[VIDEO] Najhitrejši reaktivni modelček letala, ki doseže hitrost 750 km na uro

(Foto: YouTube/@RC MEDIA WORLD)

Eden izmed ponosnih lastnikov radijsko vodenega modela, reaktivca RC Speeder Inferno, je na spletu objavil video posnetek, v katerem je prikazal, kako visoko hitrost lahko doseže omenjeni modelček. 

Poganja ga kerozin, ki ga uporabljajo tudi v številnih pravih letalih. Model tehta 7,5 kilograma, v zraku pa lahko doseže vrtoglavo hitrost 750 km na uro.

Oglejte si posnetek modelčka v akciji!

D. Č.

 • dež

  Tole je pa resna igračka, ni za vsakega modelarja. Me zanima kolikor papirjev rabiš pri nas in skozi koliko komisij moraš, da takšen avionček lahko spraviš v zrak.

  • ahnenpass

   Kakšni papirji neki, z vodenimi projektili se pri nas ukvarjajo vojska, Sova in družbena samozaščita, saj sami nič več ne razvijamo, vsa navodila za uporabo so v tujih jezikih.

 • Jan Kovalski
 • ahnenpass

  Štiri take si namontiraš na krilo, ki si ga lahko oblečeš kot nahrbtnik in ob enem služi tudi kot padalo, pa lahko mogoče prebiješ celo zvočni zid.
  Ampak zgolj v teoriji, leteče reaktivno krilo že obstaja, zaščitni skafandri za pilota/padalca tudi, vse ostalo je pa raketna znanost. Če obstaja najmanjša možnost, da bo šlo kaj narobe, bo narobe tudi šlo, že najmanjša malenkost lahko vrže krilo iz idealnega ravnovesja, zato še dolgo ne bomo leteli v mini reaktivcih.

  • Rožle

   Seveda bi šlo kaj narobe …

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!