Veliko zanimanje za polete v Beograd in Zürich

Foto: STA

Na portoroškem letališču so prejšnji konec tedna zaradi zanimanja nad poleti v Beograd in Zürich vzpostavili direktno sezonsko čartersko linijo med Portorožem in Beogradom ter Portorožem in Zürichom. 

Ker je zanimanje za obe destinaciji nad pričakovanji, se zavzemajo, da bi sezonski liniji prerasli v redna čarterja čez vse leto.

Direktno čartersko linijo na obeh omenjenih relacijah je 9. julija v sodelovanju s slovenskimi partnerji vzpostavila družba Mediteran Adria. Leti na obe relaciji potekajo tedensko, in sicer vsako soboto v času poletne sezone z možnostjo podaljšanja tudi v času izven glavne sezone.

Za polno zasedenost je potreben čas
Za polno zasedenost zmogljivosti je potreben čas, se pa v Aerodromu trudijo, da bi te zapolnili tudi v času izven sezone. S partnerji se tako zavzemajo, da bi sezonska čarterja prerasla v redna.

Kot so dodali v aerodromu, pa si že dlje časa prizadevajo, da jih turistično gospodarstvo na ravni regije prepozna kot dobrega partnerja na področju turizma in hkrati kot novo dodano vrednost za širšo populacijo. “Dejstvo je, da letališče ne zmore in ne želi samo financirati letalskih linij,” so opozorili.

I.K.,STA

  • sprehajalec

    Definitivno je prevažanje Šiptarjev iz Prištine v Zürich eden glavnih poslov Adrije. Slovenska Ambasada jim pa ureja papirje. Bi lahko kar preimenova v Adia-Prishtin.

  • tramal

    Naj adrija leti polna samo v srbijo nazaj pa prazna.Preden bomo izvozili vse srbe nazaj v srbijo ,bo imela adrija ogromno dela in dobička.

  • razerznak

    portorož in zurich, bi lahko bila v obratni vlogi , seveda če je volja v sloveniji

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!