Kaj počne skrivnosten nacistični grob v džungli sredi Južne Amerike?

Grob Josepha Greinerja (foto: twitter)

Kar osemdeset let je trajala skrivnost o nacističnem grobu s svastiko in križem sredi džungle. Zdaj se je uganka razrešila, pojasnjeni pa so bili tudi nameni, ki so jih imeli nacisti sredi džungle. Želeli so si namreč oblikovanja Nemške Gvajane.

Že desetletja zgodovinarji in raziskovalci odkrivajo številne dokumente in pišejo knjige o tem, kako so nacisti po koncu druge svetovne vojne v velikem številu bežali v Južno Ameriko. Toda, kaj tam dela grob nemškega raziskovalca Josepha Greinerja, ki je umrl že 2. januarja 1936? Bil je del ekspedicije, ki se je začela že pred drugo svetovno vojno, v Južni Ameriki pa so nacisti želeli vzpostaviti mostobran, ker so nameravali osvojiti večji del amazonskega porečja. Greiner je razpolagal celo s hidroplanom Heinkel He 72 Seekadett, ki je v tistem času veljal za simbol nemške inovativnosti.

Tako kot Francija so tudi Nemci želeli imeti svojo Gvajano!
Express poroča, da so 17 mesecev v letih od 1935 do 1937 tam preživeli znanstveniki in raziskovalci, ki jih je vodil Otto Schulz-Kampfhenkel. “Ekspedicija se je začela z običajnimi znanstvenimi nameni, vendar se je s prihajajočo vojno v Nemčiji začelo razmišljati o nacistični kolonizaciji Južne Amerike,” je pojasnjeval dopisnik Der Spiegla iz Brazilije Jens Gulsing. Nemci so tako želeli oblikovati Nemško Gvajano. Schulz-Kampfhenkel je bil sicer med drugim tudi geograf, zoolog in režiser dokumentarnih filmov, bil pa je tudi član Hitlerjevih divizij SS. Sam je preživel davico in se vrnil v Nemčijo, Greiner pa je zbolel za hudo neznano boleznijo, za katero je umrl. Tako grob znanstvenika Greinerja ostaja še eden izmed simbolov propadle nacistične Nemčije, v tem primeru v sredini džungle.

J. Ž.

 • merim

  A niso tja picili tudi domobranci?

  • Steiermark

   Ti si očitno, eden izmed tistih, ki ste “pičili” in za vedno pristali v titovi r……ti…..

 • Simon Novak

  Kaj počne skrivnostni nacistični grob v džungli sredi Južne Amerike? NIČ

  • KAPIBARA

   NIČ ?
   Kako da ne ? Leži vendar …

   • Simon Novak

    Ja, no, to pa je tudi res…pa ne vem, če lahko to uporabimo v tem kontekstu, ker, ko jaz ležim doma na kavču, mi žena pravi, DA NE DELAM NIČ

 • francelj3

  “…razmišljati o nacistični kolonizaciji Nemčije.” Najbrž ne Nemčije, če se govori o Južni Ameriki. Ker je govor o porečju Amazonke, gre najbrž za Brazilijo južno od Francoske Gvajane. Ampak to so stvari, ki jih mora človek uganiti iz konteksta, ker je članek popolnoma zanič in neverjetno površen. Bravo, J.Ž.!!

 • Dado

  Nacisti so razmišljali dolgoročno in so se spoprijateljilki z Argentinskim predsednikom. Odstopil jim je ogromno območje, ki so ga nacisti vojaško “obdelali”, ogradili in zaščitili s posebnimi varnostnimi sistemi, zgradili postojanke, podzemne bunkerje, hiše in vojašnice za vojsko. Raziskave v posebnih objektih so tekle za izkoriščanje atomske energije. Leta 1945 so tja pobegnili . Mengele, Barbier, obstajajo filmi in zapisi o tovarni orožja, o življenju nacistov, pogrebih itd. Seveda so bili v Argentini tudi slovenski domobranci in bela garda.

