Švicarska mladina vedno bolj konservativna, kar se odraža v uspešnosti družbe

Foto: iStock

Raziskave kažejo, da številni švicarski mladeniči podpirajo model tradicionalne družine. Švicarski strokovnjak Luca Bertossa poudarja, da rezultati nedavne študije razkrivajo, da je švicarska mladina konservativna, saj večina zagovarja, da je zakonska zveza nujna, da je moški tisti, ki finančno poskrbi za družino, obvezna je tudi diploma. 

Večina 19-letnih Švicarjev je izrazila strinjanje s tradicionalnimi vrednotami, saj se večina želi poročiti, 73 odstotkov vprašanih pa želi imeti otroke. Bertossa je povedal, da je bil nad rezultati zelo presenečen in dodal, da je rezultate mogoče pripisati tudi starosti anketiranih, saj se ti pri 19. letih starosti znajdejo v prehodu v odraslost in na pragu oblikovanja kariere. V tem obdobju se dogajajo spremembe in posledično nastajajo mnoge negotovosti, pri čemer se fantje oklepajo konservativnega.
Konservativne vrednote ostajajo stabilne več desetletij
Bertossa je izpostavil, da rezultati ne pomenijo, da je tokratna generacija bolj konservativna kot tista pred njo, saj osnovne vrednote ostajajo stabilne več desetletij. Potrebno je zavedanje, da vsi mladi niso konservativni, obstajajo pa tudi razlike med mesti in državami. V ruralnem okolju velja večinsko prepričanje, da so moški tisti, ki bi morali v celoti finančno podpirati družino, medtem ko v mestnem okolju velja prepričanje, naj delata oba partnerja.

Glede na to, da so v raziskavi sodelovali 19-letniki, je po Bertossevem prepričanju potrebno zavedanje, da večina vprašanih še nikoli doslej ni delala in nima nobenih izkušenj iz dolgotrajnih zvez. “To se lahko hitro spremeni,” je dejal Bertossa, saj se fantje pogosto osredotočajo na to, kaj se jim trenutno dogaja, ne pa toliko na to, kaj jih čaka. Ravno zaradi tega le 50 odstotkov vseh anketirancev trdi, da želijo biti pri 35.  akademiki ali voditelji, pri tem pa Bertossa dodaja, da se večina nadeja kariere, ki jim v realnem svetu ni dostopna.

Foto: iStock

Mladost je čas za sanjarjenje, poudarja Bertossa in dodaja, da akademske kariere veljajo za prestiž. Švica sicer predstavlja državo, kjer mnogi mladi opravijo vajeništvo, kar jim omogoča lažji prehod na trg dela in posledično finančno stabilnost. Kot lahko vidimo se švicarska mladina obnaša vedno bolj konservativno in skladno z vrednotami, kar se odraža na uspešnosti švicarske družbe. Kaj pa Slovenija?

N. Ž.

 • bubamara

  Otroci živijo po vzorcih staršev in družbe kateri del so. So izjeme. Dokaz intelekta Slovencev je tudi želja, da bi bili druga Švica. Če bi bil Slovenski človek vsaj malo razgledan tega ne bi v sanjah izjavil.

  • Zgornji

   Ja, no, okej, ampak, zakaj pa smo potem tako nizko v poden stran od Švice mi zašli ??

   • bubamara

    Ker nismo Švicarji. Enostavno.

