Drzni načrti ustanovitelja Facebooka: Zgradil bo futuristično vas za manj premožne

Foto: iStock

Podjetje, ki je lastnik največjega spletnega medija Facebook in je v lasti Marka Zuckerberga, načrtuje, da bo v parku Menlo, ki se nahaja 30 kilometrov južno od San Franciska, zgradil tako imenovano Facebook vas, s približno 1.500 domovi, ki jih bodo lahko uporabljali delavci, ki si ne morejo privoščiti plačevanja visokih najemnin. 

John Tenanes, podpredsednik Facebooka, zadolžen za globalne objekte, je po predstavitvi načrta izgradnje Willow Campusa, kot bodo imenovali novo vas, povedal, da je njihov cilj ustvariti integrirano mešano vasico, ki bo zagotavljala potrebne storitve, stanovanja ter vso potrebno infrastrukturo ter pisarniške prostore. Dodal je, da je del njihove vizije ustvariti sosesko, ki bo zagotavljala dolgotrajne javne storitve.

Kaj je razlog za takšen projekt?
Cene stanovanj in visoke najemnine so postale velik problem Silikonske doline, kot je dobil vzdevek ta južni del San Francisca, in to zaradi hitre rasti tehnoloških podjetij. Od leta 2010 se je zaradi neverjetnega napredka odprlo kar 640 tisoč novih delovnih mest, stanovanjska ponudba pa ne sledi tempu napredka. Županja parka Menlo, Kirsten Keith, je projekt Facebooka sprejela z odprtimi rokami.

Foto: iStock

Vendar pa bodo novi domovi še vedno precej dragi, saj bo samo 15 odstotkov ponujenih po nizki tržni ceni, prednost pa bodo imeli zaposleni v podjetju Facebook. Predvideno je, da bo gradnja končana leta 2021. Tenanes je za Breitbart še izjavil, da upa in cilja na nadaljnjo uspešno sodelovanje z lokalnimi voditelji in domačini. Zagotovil je, da bo projekt v korist celotni skupnosti.

N. Š.

 • Demonkrat

  Soros style

  • iz istega klana sta :-)

  • freedomfighter

   to da je Trumpova hči poročena z židom pa spregledate…kako je enim fino ko gledate na svet tako da si vsako stvar ki vam ni všeč enostavno izbrišete iz spomina…pa še to za vse antisemite a ni zanimivo da so vsi najpomembnejši znanstveniki židi…če bi jih Hitler zaposlil namesto iztrebil bi imel atomsko bombo namesto tega pa je imel ku.ac v roki

 • Morala

  “Vendar pa bodo novi domovi še vedno precej dragi, saj bo samo 15 odstotkov ponujenih po nizki tržni ceni, prednost pa bodo imeli zaposleni v podjetju Facebook.”

  Kakšen dobrotnik, sem mislila, da bo zastonj. :)

  • pomisli spet :-)

 • judovski nekrščanski “akter” ima pač svoje cilje.

  • freedomfighter

   seveda važno je samo to da je žid…že večkrat sem zasledil na teh forumih kako se vsi pritožujete da je preveč govora o antisemitizmu da ga ubistvu sploh ni več a večina forumašov je antiemitov ne vem zakaj si ljudje ne priznajo kaj so če bi bil rasist bi bil ponosen da sem prav tako če bi bil antisemit se tega nebi sramoval človek mora biti ponosen na svoja prepričanja ne pa da je neka podlasica ki laže sebi in družbi

   • logika

    Palestinci so tudi Semiti, pa jih nihče ne sovraži. Židovski Izrael izvaja vojne zločine proti SEMITOM PALESTINCEM.

    • freedomfighter

     Me zanima kako bi na to gledal ce bi bila Slovenija obkrozena z 500 000 000 muslimanov ki si v vecini zelijo iztrebiti tvoj narod…pa glej jaz podpiram obstoj palestine ampak podpiram tudi obstoj izraela…judeja za jude tako kot slovenija za slovence

     • logika

      Palestina je pripadala Palestincem!!!!!!!

     • logika

      Židovski Izrael napada Sirijo že najmanj 30 let, ter nasilno zaseda ozemlje Golansko višavje!!! To pripada sirijskemu narodu, vendar je judovski lobi v ZDA tako zelo močan, da je celo ZDA prepričal, da uničuje Sirijo, kar je KILLarry Clnton OSEBNO povedala!!! Vse je razkril Wikileaks. http://yournewswire.com/clinton-email-we-must-destroy-syria-for-israel/

 • Demonkrat
 • Razocarana

  Glede na to ker so vsi ti bogataši z Zuckerbergom na čelu taki zagovorniki ilegalnih migrantov, bo vasica seveda tudi ponujala zavetje ilegalcem, ter da jim bodo bogati prebivalci tudi krili stroške bivanja, šolanja, zdravstvene oskrbe, ipd. Verjetno se ostali Američani, ki so v svoji ksenofobiji proti ilegalnim migranom, z veseljem pozdravili obstoj te vasice, saj zdaj bodo točno vedeli kam poslati vse te ilegalce, ki jim dvigujejo statistiko storjenih zločinov.

 • Hun

  sm se ze ustrasu da pisete o Trumpu da ga je srecala resnicna morala..ne zlagana za desne ovčice

  • Darko Bukovec

   Trump je zabaven…vi levaki ste pa itak totalno zmešani. Ja a ti napišem napotnico za psihiatra.

   • Hun

    ne pošl mi ženo

 • dr Janez Sveti

  V Afriko jih naj preselijo korporacije. Tam je veliko enostavnih domov s poceni delovno silo. Pa še surovine bodo imeli pred nosom. Zakaj bi plačevali visoke davke v USA, če so pa takšni dobrotniki? Naj te milijarde davčnih dolarjev recimo nakažejo v Belo krajino ali Prekmurje. Če je lakirnica dobila svojo njivo, bo pa tudi Facebook!
  Predlagam, da v Žabjeku zgradijo upravno stavbo, tunel pod Gorjanci in tako bodo delavci iz lepe Bele krajine, mimogrede v službi.Lahko jim svetujem, ni problema.
  A sem omenil, da je blizu jadranska obala? Ne pa puščava v Kaliforniji..bljak.
  DR Janez Sveti genij

 • ” Američani moramo uničiti Sirijo za koristi židovskega Izraela” Hillary Clinton http://yournewswire.com/clinton-email-we-must-destroy-syria-for-israel/

 • Novakec1

  A niso to že enkrat probal pa se ni obnesl?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!