Tudi vas zanima, kaj angleška kraljica Elizabeta II. vsako leto podari svojemu osebju za božično darilo?

Foto: epa

Vse od vsakoletnega božičnega govora do zimskega pobega na posest Sandringham, kjer angleška kraljeva družina praznuje božične praznike, je kraljica Elizabeta II. znana po tem, da vsako leto strogo upošteva tradicionalno praznično tradicijo. Ta vključuje tudi tradicijo decembrskega obdarovanja kraljevega osebja. Vsak izmed zaposlenih pri kraljici namreč prejme božično darilo, to je božični puding. 

Na podlagi tradicije obdarovanja, s katero je pričel že njen ded kralj George V., kraljica poskrbi za razdelitev okoli 1500 pudingov med osebje po palačah, deležni pa so jih tudi poštni uslužbenci in policisti na dvoru, ki skrbijo za varnost kraljeve družine.

Foto: iStock

Nekaterim kraljica darila izroči osebno
Poleg sladkega presenečenja so deležni še voščilnice od kraljice in princa Filipa, vojvode Edinburškega. Nekaterim izmed zaposlenih v Buckinghamski palači in gradu Windsor bo darila izročila kraljica osebno. Gre za njene najtesnejše sodelavce, katerim nameni tudi posebne vavčerje.

Foto: epa

Mnogi se sprašujejo, kje kraljica kupuje božične pudinge. V preteklosti so poročali, da so kraljici všeč pudingi tradicionalnega podjetja Fortnum & Mason, ki so znani po številnih ekskluzivnih izdelkih, ki jih ponujajo. Obstajajo pa domneve, da naj bi se kraljica pri nakupu pudingov vseeno odločila za cenejšo različico, glede na to, da mora kupiti krepko preko tisoč pudingov. Konec koncev pa je dobra misel tista, ki na koncu šteje.

Nina Žoher

 • xtc

  Hm?
  Zastarela tale kraljica.
  Rdeči car Milan je bolj inovativen-progresiven.
  Svojim hlapčkom vsako leto odobri vsaj par novih velikih kraj naroda,narodu pa par novih levih strank nategov in nove davke in tekse.

  • KIKI

   Točno to! Tudi jaz bi rad Milančku osebno nekaj podaril :
   ENO MOČNO BRCO V POGOLTNO STARO RIT!!!!

 • ahnenpass

  Vsaka monarhija ima danes probleme s tradicijo, ko pa živi toliko več ljudi, kar je bilo včasih malenkost in drobna pozornost, je danes velik organizacijski podvig in nenazadnje tudi finančni izdatek. Koliko je potem vreden tisti puding, ki ga poje taka masa sicer povsem normalnih in moderno socializiranih državljanov, ni čisto jasno, je pač spektakel.
  Puding je britanska tradicionalna jed, je praktično njihova blagovna znamka, zato je pomemben del nacionalne tradicije. TIsti kepici kuhanega in aromatiziranega škroba z dodatki tudi ni kaj očitati, iz stališča prehranske vrednosti, je izredno bogat in dovolj okusen paket kalorij.

 • Artur

  Nova24Tv ne verjamem, da ne veste kaj se dejansko dogaja izza kulis njihove zločinske agende, kaj ta svetovna parazitska elita s centri moči s to staro med tistimi na vrhu počne in kakšne ima načrte z nami “podložniki ” Goyimi za njihove Cioniste ? Zakaj takšna hohštaplarija servilnost, licemerje in sprenevedanje , komu vi to polagate račune ?
  Ja res “prave” idole občudujete in njihove navade za javnost ne razumem pa kaj ima te vi od tega z moje strani ste pomilovanja vredni zame so oni zlokobni in neverjetno odvratni da bolj ne morejo biti.
  https://www.youtube.com/watch?v=trxh9yUJy0I
  https://www.youtube.com/watch?v=VgPajLZZnk8&t=137s

  • MižekFiga

   Dragi ddr. Kučan, kdaj in kako hitro v SIBIRIJI zrastejo Bučke ???

   • Artur

    Dobro jutro draga indoktrinirana servilna “ovca” NWO satanistov in njihovih hlapcev , Kučan je tudi njihov saj veš tisto enkrat good guy drugič bad guy tako za njega nekoč kot za sedanje polithlapce sedaj, njihove vloge so določene že vnaprej za je.anje naivne “ovčje” populacije. Kako hitro v SIBIRIJI zrastejo Bučke ? Odvisno od tega kje v Sibiriji jih poseješ probaj pa boš videl.
    http://www.publishwall.si/stoychi./post/108200/malteski-vitezi-pogreb-slovenije

  • ahnenpass

   Kakšni goyini, to so samo kšatrije, vajšije in šutre, po vedanski okultni mistiki.
   Nehaj poslušat hrvate, a ne vidiš, da so že od rojstva vzgojeni drugače od normalnih ljudi, sploh se ne zavedajo nacistične in katolibanske indoktrinacije, enostavno mislijo, da so oni pač boljši od drugih ljudi in je zato edino njim vse jasno.
   Študiraj vsaj Crowleya, Denikena ali David Icka, za začetek.

 • MižekFiga

  Draga Mami, vse najboljše tebi, tudi nam in ob vseh vzgledih, vse še bolj.

 • RATATA

  Zanimiv božićni hec bi bil, če bi ji puding zabrisal u kraljevi ksiht.

 • Artur
 • Ana Job

  Kako malo me briga, obdarovanje stare vešče, ki se drži, kot kisla kumara!

 • mona lisa

  Z njihovim denarjem jim kupi puding.

 • mona lisa

  Pa bo ena obleka manj za Katico.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!