Ste vedeli, da je poslanec Anže Logar nekomu rešil življenje in bil nagrajen z odlikovanjem Litve?

Anže Logar z državnim odlikovanjem Life Saving Cross republike Latvije.

“Pred 15 leti je ta mož rešil moje življenje. Hvala ti, Anže,” se je litvanski državljan Mantvydas Juozapavičius zahvalil poslancu Anžetu Logarju, znanemu po odkrivanju pokvarjenih banksterjev, da ga je rešil zagotove smrti.

Natanko pred 15 leti je takrat 26-letni Anže Logar preživljal dneve ob enem od jezer na Madžarskem, ko je nenadoma videl, da je v vodo skočil še nekdo in ni več priplaval na površje. To je pri dr. Logarju takoj sprožilo alarm, da pomaga človeku v stiski, in ko je prišel na kraj dogodka, je tam našel Litvanca Mantvydasa Juozapavičiusa, ki je negibno ležal pod vodo, ga potegnil na površje in nato na obalo. Pozneje se je izkazalo, da je nesrečnež utrpel zlom vretenc in postal tetraplegik, za celo življenje prikovan na invalidski voziček.

Mantvydas Juozapavičius bo za vedno hvaležen Anžetu Logarju za novo življenje.

Šestnajstega februarja 2007 mu je ob dnevu neodvisnosti tedanji litvanski predsednik Valdas Adamkus podelil državno priznanje Life Saving Cross za zasluge pri reševanju državljana Republike Litve Mantvydasa Juozapavičiusa pred zagotovo smrtjo.

C. Š.

 • dr Janez Sveti

  Vsekakor pohvalno, čeprav je moje mnenje, da če bi se meni zgodil takšen ponesrečen skok…..raje utonem. Vsekakor nimamo izbire.
  Anže, lepo!
  DR Janez Sveti

  • Steiermark

   Poskusiš še vedno lahko, nikoli ni prepozno…..

   • dr Janez Sveti

    Bom poskusil na tebi in če uspe, bom razmislil.
    DR Janez Sveti Manijak

 • Franc Šink

  Končno zjutraj pozitivna novica.Samo članek o Jankoviču je spet pokvaril vse.

  • if

   Jankovič je pokvaril vsebino članka, ki obravnava Jankovića. Zakaj?
   Ker Janković tudi pozitivne vhode v svoje možgane pretvarja v negativne izhod. Taka je biološka funkcija možgan tega človeka!

 • janez zorman

  Anže je eden redkih “poštenih” politikov; verjetno zato ker ima dosti znanja in zato, ker deluje moralno in etično na visokem nivoju.

 • moat

  Vsaka čast Anže, kapo dol.

 • Darth Vader

  klonirajte ta DNA, na tem lahko slovenci gradimo

 • centurion

  Bravo Anže.
  Latvijsko državno odlikovanje!
  Kdaj bo dobil slovensko državno odlikovanje
  za eminentno raziskovanje bansterskih poslov?

  • KIKI

   Tega mu bo podaril tovariš Klemenčič ob zaključku svojega ministrovanja,
   Kučan pa bo šel za pričo iz ozadja! ..

 • Viktorh

  Človek vreden spoštovanja.
  Odličen politik.

 • seniorka

  Pošten, odločen in delaven je Anže Logar. Vsa čast mu. Taki bi morali biti vsi politiki!

 • karpelec

  Če je človek poleg svoje izobrazbe še ČLOVEK, so njegove možnosti neprecenljive.

  • KIKI

   V naši vukojebini se “ČLOVEK” ne obnese!

 • Hun

  Bilo je naključje.

  • KIKI

   Naključje je to, da ti živiš!¨Abortus bi bila bila dobra odločitev!

 • opazovalec

  No, naredil je samo to, kar mož dolžan je bil storiti. Na žalost pa vsi ne ravnajo tako, kakor se od ČLOVEKA pričakuje. Naj ima priznanje in naj ga ponosno nosi!

 • Vera

  Anžetu se že na obrazu vidi , da je dober človek . Čestitam za priznanje od Latvijcev !

 • ptr

  Vsekakor lepo od Logarja.