  • Jernej Ferenc

   Kot tudi Bormann in povsej verjetnosti tudi Hitler saj ni dokazov da je storil samomor v bunkerju glede nato da so svabi meli takrat vrhunski telekomunikacijski sistem se je lahko javil za zadnji govor iz bilo kje priporocam ogled oddaje Hunting Hitler

 • Friderik Peršič

  Prekleti komunajzarji , tudi tam so polnili jame …

 • lili pili

  Bil je clan SS a, tako kot nasi domobranci pomozne policijske enote v sestavi SS a, tudi ta je pokopan v hosti….

  • ZatonMesecnikov

   Razlika je piliću, da je umrl naravne smrti. Domobrance pa so likvidirali Borci NOB po vzoru velikih Sovjtov, ki so na identičen način likvidirali poljsko vojsko v katynu.

   komunisti so imeli enake metode.

   • lili pili

    Samo oficirje, vojake niso….

    • ZatonMesecnikov

     ja, Domobranci te selekcije niso bili deležni…

     • lili pili

      Premalo je bilo oficirjev, zal…

     • ZatonMesecnikov

      Slovenski komunist in borec za svobodo je bolj sistematski. Gre kar po vrsti…

   • Tone

    Tisti domobranci, ki so šli v Južno Ameriko, so tudi pomrli naravne smrti, SS-ovci, ki so ostali v Evropi pa nenaravne.

    • ZatonMesecnikov

     Imaš kakšno številko koliko jih je ušlo likvidacijskemu postopku Borcev NOB?

     • Tone

      Nimam, povprašaj pri Novi Zavezi ali pri Slovenskem svetovnem kongresu, če še obstaja.

     • ZatonMesecnikov

      Pravijo da so jih v glavnem vse pobili….

     • Tone

      Od kod pa jih je potem toliko v Argentini, Ameriki in Avstraliji?

     • ZatonMesecnikov

      Še od prej iz avstrije. Kdo pa misliš da bo v Ameriki navijal za komunistično Slovenijo?

     • Tone

      Ves čas sem mislil, da govoriva o tabelih.

     • ZatonMesecnikov

      Ti ležijo po grabnih in rudnikih Tone…

     • Tone

      Pa tudi v Argentino in drugam jih je šlo veliko. Posebno poveljniški kader.

 • Caetano

  Nemske osvajalne teznje zlasti nacisticne so se tako prepletale s komunisticnimi, ker so bili oboji se mlada sila zeljna osvajanj sveta. Zato so tudi sodelovali pri delitvi Evrope. Nemcija se je dokaj pozno zdruzila, komunisti pa so z nemsko podporo osvojili oblast sele leta 1917. Stare velike sile kot Francija ali VB so takrat ze imele veliko kolonij. Medtem ko je bil turski kalifat in tudi Spanija v zatonu.

  • merim

   Na domobrancke si pozabu

  • Aton

   Sibirija je ruska kolonija, Tibet pa Kitajska

  • Mimoidoči

   Poslušaj tole, če te zanima kdo v resnici vleče niti v tem svetu, tudi v primeru 2. svetovne vojne:

   https://247worldradio.com/247%20World%20Radio%20Broadcasts/EJP%20Hour%201/EJP-20180622-Operation%20Barbarossa%20A.mp3

   • Caetano

    Fant enkrat sem ti že rekel, da mi ne prodajat nesmislov in bučk. Ampak, da ti vseeno razložim. Prvo. To da je bila pravoslavna cerkev v Rusiji takrat samostojna in je bila vojna na vzhodu v ozadju boj med katoliško cerkvijo in pravoslavno cerkvijo je KGB provokacija iz časov hladne vojne, da bi naredili nekaj razkroja in zmede v antikomunističnem zavezništvu. Pri tem so izkoristili tudi nekatere naivce in zaslepljene ateiste oz antiteiste. Pravoslavna cerkev je bila v resnici uničena v 30. letih in duhovniki, ki so ostali živi in izven taborišč so imeli v žepu člansko izkaznico NKVD. To je bila samo še fasada, potrebna še za večjo kontrolo totalitarne države.

