To je najlepši vrt v Britaniji – Poglejte, koliko ur je vanj vložil njegov ponosen lastnik

Stuart Grindle s sodniki (Foto: Twitter)

Stuart Grindle je približno 60 tisoč ur svojega življenja posvetil negovanju in urejanju svojega veličastnega vrta v Tickhillu, Doncasterju. Svojo zelenico ima tako rad, da nanjo ne pusti nikogar, niti članov svoje družine. Umetnina 72-letnega Grindlefa, ki so jo dokumentirali tudi v oddaji Gardeners’ World oz. Svetu vrtov na BBC 2, je bila nedavno nagrajena z nazivom najlepši britanski vrt.

Stuartu Grindla sta se šestkratna košnja trave na teden in negovanje vrta obrestovala po pridobljenem nazivu za najboljši britanski vrt. Nekoč mizar, zdaj upokojeni Grindle razkriva, da so skrivnost lepe trave semena, ki jih za travnik uporabljajo igrišča za golf. Prav tako nikomur ne dovoli, da bi hodil po njegovem vrtu – niti svoji družini.

Stuart Grindle (Foto: Twitter)

Grindle je v zadnjih 40 letih po 30 ur tedensko negoval svoj vrt. Njegova 74-letna žena Anne mu mora pozvoniti na zvonec, če kaj potrebuje med tem ko on kosi travo. “Travnik je moj ponos in veselje, kosim ga celo pozimi,” je dejal. Dodal je, da je veliko časa preživel na svojem vrtu in travniku ter ugotovil, da ni nikoli dokončan in je vedno treba nekaj narediti oziroma izpopolniti. “Ta strast me spremlja že več kot 40 let. Moja žena mi vsak dan pravi, da je že čas, da se ustavim.”

Nagrada za najboljši vrt v Britaniji. (Foto: Twitter)

Po pridobljenem naslovu za najlepši vrt je dejal: “To je velik dosežek, zelo sem zadovoljen.” Steve Roskell, evropski direktor za trženje podjetja EGO, ki se ukvarja s prodajo pripomočkov za urejanje vrta in okolice, in eden od sodnikov, je komentiral: “Dobimo zelo veliko dobrih tekmovalcev, vendar smo pri Stuartu takoj vedeli, da je pravi zmagovalec.” Povedal je še, da si je Grindle zaslužil zmago, saj ga žene strast do dela in že komaj čakajo, da bodo videli rezultate po uporabi njegovega novega orodja in kosilnice, ki jih je dobil za nagrado. “Njegova trata in zavzetost sta enostavno fantastični, zato je takoj dobil moj glas,” je še dodal o velikem zmagovalcu za najlepšo zelenico v Veliki Britaniji.

N. Š.

 • Lepo že, samo nenaravno in preveč srterilno za naravno življenje. Škoda časa za tako peglanje narave.

 • indijanka

  Naš vrt je lepši. Po njem skačejo otroci in pes. Sama rada hodim bosa po rosni travi. Nimamo trave za golf..imam pa marjetice, trobentice in zvončke med travo. Pa spominčice in vijolice. Gorje, da bi kdo kosil travi tolikokrat, ker jih tako in tako komaj obdržim pri življenju.

  • samotoje

   Pri nas je pa detelja vmes, ki obilno cveti in potem vpijem na familijo, naj ne tacajo okrog, ker se na detelji pasejo čebele. Tole na sliki je čisti plastik fantastik.

 • dež

  Tule https://www.facebook.com/pg/Stuartgrindleopengarden/photos/?ref=page_internal so številne fotografije, gre za izjemno lep vrt, nič sterilen in plastičen. Res pa je, da je vse obrezano in pokošeno “na špago” in “v vaser vago”.

 • mona lisa

  Kaj ti hoče vrt če ne smeš hodit in uživat na njem. To meji že na bolestnost. Lepši je vrt kjer se dogaja življenje.

 • dr Janez Sveti

  Najlepši vrt je Slovenija!
  DR Janez Sveti

 • Adolf Hitler

  dobr javn sekret

 • Adolf Hitler

  briten sind khasaren lügner seid stonehenge!
  hier ist der beweis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
  https://www.youtube.com/watch?v=LLhcFYluizk

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!