  Nova24TV, vi se pa odločite, ali je bil rešeni Latvijec ali Litovec. In ali je dobil latvijsko ali litovsko odlikovanje. Verjetno slednje, ker je Adamkus res bil litovski predsednik.

  • opazovalec

   Nosilce slovenske ideje so bolj švoh v slovenščini, pa tolko dajo na slovenskost. Njim je španska vas rodni jezik, kaj šele kaj več in ne poznajo tvorbe pridevnikov Litva-litovski, Latvija- -latvijski in po zaslugi te resničnostne tulivizije sedaj ne vemo kakšno odlikovanje si je nesebični mož pridobil……

 • Peter

  Sem prepričan, da bi nas o tem “osrednji mediji” obveščali vsaj trikrat na dan, če bi bil Anže Logar prave politične usmeritve, no.

  • KIKI

   Kaj je to prava politična usmeritev ? Razloži!

   • Peter

    Akhm, ker Anže Logar ni prave politične usmeritve, potem je prava…je res tako težko?
    Pa btw, ne maram, da mi kdo ukazuje. Tokrat naj ti bo, no.

 • Artur

  Lepo od Anžeta , čestitka tudi z moje strani pravi človek na pravem mestu , škoda , da ne kandidira za presednika države Barbika mu ne seže niti do kolen.

 • KIKI

  Dr. Logar je oseba, ki je zaradi svoje visoke morale in zelo veličastnega znanja,
  strah in trepet kriminalcev, ki ne bojo izbirali sredstev za likvidacijo takšne osebe.
  S takšnimi pravnimi dejavniki, ki jih Slovenija ta hip premore, je mafija zaščitena
  do “zadnje dlake”, kot se temu reče in kriminalci se svobodno sprehajajo okoli in, kot
  sami doživljate, lahko počnejo kar hočejo, tudi kandidirajo za predsednike (Janković,
  Popović ), da o odločanju na najvišjih nivojih niti ne govorim (ministri, sekretarji, visoki
  državni uradniki, “liderji” policije, in vojske ..in mafijskih združb njihovih žena in otrok)

  • Anton

   žal smo v državi, kjer se odlike kot je poštenost in znanje še vedno premalo cenijo. se dotljej pa nam bodo vladali razni politikanski povzpetneži a la Janović & Co

   sarkazem press

 • sprehajalec

  Če bi levičar dobil takšno odlikovanje, bi danes vsi vedeli zanj. Tako pa nihče ne ve. Včasih sta skromnost in moralnost, kot lastnosti, ki odlikujeta desničarje kar malo odveč, sploh pri takšnih primerih.

  Čestitam, dr. Logar.

  • freedomfighter

   Seveda samo desnicarji so zmozni dobrih del hahaha kaj enim dela

   • sprehajalec

    Naštej mi dobra dela levičarjev?

    Na desnici imaš dobra dela svetnikov, pa Matere Tereze, pa Svetnika iz Auschwitza, Kolbeja. Pa Logar zgoraj.

    kje so dobra dela levičarjev?

    • freedomfighter

     Kaj a hoces da ti nastejem skoraj vse velike znanstvenike plus lincolna roosvelta kennedya johnsona kinga jeffersona pa to so samo ameriski ce damo pa se evropske zravn recimo samo glavne like francoske revolucije…sploh si se spustu v neumno debato ker dobr vemo da je sama liberalizacija druzbe prinesla hiter napredek v znanosti po koncu srednjega veka do zdaj in s tem se je dvignil tudi zivljenski standar in pravice drzavljanov…ce bi celo zgodovino prevladovala desnica bi se vedno ziveli v feudalnem sistemu pod absolutnimi monarhi sam to nekaterim ne potegne

     • sprehajalec

      Tvoje razvrščanje ameriških predsednikov med levico je napačno. Oziroma vsaj ne med to levico, o kateri govoriva in jo poznava. Namreč naše razumevanje levice. Kamor omenjeni sploh ne spadajo.

      V naše razumevanje levice spadajo Robespiere, krvnik francoske revolucije in predhodnik ter vzornih vseh kasnejših njemu podobnih (ne boš verjel, nekaj desetletij nazaj so ga pri nas v šolah zelo častili, kot glavni svetli lik francoske revolucije). Pa Lenin, Stalin, Mao, Pol Pot, Castro, to so naši svetli liki. V našem razumevanje sveta, je levica tesno povezana z revolucijo.