    Glede Papena in vzpona nacizma, bistven ni bil on, bil je v igri nemških konservativcev, da onemogoči koalicijo med nacisti in komunisti, nacisti so potem celo pobili njegove najbolj tesne sodelavce v čistki 1934 ampak je bil to general Schleicher, ki je hotel ustvariti koalicijo med nacisti in komunisti, ki bi jo sam vodil. Že prej pa je vodil program izgradnje nemške vojaške industrije v SZ. Zato ga je kasneje Hitler dal ubiti kot konkurenta skupaj z nekaterimi vodilnimi nacisti, ki so mu bili naklonjeni. Nacizem se je povzpel s pomočjo komunistov, vendar iz tega razloga, ker so mislili, da bo potem sledila rdeča revolucija in drž. vojna. Kar pa so se zaračunali. Nemci so se večinsko obrnili k drugi varianti socializma, kot je menila Kominterna. Hitler je sprva dobival navodila za svoje govore v zgodnjem obdobju nacizma od nemške vojske, ker je bil njen agent, še prej pa se je zapletel s komunisti in bil med bavarsko revolucijo na njihovi strani. Potem se je tako odkupil. Nemška vojska oz. generalni štab je morala prodajati zgodbo o židovski zaroti pri nastanku boljševizma, da bi prikrila svojo vpletenost, ki je bila dejansko bistvena. Rusijo so hoteli vreči iz antante, kar jim je s pomočjo boljševikov tudi uspelo. Trocki internacionalni socialist pa je bil poslan od antante kot njen agent, da prepreči sporazum med boljševiki in Nemci. Kar pa mu je spodletelo čeprav si je prizadeval za to. Lenin je ostal zvest zavezništvu, ki ga je potrdil z za Nemčijo skrajno ugodnim dogovorom v Brest Litovsku. Zanj je bilo pomembno samo, da se uspe uveljaviti komunizem, ki je imel takrat v Rusiji mnogo nasprotnikov iz desne in iz leve.

    Stalin je sledil pri podpori nacizmu popolnoma komunistični doktrini in ničemur drugemu. Ta podpora je omogočila začetek druge svetovne vojne. Šlo je za komunistično doktrino, da je treba izkoristiti nasprotja med nekomunističnimi državami za širjenje komunizma. Najprej so razdelili Evropo skupaj z nacisti potem pa jo še nasilno boljševizirali, svoj del. Kominterna pa je vedela, da bo dvignila komunistično sovjetsko revolucijo v Evropi potem ko bo Nemčija oslabljena. Hiter poraz Francije jih je presenetil. Tako jim ni preostalo drugega kot, da si kupujejo čas z igro lojalnega podpornika ,pred napadom za katerega so že konec 1940 dobro vedeli, da bo sledil ( potem ko so zavrnili nemško ponudbo po zasedbi Indije v zameno za opustitev komunističnih načrtov z Evropo ) in so se dejansko sami že pripravljali ter koncentrirali ogromno vojske na mejah. Niso koncentrirali samo Nemci ampak tudi Sovjeti.

    In nenazadnje kar se tiče Rooswelta njegova administracija je bila prestreljena z agenti NKVD, kar je bilo kasneje zelo jasno razkrito. Ti agenti pa niso samo zbirali informacij ampak so usmerjali ameriško zunanjo politiko. Eden izmed glavnih ciljev je bil držati Japonsko in ZDA v težkem konfliktu, da ne bi Japonci slučajno napadli SZ iz vzhoda, kot je načrtoval ob začetku vojne s SZ Hitler. Tudi kasneje so Sovjeti ohranili vse do avgusta 1945 nevtralnost z Japonsko in jim tudi sporočali ameriške načrte, kar je zategnilo vojno. načrte, ki so jih zbrali prav sovjetski agenti v ZDA, ti isti, ki so bili za dosledno protijaponsko politiko.

