marketu v vzhodnem Londonu očitno ne. Obleko namreč prodaja 44-letni Jaspir Bhatti, ki vztraja, da ni prepoznal motiva, ki je upodobljen na obleki. Zatrjuje, da je obleko dobil v paketu od dobavitelja, vendar je dobavitelju že uspelo dokazati, da ta obleka ni prišla od njih.

Od napada na dvojčka WTC v New Yorku je že 15 let, v njem pa je umrlo skoraj tri tisoč ljudi.

Obleka oglašuje smrt vseh, ki so umrli v napadu na WTC
Fotografijo zloglasne obleke je na svojem družabnem profilu objavila Lisa Dean, novinarjem Daily Maila pa je zaupala: “Mislim, da je ta obleka zelo nespoštljiva do vseh ljudi, ki so umrli v napadu na dvojčka. To je, kot da bi se oglaševala njihova smrt. Občutek imam, da tista, ki to obleko nosi, podpira, kar se je zgodilo. Mislim, da je to ogabno. Kdor nosi to obleko, resnično prosi za težave.”

Tudi domačin, 35-letni Sean Gower, je novinarjem zaupal, da je obleka zelo žaljiva: “V Dvojčkih so bili ubiti tudi Britanci, zato se kaj takega tukaj ne bi smelo prodajati. Takih motivov ne bi smelo biti nikjer, sploh pa se ne bi smeli prodajati v Veliki Britaniji.”

M. S.