      Žal takšno razumevanje levice, katero svet pozna pod ultralevico še vedno pri nas prevlasuje, tudi v oblastnih strukturah in strankah. ker pač drugega ne poznajo.

     • freedomfighter

      Ja to pa na zalost ni res kakor koli hoces je edina leninisticna stranka v sloveniji levica…smc je totalno neo liberalna stranka sd je pa mal za cajtom v primerjavi z drugimi social demokratskimi strankami v evropi…podobno kot laboristi v britaniji…kradejo pa cist vsi sam eni bols eni pa slabs…pa seveda uni ki so na oblasti veliko lazje kar je logicno

     • sprehajalec

      smc je totalno neo liberalna stranka sd je pa mal za cajtom v primerjavi z drugimi social demokratskimi strankami v evropi

      Tudi jaz na koncertu narodnozabavne glasbe lahko odrepam na odru. To narave koncerta definitivno ne bo spremenilo. Bo še vedno narodnozabavni.

      Stranka ne določa družbenega okolja v Sloveniji in načinov razmišljanja. Pa tudi načina in delovanja inštitucij. vsi ti načini pa učni načrti prakse in navade, pa vlečejo korenine globoko v 70 let totalitarizma skrajnih levičarjev. Odkod Fijavževi takšna mržnja do AFD, pa Ediju do Trumpa? pa marcelu Jr. do vseh? Zaradi SMCja na oblasti? bedarija, zaradi tega, ker misli, da s tem nekomu ugaja, pa tudi sama misli, da je to šimfanje njena dolžnost, kot levičarke in novinarke. Čeprav gre v principu za ultralevičarko Fijavževo. To ultralevičarstvo je globoko zakoreninjeno v ljudeh, revolucija izkoriščanje. S tem so jih šopali 70 let, drugega ne poznajo.

     • freedomfighter

      Mene ne briga kje ima stranka korenine ampak kje je danes…ce bi gladali na to kje so korenine bi bila demokratska stranka v ameriki se vedno podpornica suzenstva ampak eni pac ne morete preboleti tega…casi se spreminjajo…je pa ligicno da liberalni svet ne mara afd saj lastni poslanci iztopajo iz nje ker pravijo da so prevec skrajni…smc pa po politicni orientaciji ne spominja na komunizem eazn ce se je komunizem razvil v liberalizem kar pa tudi ni nic slabega ce se radikalna ideologija modernizira…konec koncev je to razvoj politike

     • sprehajalec

      Zopet ne razumeš. ne mislim na stranko, ki je nepomembna, temveč na ultralevičarsko razmišljanje velikega dela slovenskega naroda (buržuji, banksterji, revolucija, izkoriščevalski kapitalisti, desno slabo, levo dobro, delavske pravice, neuvrščenost, che guevara. palestinci itd. itd.) Oni mislijo, da so s tem levičarji ampak oni so ultralevičarji. in ultralevičarji na RTV jih šopajo v glavo, pa 70 let so jih šopali v glavo.

      Vključno tebe.

     • freedomfighter

      Tezava je predvsem v tem ker ljudje kot vi mislite da so vsi ki niso z vami ultra levicarji…s to revolucijo se pa sam slovenski desnicarji ukvarjajo ne vem kako ne razumete da se normalni ljudje ne ukvarjajo vec z vojno revolucijo in jugoslavijo samo se vi trobite o tem…o drugih temah ki si jih nastel pa sploh skoda govorit…tisti kreten ki poenostavlja situacio kot je tista v palestini se vidi da nima pojma o teh stvareh glede na to da se ze 50 let s tem uprasanjem ukvarjajo levi in desni politiki ki ne najdejo resitve pa jo po en na temle forumu…o bankerjih pa ni kj za govort velik jih je postenih velik pa tut ne ne vem ce si ze slisal kaj je povzrocilo svetovno gospodarsko krizo ali pa zakaj se je ceu svet v zadnih letih lotil povecati nadzor nad bankami….glede slabih desnicarjev pa tko sej na tem portalu pa pravte da vsi ki ne podpirajo sds izdajamo narod in da smo komunisti pa pedofili pederasi morilci in ne vem se kaj…sami si ustvarjate ta mit o slabih desnicarjih tako kot gibanja kot so anti fa mecejo slabo luc na vse levo od sredine

     • sprehajalec

      Tezava je predvsem v tem ker ljudje kot vi mislite da so vsi ki niso z vami ultra levicarji…

      To sploh ne bi bila težava, če ne bi bila ravno to glavna urednica RTV, ustanova, ki kreira javno mnenje. Pa svet, ki kreira šolske programe in učne načrte, oziroma jih ne spreminja.

