Politična kultura na najvišjem nivoju ali pretiravanje? Britanski politik odstopil, ker je zamudil na sejo

Michael Bates (foto: Twitter)

Član britanskega Doma lordov in državni sekretar na ministrstvu za mednarodni razvoj Michael Bates je odstopil, a razlog je šokiral vse. Bates je namreč zamudil na sejo, zato je dejal, da ga je sram, ker ni mogel odgovarjati na vprašanja baronice Lister. Bates se je sicer opravičil, nato je dejal, da odstopa. In je odšel. Kolegi so ga prosili, naj ostane, ker je bilo opravičilo dovolj.

“Pet let sem imel čast, da v imenu vlade odgovarjam na vprašanja poslancev. Verjel sem, da lahko poslanci Doma lordov delujejo po najvišjih standardih, ko dobijo odgovore vlade. Sram me je, zato ponujam odstop. Opravičujem se,” je dejal Bates. V Domu lordov zdaj upajo, da se bo lord Bates vrnil, saj so mu oprostili njegovo zamudo.

J. B.

 • Božobožo

  Pri nad pa Janez večinoma sploh ne hodi v parlament, ki mu daje plačo.

  • stajerc5

   Od junija naprej ga bos lahko gledal vsak dan!

   • Cucurbita Pepo

    Če bom pravnomočno obsojen bom odstopil.

    • Steiermark

     najbrž da boš, “pravnomočno obsojen” za vse obrekovanje in fantazijske obtožbe, našega osamosvojitelja JJ – samo počakaj, do volitev, junija, kot ti je že štajerc5 odgovori….

     • Hun

      hahahaha pateticna cvandrca

  • Steiermark

   Pri nas bi se morali opravičiti njemu, JJ, razni rdeči zmeneti, katerim postavlja vprašanja in mu niso sposobni niti odgovoriti! Pa se ne opravičijo, še manj pa odstopijo!

 • črnaovca

  No vidite zakaj je Slovenija tam kot je. Pri nas ti politik ne zna povedati od kod mu denar a je še vedno predsednik stranke ali župan in oba nakladatqa o poštenju.

 • Jure kavčičeu

  Janez se pa oklepa svojega stolčka že dve desetletji in več. Slovenska diktatorska stranka. Tudi na sploh nismo kulturni v politiki. Sama žalost

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!