    • Valter BraniSlav

     TOCNO ZATO KER V SLOVENIJI ZIVIMO SLOVENCI KI NE RAZMISLJAMO TAKO KOT SVICARJI .
     IN KAKO RAZMISLJA TIPICNI SLOVENEC. TAKOLE:
     Oh bogi jaz, poglejte, poglejte: tile komunisti mi se danes pijejo kri. Pri tem jim pomaga tudi Kucan in zelo zelo zelo mocan gejevski lobi. Zaradi njih ne morem iz sebe narediti nic in zaradi njih sem v kurcu…
     Ce ne bi bilo ne komunistov, ne Kucana, ne zelo zelo zelo mocnega gejevskega lobija bi jaz bil ne drugi ampak prvi Svicar…
     RESNICA PA JE DA CE NE BI BILO KOMUNISTOV, KUCANA IN ZELO ZELO ZELO MOCNEGA GEJEVSKEGA LOBIJA BI SLOVENEC NASEL KAK DRUG IZGOVOR ZATO DA NE PREMAKNE SVOJE LENE RITI.
     Berite stare slovenske casopise… v 80 letih ko smo se imeli komunizem in kritiziranje komunistov ni bilo priporocljivo so bile za vse krive zlobne tasce, ali pa pijani ocetje, ali pa hudobne macehe.. Pa sosede, pa nevoscljivi sodelavci ki so nam takrat metali polena pod noge.
     Pojdite v knjiznico in vzemite v roke Nedeljskega… rubrike Kramljamo s psihologom, ali Ocetje, Matere, Sinovi in Hcere… ali kako drugo rubriko kjer so starsi danasnjih luzerjev prav tako bluzili tja v stiri krasne kot danes bluzi zgornji…

     V TEM SE MI RAZLIKUJEMO OD SVICARJEV… ONI RAZMISLJAJO KOT GOSPODARJI, MI PA KOT HLAPCKI… IN POTEM VELIKO SLOVENCEV TA MISELNI VZOREC (KRIVI SO DRUGI) “POKLONI” SVOJIM OTROKOM IN JIH S TEM POHABI…

     IN ZACARNI KROG SE VLECE V NAPREJ.

     40 LET ZE ZIVIM IZVEN SLOVENIJE, ZATO TO LAZJE VIDIM. DOMOV HODIVA Z ZENO SAMO NA DOPUST. SLOVENIJA JE PRELEPA DEZELA NESRECNIH LJUDI KI SE SMILIJO SAMI SEBI.

     • bubamara

      Lepo napisano. Res je tako.

     • karlina

      Odgovor je tudi ta, da so nas po letu 45-PRISILNO PRIKLJUČILI K JUGOSLAVIJI, nato pa so se začeli valiti v Slovenijo juznjaki in se še vedno valijo, ter v glavnem , skupaj s komunisti odločajo o vsem, kar se nam dogaja v Sloveniji, PRAVI SLOVENCI, nismo vredni absolutno nič

     • Valter BraniSlav

      Slovenija je postala del kraljevine SHS leta 18, ne 45.
      POVEJ RAJE ZAKAJ SI SE ODLOČILA IGRATI VLOGO KALIMERA?
      A misliš da ima mene kdo rad in me ujcka v ZDA?
      Samo jaz sem se odločil za borbo, ne za jok in stok

     • Karmen

      Ma, daj utihni že enkrat. POJMA NIMAŠ. IMAM TUDI JAZ SORODNIKE V ZDA. JE 1000X BOLJŠE KOT PRI NAS.

     • Valter BraniSlav

      In zakaj ti ne živiš v ZDA?

     • Karmen

      In zakaj si ti šel v ZDA in nisi ostal v Jugi? Saj tebi tudi tukaj danes ne bi bilo slabo. Bi bil v rangu kučana – rdeče baronstvo.
      Sem ti napisala, da že enkrat utihni. MI SMO ŽIVELI V JUGI IN ŽIVIMO V SLOVENIJASTANU, TOREJ MI VEMO KAKO JE BILO IN KAKO JE, ZATO NAM NEHAJ TI DOPOVEDOVATI, DA TO NI RES. Te ni bilo tu in pojma nimaš. Lapaš pa samo tisto, kar so te zadrti komunisti s krvavimi rokami naučili.
      Zakaj pa nič ne odgovoriš na to, da je bil stric mojega moža likvidator, tvoj stric, ki je napisal seznam, pa je mlade fante prisilil v pobijanje. Tvoj stric je imel korist, naš pa ne.

     • Valter BraniSlav

      Zakaj sem sel v ZDA? Zato ker sem hotel vec kot bi sicer imel v Sloveniji. Leta 1977 ko sem dokoncal studij ekonomije bi lahko zacel z asistenturo. Moj stric Edo je takrat bil profesor politicne ekonomije, vendar mene ideologija nikoli ni zanimala. Nisem verjel ne v boga ne v komunizem. Mene je zanimala prakticna stran ekonomije, trg, matematicen del ekonomije ne filoziforanje. Torej sem odsel tja kjer je trg delnic deloval najbolje, to je v NYC. Namesto da bi sprejel udobno a za mene dolgocasno zivljenje in se drzal maminega krila sem odsel v neznano. Kmalu sem spoznal da sem se pravilno odlocil.

