Je to najbolj pošten trgovec? Lastniku je vrnil srečko, ki je zadela milijon dolarjev!

Foto: sta

Američan Kal Patel, ki dela v trgovini svojih staršev v mestu Salina v ameriški zvezni državi Kansas, je na pultu našel loterijsko srečko, ki jo je pozabila njihova dolgoletna stranka. Ko je ugotovil, da je zadela milijon ameriških dolarjev, je srečko vrnil lastniku.

Lastnik zmagovalne srečke, ki ne želi biti imenovan, je kupil tri srečke v trgovini v bližnjem kraju Lincoln, po žrebanju pa je v omenjeni lokalni trgovini v svojem domačem kraju preveril, ali je kaj tudi zadel. Potem ko je preveril dve srečki, je odšel iz trgovine, na pultu pa pozabil tretjo, je poročal lokalni časnik Salina Journal.

Ko so zaposleni preverili številke na srečki, so ugotovili, da je zadela milijon dolarjev.

Vrnil je vero v človeštvo
Kal Patel, ki je dolgoletno stranko poznal in je vedel, v katerem delu mesta živi, se je nato odpravil z avtomobilom v njegovo sosesko, da bi ga poiskal, vendar njegove hiše ni našel. Vrnil se je v trgovino, nato pa se znova zapeljal v sosesko. Drugi poskus je bil uspešen, saj je videl lastnika srečke skupaj z njegovim bratom v avtomobilu in ga ustavil. Kot je povedal Patel, jima je pokazal srečko in povedal, da je zadela milijon dolarjev. “Začela sta se tresti. Nista mogla verjeti,” je povedal.

Prijatelji so bili do Patela kritični, ker je lastniku vrnil srečko, a je dejal, da ni želel živeti s krivdo, da je zadržal denar. “Dobro sem se počutil, ko sem jima jo vrnil,” je povedal ter dodal, da ga veselijo tudi dobri odzivi mnogih, ki so mu dejali, da jim je vrnil vero v človeštvo. Lokalna televizija je nato poročala, da je Patel preko neke odvetniške pisarne prejel ček za 1.200 dolarjev za svoje dobro delo.

C. Š., STA

 • Olga2345

  Še so pošteni in častni ljudje na svetu! Še je upanje!
  Levičarji (komunisti) vedno jemljejo tuje! Pri nas zdaj celo prirejajo izide lota, da dobi denar “naš”….

  • Waltter

   Izide lota prirerajo povsod po svetu tukaj niso izjeme. loto je stvar ko se nagrajuje taprave. sicer pa vecja je drzava vec truda morajo vloziti v prirejanje.

  • joza joza13

   Olga, ali lahko kaj več poveš ?
   Sam sem zadnjič gledal posnetek žrebanja in… nekam čudno menjajo kadre. Posnetek od daleč, potem kader, ki spremlja kuglo na izhodu žleba… hahaha. Pa katera budala tu računa na srečo?
   Ali je že kdo bil kdaj prisoten pri žrebanju?

 • Soave

  + + + + + + + Kapo dol !! To pa je možak na mestu.

  Oni kritični prijatelji pa žalujejo za ugodnostmi, ki bi jih bili deležni ?

 • Tine Hlade

  imajo liste slovenskega lota in opozorilo v slovenščini

 • WISKY 1000

  če bi meni vrnil kdo takšno srečko bi mu sigurno dal najmanj 300.000

 • David Hitler

  Degen!!!!

 • ĐĐ Style

  Dobro, da ni kak desnoumni našel ali pa bog nedaj kak cerkveni mož.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!