Tako izgleda, ko se v Švici spopadejo krave

Foto: epa

Švicarski kanton Valais je dom slovitih kravjih bitk, ki prinašajo prestižen naslov lastnika “kraljice kraljic” njihovim rejcem.

Valais ali Wallis, odvisno od tega, ali govorite francosko ali nemško, je švicarski kanton, poznan ne le po snežnih stezah, termalnih vrelcih in rodovitni zemlji, na kateri pridelujejo vino ter uspevajo breskve, temveč tudi po kravjih borbah, ki se odvijajo od pomladi do jeseni.

Foto: epa

Ena od teh odmevnih bitk se je nedavno odvila Aprozu. Tradicionalno je tu dom krav pasme herens ali eringer, znova odvisno od jezika, v katerem s sporazumevate. Krave kot krave pa so seveda enake, vse ščitijo svoj teritorij in z močjo rogov dokazujejo, katera je močnejša. Napetost je še večja, saj krave po dolgih zimskih mesecih ujetosti v hlevu končno osvobodijo. Te krave se tako borijo za svoj prostor in naslov “kraljice kraljic”, ki prinaša ponos njihovim rejcem. Nizu bitk krav, kjer se krave bojujejo za naslov najmočnejše v svoji vasi pa ob koncu poletja sledi največja bitka, in sicer za “kraljico kraljic”. Krave se tako bojujejo ponosno kot kraljice. Mišičaste in trdnih rogov se z ostrim pogledom in naletom borijo, dokler tista šibkejša ne spodvije repa ter pobegne ter tako prizna poraz, piše Večernji list.

Z. V.

 • Olga

  Krave imajo več pameti in empatije kot ljudje!

  • Anton

   ja Olga znajdt se je treba, ti bo v brk odvrnil tipični levak, pri čemer bo kajpak “modro” zamoilčal kaj misli pod termin znajdi se.Pač še ena od nabora licemerskih krilatic levaka

   sarkazem press

 • Franc Šink

  Feministke so to. Kot naša šamanka Bul(c).

 • Vince Blake

  wow! catfight….oziroma cowfight. Hot!!!

 • Waltter

  Bolan narod v glavah in se spravlja na živali. Zakaj se ne stepejo ponosni lastniki živali med sabo pač prinesejo sliko krave ki jo imajo doma za dokaz in se borijo v njenem imenu – najprej ena družina s skupnimi močmi prehobla otroke druge družine in nato obratno. Zmaga tista družina kjer se potomci lahko vlečejo še po podu.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!