      SEDAJ PA VPRASANJE TEBI: CE SEM JAZ, KI BI TAKRAT LAHKO UZIVAL PRIVILEGIJE SVOJE RODBINE ODSEL V ZDA, ZAKAJ PA TI, KI PRAVIS DA SI BILA DRUGORAZREDNA DRZAVLJANKA NISI? Nekaj tu v tvoji logiki ne stima.

      Ti nisi odsla ker si se bala sprememb. Ta strah je zelo prisoten pri nas Slovanih, najmanj pa med Zidi. Zakaj ti, kot “trpeca” drzavljanka nisi odsla, jaz pa kot privilegiran sem je vprasanje na katerega lahko odgovoris le ti.

      Z zeno preziviva vsako leto vsaj 6 letnov v Sloveniji ki je cudovita dezela nesrecnih ljudi. Predajate se psihozam ki z realnostjo nimajo veliko skupnega. GDP v SLO znasa 85% poprecja v EU, torej SLO ni revna drzava, uzivate priblizno isti standard kot Izrael. Imate izredno dobro zdravstvo in solski sistem. Dva moja brata sta zdravnika, eden od njinu dela v ZDA in tudi hodi domov, tako da vem iz prve roke da so zgodbe iz Slovenskih casopisov o tem kako slabo zdravstvo imate haluciniranje. V Reporterju sem tudi prebral da 75% bralcev veruje da ima v SLO vse v rokah izredno mocni gejevki lobi… se ena fantazija.

      Imam 63 let, zadnjih 40 let zivim vecinoma v ZDA in UK tako da vem veliko vec kot to kar so me naucili moji komunisticni predniki. Znam ceniti oboje, tisto kar nam je nudilo samoupravljanje pa tudi ono kar je meni dal kapitalizem. Tebi kapitalizem ZDA ni nic ker pac nisi odsla.

      Stric Edo je bil veliki inkvizitor komunisticne revolucije. V komunizem je verjel kot je Torquemada verjel v katolisko cerkev. Tvoj stric pa je bi nizje v hierarhiji komunisticne nomenklature in je kot izgleda bil le tehnicni delavec, nekdo ki je zakuril grmado na katero je obsojal moj stric. V vsaki organizaciji je tako da imajo oni na vrhu bolj privilegiran polozaj kot oni spodaj. Tvoj stric je bil spodaj, moj pa zgoraj,

      Stric Edo se je preselil v Seunigovo vilo, ampak Seuniga ni pospravil. Drzava je Seunigu v zamenjavo dala vilo v Rozni dolini, ki pa je bila manjsa.

      To da so Seuniga imeli za izkoriscevalca ni moje mislenje ampak je bilo mislenje komunistov tistega casa.

      Po normativih komunistov izpred 70 let sem jaz pijavka, ja vem to. Komunisti tistega casa niso marali realne ekonomije kot sem jo jaz spoznal v ZDA, pac pa so se predajali ideoloskim floskulam.

      SE VEDNO PA MI NI JASNO ZAKAJ SI TI, “TRPECA” “DRUGORAZREDNA” DRZAVLJANKA OSTALA V SLOVENIJI, JAZ PA, KI SEM IMEL POTENCIAL DA BI ZIVEL OD PRIVILEGIJEV SVOJIH SORODSTVENIH VEZI, NISEM… Bilo bi logicno da bi jaz ostal in ti odsla… Le zakaj nisi odsla?

     • Valter BraniSlav

      Zakaj nisi v Ameriki kjer je tisočkrat boljše kot v Sloveniji?
      KDO te ovira ?

