Podjetnik postavil prestižno kokošje mesto, v katerem imajo tudi poseben psihološki kotiček za travmatizirane kokoši

Na Hrvaškem so postavili najnovejšo kokošjo farmo, ki naj bi bolj kot za vzrejo skrbela za dobro počutje svojih kokoši. Projekt, ki je stal 66 tisoč evrov, ustreza najvišjim standardom Evropske unije za ekološko vzrejo.

Hrvaški podjetnik Željko Franja je v Rakovem Potoku blizu Samobora zgradil kokošjo farmo, ki bo obenem služila tudi kot turistična atrakcija. Nova ekološka kmetija naj bi po poročanju Juarnjega lista stala več kot 66 tisoč evrov. Zanimivost naložbe naj bi bila v tem, da je celoten prostor, namenjen kokošim, videti kot mestece v malem, posebej za ta namen pa so ga oblikovali arhitekti studia Skroz.

vir: printscreen

“Kokošvaroš” šteje nekaj čez 500 pernatih prebivalcev in se razprostira na preko 2.500 kvadratnih metrih, kjer je 22 hišic s kar najbolj barvitimi imeni. Kmetija je urejena po najnovejših predpisih EU za ekološko vzrejo in naj bi ustrezala najvišjim standardom. Kokošje mesto je zadnji uspešni projekt podjetnika, ki je tudi lastnik bližnjega hotela.

vir: printscreen

Kokošvaroš naj bi bil tako tudi multikulturno središče, v katerem veselo kokodakajo kokoši iz Avstralije, Amerike, Francije, Madžarske, Hrvaške in Italije, vse dokler katere od njih ne dobi v kremplje lokalni kragulj oziroma v gobec soseda lisica ali kuna. Kokoši lahko svoje travme zdravijo v za to posebej namenjenemu psihološkemu kotu.

vir: printscreen

Ivan Šokić

  • Ana Job

    Mogoče bi kaj podobnega ustvaril še za travmatizirane ljudi?

  • tarantela

    Tale portal

  • Janez

    Malo se vam je odpeljalo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!