Američan izkašljal krvni strdek v obliki desnega bronhialnega drevesa

Krvni strdek v obliki desnega bronhialnega drevesa, ki ga je izkašljal Američan (vir: twitter)

The New England Journal of Medicine so v torek objavili serijo fotografij nenavadnih medicinskih anomalij. Med njimi je bila tudi fotografija krvnega strdka v obliki desnega bronhialnega drevesa, ki ga je ameriški pacient v celoti izkašljal.

Fotografija prikazuje krvni strdek v obliki desnega bronhialnega drevesa, ki ga je pacient v kalifornijski bolnišnici izkašljal potem, ko se je že več dni mučil s hudim kašljem.

Pljučni in transplantacijski kirurg na kalifornijski univerzi v San Franciscu Georg Wieselthaler je po poročanju Atlantica povedal, da so pacienta prvotno sprejeli v bolnišnico zaradi hudih težav s srcem. Wieselthaler je težave hitro povezal s pljuči in pacientu dal srčno črpalko, ki naj bi maksimizirala pretok krvi po telesu.

Operacija uspela, pacient umrl
Take srčne črpalke imajo svoje stranske učinke, eden od njih je tudi oblikovanje krvnih strdkov, zaradi česar so pacientu predpisali zdravila za razbijanje le-teh. A tudi ta zdravila imajo svoje stranske učinke, saj je z njimi veliko težje zaustaviti krvavitve.

Tako je v primeru Wieselthalerjevega pacienta kri prebila v desno pljučno krilo in izoblikovala krvni strdek, velik kar 15 centimetrov, ki ga je pacient na koncu le izkašljal. Pacient je na koncu umrl teden dni kasneje zaradi drugih zdravstvenih zapletov, ki so sledili.

Ivan Šokić

 • tarantela

  Ma tole so slabo prežvečene krvavice, je biu preveč požrešn, pol je pa bruhu.

 • Rožle

  Pa dobr no ..
  Na konc je važn, da je operacija uspela … pa tut, če je pacient umrl ..

 • Franc Šink

  Se zgodi, kljub šokantnežu Šokiču.

 • Mimoidoči

  Death by doctor.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!