     • janko

      “…RESNICA PA JE DA CE NE BI BILO KOMUNISTOV, KUCANA IN … GEJEVSKEGA LOBIJA BI SLOVENEC NASEL KAK DRUG IZGOVOR ZATO DA NE PREMAKNE SVOJE LENE RITI. …”
      Ne bo držalo! Slovenci smo garači, razumni, kulturni! Vsa leta delovne dobe sem ves zaslužek in ves čas (delovni in prosti) vložil v ustvarjanje. Rezultat: lepo. Pošteno sem plačeval vse prispevke državi. Ampak mojega denarja za penzijo in za zdravstvo NI VEČ! Penzija je uborna, za pregled in terapijo kot povsem izgaran čakam po leto dni. VSEGA STE POKRADLI KOMUNISTI IN ŠE NAŠIM ZANAMCEM KRADETE, GOLAZEN, ZVERINE!

     • Soave

      Temu človeku ne boš prišel do konca. Je kot perpetuum mobile ! Eno in isto. Pri tistih svojih sorodnikih se je navadil krasti in goljufati. Krade državi, saj se hvali, da je bogat, a davkov pa ne plačuje.
      Pšeš o zdravstvu ! Res je neverjetna ta država. Prav vse gre v žepe komunjar . Tale flancač pojma nima , ali pa nas samo ” kuri ”
      Rožle mi je povedal, da si me pogrešil ? Nato ? O, še sem tu, pod tem drugim nickom. Kdaj pa kdaj še vedno pripnem kakšno mojo muziko, pa čivkam na vse pretege. Lep dan . . . . .

     • Karmen

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • janko

      Ooo, a tako, čudovito!

     • Soave

      Hi. . . .hi. . . . . . najčudovitejše !! Lepo nedeljo ti želim. V tistem koncu, kjer si ti , je vedno lepo, a ne ?

     • janko

      Ja, v našem koncu je sreče svet; brezposelnost je mala oz. vsak najde delo kdor hoče, ni deficita dobrin, vsak kdor žeji si najde partnerja itd…

     • Soave

      Ti pa kar malo zavidam ta tvoj – sreče svet !

     • Zgornji

      AMENNNNNNN !!! ! !!! :-)

     • Karmen

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • Zgornji

      AMENNNNN !!! ! !!!

    • karlina

     Zgoraj je odgovor, zakaj nismo in nikoli ne bomo, edino lahko smo druga Venezuela, za to smo pa na pravi poti, ker slabši smo ze, kot je Grčija, to itak

    • dare326

     Severna Slovenija je bila po kugi, ki je ponekod na Koroškem pomorila do 80% prebivalstva, naseljena z južnimi Nemci, Furlani, Tirolci in Švicarji. Priseljenci so najprej naselili Koroško in potem še Gorenjsko, Savinjsko in del Štajerske. Priseljenci so se prilagodili kulturi, to pa zato, ker so bili ločeni med seboj, tako, da svoje kulture niso mogli širiti. Bubamara, drži se Srbije.

     • bubamara

      Kaj ima to veze z Švicarji? Mogoče veš, da ima narečje v neki dolini v Švici nekaj besed podobnih Slovenskemu jeziku ? Tudi pomen besed je enak. Pa na Irskem se tudi najde kaj takšnega. Del Slovencev je potomcev Keltov. Pa to še vedno ne pomeni da smo Švicarji. Piše se leto 2017 in naša kultura in dojemanja kaj prav in kaj ne, so zelo različna od Švicarjev.

     • janko

      Po mojem bi komot postali druga Švica, če nas ne bi še vedno grdo črvičili komunisti in njihovi potomci!!

     • dare326

      Nimaš pojma in zato ne komentiraj. Švicarski izrazi so poslovenjeni in potem nekateri mislijo, da so Kranjci naseljevali cele Alpe. No go.
      Kelti so ostali predvsem v zelo težko pristopnih področjih in keltski priimek je recimo Gantar. In moji predniki so Švicarji, tvoji pa po nicku sodeč Srbi.

     • bubamara

      Haha. Dobra.

     • samotoje

      Kaj pa indoevropske korenine evropskih jezikov? Treba je kaj prebrati. V stari indijščini npr. matar pomeni- glej ga no, zlomka- mati.

     • janko

      Psihofizično smo identični evropejcu, ja.

    • Zgornji

     Eh,… Bučamara :-P

   • karlina

    ODGOVOR-KOMUNIZEM IN ŠE ENKRAT IN 10000X KOMUNIZEM, KI V SLOVENIJI TRAJA ŽE 72 LET !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Zgornji

     AMENNN !!! ! !!!