    • Mimoidoči

     Ti boš razložil? Prosim lepo, malo več ponižnosti. Vidim, da se sploh ne upaš dotakniti tega kar človek na linku razkriva. On že več kot 30 let intenzivno raziskuje to skrito zgodovino o katerih si ljudje ne upate ali pa nočete govoriti. Zgodovino Jezuitov, ki vodijo vse diktatorje, politike in diktatorske ideologije iz ozadja:

     http://vaticannewworldorder.blogspot.com/search?q=jesuits

     • Caetano

      Stvar je v temu, da sem ob poslusanju samo enega izvajanja ze dobil vpogled, da gre za cloveka, ki ne pozna delovanja tajnih sluzb. Jaz pa se na to nekoliko bolj spoznam. To pa je za te stvari bistveno. Ker se gre v glavnem za to.

 • luckyss

  Samo da vidite svastiko povezano z Nemčijo, pa ste srečni…;)
  Sta bili včerajšnji “proslavi” prenaporni ?!
  Pa saj ste bili vsak na svojem britofu..neoboroženi..in jamrajoči…Ja, ja..vzrok in posledica..

 • xtc

  Podobno bo ostalo za levaki.

 • Franc Šink

  Ti ki to pišejo ne vedo niti tega da v Afriki ne najdeš niti tigrov niti džungel niti panterjev niti deževnih gozdov. v J Ameriki pa vse.Ni puščav najdeš pa vse razen levov.Nacisti niso bili tako neumni.

  • luckyss

   Tigrov ne boš našel v Ameriki..niti južni ali severni…Pume in panterje pač.

   • tohuvabohu

    Pume in jaguarje, kuži.

  • Goran Hvala

   v afriki ni dzungle? :-) :-). ta je huda. .a pol posebej sam zate posadijo dzunglo ko gres v afriko. ?:-)..tigri v ameriki? pa ti si res nek popotnik hudi. . :-)

  • Marko Korac

   Žalostno je da ne veste da v Afriki ni Tigrov, kot ni levov v Amazonju!? Džungle pa zagotovo so! M

   • Franc Šink

    Kdo to zanika? kiksnil sem samo glede džungel.

    • Marko Korac

     Koloikokrat ste bili v Afriki d o tem tako samozavetno razpravljate’ (jaz 25x), pa se počutim zelo nekompitenten o tem razpravljat..

     • Tone

      Ni ti treba iti v Afriko, da bi kaj vedel o njej. Večina tistih, ki v Afriki preživijo vse življenje niso kompetentni razpravljat o Afriki.

     • Marko Korac

      Veste en Bušman ima toliko znanja o naravi, da vi v primerjavi nikoli ne boste tako pismeni, da lahko z njim tekmujete o pisanju o Afriki, zato vas prosim: O čevljih sodi naj k(K)opitar!:-)

     • Tone

      Bušmani gotovo imajo izjemno poznavanje narave v kateri živijo, nimajo ga pa o Afriki kot kontinentu, modra niti ne vedo da obstaja, če jih nihče ni poučil. O nilskem konju gotovo ne vedo nič.
      To je pa tako: Jaz sem gor zrasel v gozdu. Gozdarski inženir gotovo ve o gozdu več kot vem sam. Ne ve pa stvari, ki jih vem jaz. Približno take narave je tudi znanje Grmičarjev.

     • Marko Korac

      Zakaj si delate tu škodo s stvarmi ki jih ne poznate, samo da bi izpadni podkovani..? Jih pač ne poznate, tudi če ste DDR v slovenskem gozdu, pač ne poznate Bušmanov..Afrike,,etc..in bolje da ne komentirate tisto o čem nimate pojma. Bušmani zelo dobro poznajo tudi Nilske konje, če ne drugje vem zagotovo da v delti Okavango – Botsvana..

 • Mimoidoči
 • Gavtroža

  Tu si piše tudi o Svastiki, pa me zanima koliko Slovencev ve kaj to pomeni za Nemce , kakor tudi za nas Slovence. Hitler je poznal prednike , Slovencev in Evrope – Nemčije , tu pa tega ne poznajo niti profesorji
  Slovenske zgodovine.

 • Slo hunter

  Glejte oddajo HITLER HUNTING

 • Osti jarej

  …so dokazali,da je hitler ,falirani malar,imel rezidenco v bariločeju,argentina…..se še sprašujete,zakaj je toliko domobranov prav tja zbežalo

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Domo-brani? :)

  PS: HA HA HA. :)

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!