      Boli me koko, če to navaden folk ni. zame je važno, da so to tisti, ki imajo vzvode moči v rokah.

      #Tisti kreten ki poenostavlja situacio kot je tista v palestini se vidi da nima pojma o teh stvareh glede na to da se ze 50 let#

      V čem pa je problem? Kot posledica obojestranskega nasilja je zbežalo leta 48/49 711.000 Palestincev. Iz arabskih držav je bilo pregnano v istem in sledečih obdobjih 800.000 judov.

      Leta 1945 je bilo pregnano 10 milijonov Nemcev v Nemčijo.

      za Nemci nihče ne joka, kler naj bi si to zaslužili.
      za 800.000 Judi nihče ne joka, ker naj bi si to zaslužili.

      za 711.000 palestinci levičarji jokajo. S čim so si zaslužili zta jok?

     • freedomfighter

      Saj majo na izbiro novo 24 ce jih zanima vas pogled na svet pa je nocjo gledat a ne…drgac se strinjam da je nacionalka levicarska zato bi js ukino to sranje…pa na tem forumu ne govorijo da so slabi levi politiki ampak ljudje ki volijo levico ki ni dosto bolj pokvarjena od desnice…pa pozabu si povedat da nemcija ni vec okuperana palestina pa tehnicno se je…za palestinski problem sta krive obe strani kera bolj je pa pac stvar debate

 • Hun

  pohvalno!!!

 • Sredina

  Kakšni novinarji so to? Ki ne ločijo niti Latvije in Litve? V naslovu Litva, pod sliko latvija, litvanski državljan, barve latvije v odlikovanju… Pol pol, ampak če malo poznaš zadeve se da sklepat da gre za Latvijo in tako latvijskega državljana

  Sicer pa hrabro od Logarja.

  • Jurij Musar

   Kot da je pomembno ali Litva ali Latvija. Pomembno je, da je rešil človeško življenje. Tako o.k. človek, pa se gre včlanit v SDS. Mu bomo odvzeli odlikovanje.

   • šmentanamuha

    Če se tako o.k. človek včlani v SDS, potem pa morda to ni tako napačna stranka, kaj praviš? Sicer pa odlikovanja, ki mu ga je dala Latvija, mu en slovenski komunajzer ali levičar pač ne more vzeti, se ti ne zdi? To je možno samo v Sloveniji, da nekoga izključijo iz nekega društva, ker ni prave politične barve.

  • Olga

   Ste pismen?

   • Sredina

    Zakaj nebi bil?

 • Jurij Musar

  Tale Logar je pa res frajer

 • Olga

  Pošten, sposoben, nepodkupljiv, human! Krasijo ga najlepše vrline! Priznanje je dobil od litvanskega predsednika! On je prava elita! Kaj ga cenijo vladajoci v Sloveniji?

  • mginko

   “Kaj ga cenijo vladajoci v Sloveniji” – Vladajoči v Sloveniji so pogrebci države in državljanov, zato takih dejanj ne dojemajo.

 • mapu

  Čestitke g.Logar!

 • mginko

  Vse čestitke g.Logar in ostanite prosim taki še naprej, da boste prebudili naš narod izpod komunistične psihoze. Srečno !

 • šmentanamuha

  Bodoči predsednik vlade? Zakaj pa ne, mislim, da ima vse, kar je potrebno.

 • Ana Job

  Anže je res izjemno srčen in dober človek, pa tudi izjemno inteligenten.
  Takšen človek bi moral kandidirati za najvišje funkcije v državi!

  • rebo

   Res je!

 • Aresnica

  Gospod Anže Logar – Velik človek-Veliko SLOVENSKO srce.
  ______
  Lep pozdrav

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!