Gianni Rijavec presegel vsa pričakovanja – v vili pričaral čarobne romantične trenutke

Foto: osebni arhiv Giannija Rijavca

Gianni Rijavec je z novim glasbenim pop-simfo stilom in Godalnim kvartetom do zadnjega kotička napolnil koncert v Vili Vipolže v Goriških Brdih in navdušil občinstvo.

To soboto je Gianni Rijavec ponudil pravo glasbeno poslastico v Vili Vipolže v Goriških Brdih. Njegovi oboževalci so prišli z vseh koncev Slovenije, tako da so do zadnjega kotička napolnili koncertno dvorano, v kateri se je večni romantik predstavil v novi glasbeni preobleki z novim glasbenim pop-simfo stilom.

Foto: osebni arhiv Giannija Rijavca

Po dolgih letih glasbenega ustvarjanja je na oder postavil svoj inštrument, nastopil je s posebnim, za njegov stil prirejenim belim klavirjem, ki je unikat.

Ob spremljavi spremljevalnega pop ansambla, ki ga sestavljajo Arian Krašna, Matjaž Švagelj in Mitja Tavčar, ter godalnega kvarteta, katerega članice so Kati Harej, Anja Istenič, Katja Pirjevec in Petra Tavčar, se je predstavil z svojimi najlepšimi baladami, kot so Soča, Veter nesi ji pozdrav, Kamen na srcu in najnovejšima Ti si lepa kot pomlad in Ljubezen.

Foto: osebni arhiv Giannija Rijavca

V čarobnem ambientu Vile Vipolže, ob soju sveč in reflektorjev je romantika doživela višek.

Občinstvo, ki je do zadnjega kotička napolnilo koncertno dvorano, je po koncertu zahtevalo dodatek. Pop-simfo zvok, ki je nova glasbena pot Giannija Rijavca, je nova smer, ki je tudi v Vili Vipolže, kakor na predhodnem koncertu v Štanjelu, doživela ovacije. Občinstvo je v en glas pritrdilo, da so Giannijeve balade ob klavirju in z dodatkom godal doživele razcvet in da bodo nove skladbe, ki nastajajo, postale uspešnice. Istočasno je bil tudi ta koncert dokaz, da slovenska pop glasba ni nič manj vredna kot tista, ki prihaja iz tujine, da ima tudi slovenska glasba dušo in seže v srce. “Želimo si takšnih koncertov, koncertov za dušo in srce,” pa je dejala ena izmed razneženih obiskovalk koncerta večnega romantika Giannija Rijavca.

M. S.

 • karpelec

  V tem prednovoletnem času si vsi želimo nekaj za dušo in srce, da bomo preživeli in ju ohranili za kruto pomlad.

 • bednick

  Prevaranti komaj čakajo na mesec december.
  Mesec december je mesec skubljenja ovc.
  .

 • Slovenc

  Kake cenene in neobjektivne pisarije so to. Pa saj clovek fase sladkorno ob takih PR clankih

 • Kosobrin

  Nič nimam proti Gianiju in njegovim zasanjanim pesmicam, toda, ali mi lahko nekdo pove, zakaj Nova 24 ni namenila niti stavka ob smrti Jerneja Šugmana, igralca vseh igralcev v deželi Slovenski??!!! Pravijo, da se taka oseba, s takim talentom, morda rodi na vsakih petdeset let. Pokopan bo z državniškimi častmi. Ali za Novo 24 ni bil prave barve? V kulturi ta pač ni bila in ne sme biti nikoli pomembna! Ste res prvi v službi resnice? Zopet ugotavljam, da ste žal svetlobna leta za resnico in srčnostjo!

 • Soave

  Karpelec je lepo napisala. Res potrebujemo tudi kaj takega, za dušo.
  Ima pa Kosobrin tudi prav. Kulture take in drugačne se na Novi izogibate ?? Je žalostno, če ima ” barva ” res kaj zraven !!!
  Jaz pa prilagam tole, kar tudi ni od muh ! Nagrade, ki so bile podeljene sijajnim pisateljem in novinarjem, so šle zelo hitro mimo vas, Nova ?? Kako to ?
  Kaj je za vas tale trojica res tako malo vredna ?

  http://nova24tv.si/slovenija/ljudje/meskova-priznanja-znp-za-posebne-dosezke-prejeli-zora-tavcar-alojz-rebula-erika-jazbar-in-bernard-nezmah/

  • Kosobrin

   Se strinjam, toda, se zavedamo vsi, koliko je naredil in nam dal Jernej Šugman za naše duše, za kulturo, kako neizmerno se je vsak dan razdajal? In Nova mu ni namenila niti ene besede v slovo! “Kdor molči, devetim odgovori ” je ša kako dober pregovor in s tem je tale ubogi zdraharski cajtng povedal vse o sebi.

   • Soave

    No, no Kosobrin, malo pomisli kako je v resnici. Smo prav vsi ljudje. Svoje zamere nosimo skozi življenje ! Kaj vse je bilo leta in leta zamolčano !! Veš, težko je brez grde misli prestopiti ta prag.
    Tudi jaz mislim, da v takih primerih ne ravnajo čisto prav, ampak pravico pa le imajo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!