  • karlina

   Slovenija je to ze dvakrat zamudila:
   1. po letu 45
   2. po letu 91
   To, da bi se mi kdaj priblizali Švici je samo utopija in nič drugega, žal

  • Soave

   Zakaj ne ?
   Zakaj Slovenci radi to rečemo ? Lahko bi – kot oni – živeli od turizma. Od denarnih poslov ravno ne, no !

   • bubamara

    Ne vem. Povej recimo zakaj Slo kmet ne da 2 metra njive za kolesarsko pot. Kolesarske transverzale so zelo priljubljene med turisti. Za Slovence misija nemogoče. Turizem so ljudje. To ni fraza ampak dejstvo.

    • Soave

     Se strinjam. A je velika verjetnost, da imajo naši kmetje hude birokratske ovire, ko oni kaj želijo. In tako si mislijo – jaz tebi, ti meni pa ne ??
     In smo zopet pri zakonih ! Takih in drugačnih. Večinoma pa neživljenskih.

     • bubamara

      Nope. Slo kmet bi za meter zemlje naredil marsikaj, kaj šele prodal.

     • Soave

      Imaš zemljo ? In kako že gre pri nas tisto s ” prodajo ” – ko država potrebuje ?

     • Karmen

      Točno tako.

     • Soave

      Človek se resnično vpraša, kaj ta vlada namerava. Malega človeka do konca stisnit ?

 • janko

  “…Raziskave kažejo, da številni švicarski mladeniči podpirajo model tradicionalne družine. Švicarski strokovnjak Luca Bertossa poudarja, da rezultati nedavne študije razkrivajo, da je švicarska mladina konservativna, saj večina zagovarja, da je zakonska zveza nujna, da je moški tisti, ki finančno poskrbi za družino, obvezna je tudi diploma. ..”
  Edino pravilno! Družina je vedno bila temeljna celica človeštva in družbe.in tudi bo! Zblojeni levičarji sicer zadnjih 200 let poskušajo svet postaviti na glavo z revolucijo, izbrisom nacij, ateizmom, razvratom…. Nazadnje ima VEDNO PRAV NARAVA, večni zakoni sveta, vesolja…

  • Zgornji

   Vse zakone v Vesolju pa Skorbno Ohranja + Ureja Večni Zakonodajalec in Večni Ohranjevalec ki je Hkrati tudi Stvarnik Vsega Ustvarjenega !!! ! !!!

   • Valter BraniSlav

    IN ZAKAJ VECNI OHRANJEVALEC IN STVARNIK NI ZGORNJEMU PRISKRBEL ZENSKE? ZAKAJ JE BOG ZGORNJEMU DAL STRAST TO ISTEGA SPOLA?
    TALE TVOJ BOGEC JE PA RES POREDEN DA JE KAJ…

    • Zgornji

     OOOH, TEBI JE PA DAL SPOMIN, AMPAK SI SI GA POKVARIL NA NIVO ČLOVEŠKE RIBICE , OZIROMA TAM NEKJE . ALI TI MAR NISEM POVEDAL , DA MI JE DAL ZADNJA LETA VEČ ŽENSK KOT SEM JIH IMEL KDAJKOLI PREJ V CELOTNI INKARNACIJI IN JIH TI NIKOLI NEBOŠ IMEL !!! ! !!! NO, ČE SEM TI TO RAZLOŽIL, POTEM ŠE TI MENI RAZLOŽI OD KJE SI DOBIL STRAST DO PASJEJEBANJA V STILU BARIČEVIČ SAŠA ?? DA VIDIMO ČE SE TE ŠE DA MORDA KAKO REŠITI …

   • Cucurbita Pepo

    Hvaljen bodi Buda.

    • Zgornji

     Buda se Najbolje rima na : Budala :-P

  • karlina

   TOČNOOO, VELIK PODPIS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Cucurbita Pepo

   :’D

 • xtc

  Konservativnost zagotavlja trdo in za razvoj zdravo družbo,abnormalnosti,pač sodijo na družbeni rob saj družbo degenerirajo in razgrajujejo in ji jemljejo razvojni in eksistenčni zagon.

