Ko celo na hladnem Norveškem zapade preveč snega: Družina morala odpovedati potovanje v brunarico zaradi strahu pred plazovi

Foto: Severe weather

Po več kot 20 letih se je ponovno zgodilo, da je morala družina iz Norveške za velikonočne praznike preklicati potovanje v družinsko brunarico na skrajnem severu, pri kraju Nordkapp. Nevarnost snežnega plazu je zaradi rekordnih količin snega namreč prevelika.

Tudi na Norveškem to zimo beležijo rekordne količine snega, saj se je po več kot 20 letih ponovno zgodilo, da je morala družina preklicati velikonočne praznike v družinski brunarici v kraju Sarnes pri Nordkappu, na skrajnem severu Norveške.

Sosedje so družini poslali tudi fotografijo kot dokaz, da je njihova brunarica v veliki nevarnosti, saj se je nad hribom nagrmadila ogromna količina snega, ki bi se lahko utrgal in pod sabo pokopal več hiš. Razmere na severu Skandinavije so še vedno zelo zimske, saj že več dni zapored sneži, veliko cest je popolnoma zaprtih, trgovinam pa zmanjkuje hrane.

C. Š.

  • peter

    norveška ni skandinavija!

    • Rožle

      Dandanes je Skandinavija skupno ime za Švedsko, Norveško in Dansko; te države druga drugi priznavajo, da so skandinavske. …

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!