Ponesrečen lov na rakuna: Lovski pes se je zagozdil v deblu in postal mumija

Foto: Twitter

Gozdni muzej je pridobil novo atrakcijo, in sicer mumificiranega lovskega psa v drevesnem deblu, ki jo je najverjetneje skupil med lovom na rakuna in je bil odkrit v Waycrossu v ameriški zvezni državi Georgia. 

Mumificiran pes v drevesnem deblu, znan kot Stuckie, je bil najden leta 1980, ko so drvarji v ameriški zvezni državi Georgia sekali hlode in v votlem delu zgornjega dela drevesa prišli do neverjetnega odkritja, našli so namreč mumificiranega psa.

Drvarji so po navedbah britanskega Daily Maila drevo namesto na žago donirali Forest Worldu in psa poimenovali Stuckie na podlagi natečaja, v okviru katerega so iskali primerno ime. Na podlagi ocen naj bi bil nesrečni pes okoli 20 let v drevesnem deblu, preden so ga drvarji odkrili. Strokovnjaki verjamejo, da je pristal v deblu med tem, ko je lovil majhno žival.

Pojavil se je učinek dimnika
Pri tem se postavi zanimivo vprašanje, kako je mogoče, da se je truplo psa mumificiralo. Po navedbah sporočila za javnost, ki ga je izdal muzej, se je v drevesnem deblu pojavil učinek dimnika, kjer je prišlo do navzgor usmerjenega zraka. Tako ni bilo mogoče zaznati vonja poginule živali, pri mumifikaciji pa je deblo ustvarilo suhe pogoje, medtem ko je taninska kislina hrasta pripomogla k strjevanju kože živali.

Foto: Twitter

N. Ž.

 • siap

  Pismo, sem pomislil, da je škrat iz murgl,..khmm, zakaj sem čital naprej in uničil vse zadovoljstvo..
  ps nekoč pa nas morda sreča ne bo zapustila,nda??

 • rrrrr

  Z šalostjo v srcu sporočamo , da se je od nas dokončno poslovil brezmejno omejeni, brezčasno dolgočasni in kot zajčji levi prašnik plodni komentator, Luckyass. Vedno je skoparil z znanjem argumenti in dovitostjo, zato pa pa je bil tembolj goreč in neprizanesljiv kritik nas, desničarskih ovac in konštrunov.
  Naj mu bo drevesno deblo čim ožje in kapitalistična zemlja lahka!
  Njegov poduhovljeni nasmeh bo še dolgo odganjal ameriške imperialisične lubadarje.
  Žalujoči: Hun, Sredina, Cepec,Mladi liberalec, dr. Janez sveti,F. Novak, Tone, Djuro S, Duhec, Tarantela, Črnaovca, J. Jamnica….

  • stajerc5

   Hahaha, dobra! Mefisto ti bo vrat zavil, ker si ga prehitel…

   • rrrrr

    Mefisto je hud zloben in oster. Mene pa je sama ponižnost, nežnost, pohlevnost in milina. Čuj, Štejerc, te pa nem nič več reko.

  • Rožle

   A tuki se je zapekel …

  • cosmosjasnovidec

   Pravilno sklepanje in vse pravilno napisano očitno se pa “Luckyass” še ni stegnil,ker piše,da je tale pes bil v deblu ujet cirka 20 let tako,da bo tole sigurno njegov brat “Luckcepec” ali pa njegov stari “Luckguzač”.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • janez.pokoncni

  Revež, umrl v strašnih mukah.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!