  • Valter BraniSlav

   NO NI RAVNO TAKO. AMPAK NACELOMA JA…

   • karlina

    Sigurno je tako, verjemi, govorim iz lastnih izkušenj

  • karlina

   TOČNO

 • LEVI TELEBAJSEK

  V Sloveniji pa to ni mogoče, ker so sami rdečkarji, ki podpirajo LGBT in seveda tudi prakticirajo.

  • karlina

   VELIK, 10X PODČRTAN PODPIS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Valter BraniSlav

   Upri se LGBT. Imej deset otrok.

 • Valter BraniSlav

  Najboljsi recept za mladenice Slovenije:
  IMEJTE CIM VEC OTROK Z CIM MANJ ZENSKAMI. JAZ SEM ZE 40 LET Z ENO IN ISTO ZENSKO, MOJO ZENO…
  EKONOMSKO, DUHOVNO IN NASPLOH SE NA DOLGI ROK TO NAJBOLJ SPLACA.

  • Hun

   dj ne prbijj

 • tarantela

  Lahko je blo učas rečt: “Dokler naju smrt ne loč!” So bli pr 40 letih že starčki in so kmal umrl. Zdej je pa taka zaveza za 50, 60 ali še več let, sej je za crknt! Še enkrat daljša doba!

  • karlina

   Govori tisti, ki ni poročen, kajne

 • baubau

  zato pa Slovenija ni druga Švica

  • karlina

   NA NAŠO ŽALOST

 • karlina

  BRAVOOOO ŠVICA, TUDI SLOVENIJA BI LAHKO BILA 2. ALI CELO 1 ŠVICA, če ne bi po letu 45, prišli na oblast komunisti in uničili, kar se je uničiti dalo in to še vedno traja in traja

 • Olga_10

  Bravo mladi! Švica ima prihodnost s takšno mladino!

  • Cucurbita Pepo

   Prihodnost Severne Koreje.

 • Jure kavčičeu

  Ja itak, najbolje bi bilo, če bi vse geje v kakšen fino ograjen kamp poslali, ženskam pa zapovedali rojevanje otrok. Vsaj 2, če jih je pa več pa sploh super. Baba nej bo doma pa froce nej ahta ane? In nekatere ženske celo podpirajo tako ideologijo (prav tukaj v komentarjih je to lepo razvidno), v isti sapi se pa zgražajo nad ravnanjem žensk v islamskih družbah. Kaj natančno je potem sploh razlika? Ni vam treba nosit rute? Drugače ste pa enako tretirane; maternica in zelo uporaben vhod vanjo, ki vašemu moškemu gospodarju omogoča par minut zabave, v kolikor si tega poželi. To je bila situacija od začetka človeške civilizacije, skozi 2 tisočletja krščanske hegemonije niste bile ženske vredne več od kile dreka. In konzervativna ideologija vas hoče postavit nazaj tja, kamor naj bi spadale, torej v kuhinjo. V Švici so ženske dobile volilno pravico leta 1973, kar tudi izjemno veliko pove o tej družbi… Razvita ali ne razvita, konzervativna družba na dolgi rok ne prinese sreče za vse, pač pa le za tiste, ki se rodijo s pravo stvarjo med nogami. Imamo tudi nordijske države, ki so prav tako prve pa druge Švice in nevem kaj, hkrati pa imajo priznanih največ pravic za ženske in homoseksualce. V času razvoja so jih predvsem vodile socialdemokratske stranke leve sredine, ki so jih povzdignile v države z najvišjim standardom v svetu in najprijaznejšo politiko do vseh državljanov.

 • skorpijon93

  no ja, imam prijateljico ki je delala v švici ter zanosila , s partnerjem sta se lani vrnila v slovenijo, ker je tukaj bolj prijazna politika do družin, tam je samo 3 mesece porodniške potem pa nič več, za varstvo si odgovoren sam in znajdi se kakor veš in znaš tako pravi, vem pa da tudi v švici ni vse tako rožnato, so država priseljencev že od nekdaj,konfederacija,. imajo ogromno priseljencev, muslimanov ki se ne želijo asimilirati ampak se getoizirajo saj vemo kako je…, so draga država za življenje, pod pragom revščine ki znaša 2.200 eur mesečno živi po zadnjih podatkih 14,7 % švicarjev, pri upokojencih je stanje najslabše

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!