[Video] Privilegij? Ameriški predsednik Donald Trump Kim Jong Unu pokazal notranjost svoje limuzine!

Foto: YouTube

Na zgodovinskem srečanju ameriškega predsednika Donalda Trumpa in severnokorejskega voditelja Kim Jong Una v Singapurju je slednji dobil priložnost, da si ogleda Trumpovo limuzino, tako imenovano pošast, odporno na balistične izstrelke, eksplozije in kemične napade, ki je vredna kar 1,5 milijona angleških funtov. 

Ameriški predsednik je severnokorejskemu voditelju omogočil redko možnost, da poškili v notranjost njegove limuzine, potem ko je dvojica podpisala dogovor, ki predvideva vzpostavitev novih odnosov med ZDA in Severno Korejo, s tem pa pustila preteklost za sabo.

Po končanih pogovorih in delovnem kosilu je bilo mogoče videti, kako sta se Trump in Jong Un približala predsedniški limuzini znamke Cadillac, na kateri je ameriška zastavica. Trump je severnokorejskemu predsedniku pokazal vozilo in nato je agent tajne službe odprl desna vrata zadnjega dela limuzine.

Tehta 4,5 tone
Kim Jong Un se je ob pogledu na limuzino nasmejal in pokukal v notranjost. Po prepričanju strokovnjaka za telesno govorico Darrena Stantona je šlo za tipično potezo alfa samca, ki je hotel pokazati, kaj ima in da je glavni. “Gre le za ‘pošast’, vredno 1.7 milijona evrov in tehta 4,5 tone.” Trumpova limuzina ni samo odporna na balistične izstrelke, ampak tudi na kemični in biološki napad, preskrbljena pa je tudi z zalogo krvi za primer, če bi jo predsednik nujno potreboval.

Foto: epa

N. Ž.

 • herman

  Od kod pa Trumpu denar za tako drag avto? A je tudi njemu Dijana posodila, ali mu ga je Melanijina sestrična plačala?

  • šmentanamuha

   Mogoče je vzel kredit na NLB.

  • Caesar

   Predsedniška limuzina ni Trumpova last, temveč last ameriških davkoplačevalcev.

   • xtc

    Ne mu razlagat mu ne potegne WH ima kar 4 take v uporabi.

  • Franc Šink

   Milijarder si lahko privošči.

 • šmentanamuha

  Trump je težki frajer. Js sem vedla, da se bo vse dobro končalo takrat, ko je reku Kimu, da je debeli bajs al nekaj podobnega. To je Trumpov politični wresling, ki zakrije njegove prave namere. Dejansko je Trump predan svoji družini in najmanj, kar si želi, je, da svet konča v jedrski vojni. Trump je vredi dečko.

 • xtc

  Trumpu uspeva,če zruši še itanske teroristične teokrate in Bruselj in merckelco na kolena je drugi mandat njegov.

 • Ana Job

  Trump je vrhunsko- briljanten in tega demokrati ne prenesejo. Obama je bil 8 let predsednik in ni naredil nič, ker ni kapaciteta za takšne stvari, medtem ko Trump posluje v teh državah in ve kaj treba naredit da pride do volje na obeh straneh.
  Trumpa mnogi podcenjujejo (tudi po zaslugi medijev, ki kar tekmujejo v pljuvanju po njem). Kdor je prebral njegovo knjigo The Art of the Deal pa ve, da je izredno brihten in izvrsten pogajalec.

 • tasilo

  N.Ž., ti afna neizobražena pisunska …

  V slovenščini pri moških imenih — tako slovenskih kot tujih — pregibamo vse imenske dele imena … Pri Wolfgang-U Amadeus-U Mozart-U, od Johann-A Sebastian-A Bach-A, za Donald-A Trump-A … torej:

  (X) Trump Kim Jong Unu pokazal notranjost
  (–>) Trump KIMU JONGU UNU pokazal notranjost

  (X) Na srečanju Donalda Trumpa in KIM JONG UNA
  (–>) Na srečanju Donalda Trumpa in KIMA JONGA UNA

  In če boste kaj revskali, da “vsi tako pišejo in govorijo (tudi RTS)”, vam bom povedal, da vsi delajo napako!

  LP, Hanibal Lector

  • tohuvabohu

   Lepo, lepo. Vsi delajo napako, a samo NŽ je “afna neizobražena pisunska”.
   Ti si pa ubog zagoveden pavijan.

   • PIA PlA

    Novinar in učitelj morata obvladati slovenščino, ker je to njuno strokovno orodje s katerim delata. Jezikovnih napak novinar ne sme delati, PIKA.
    Novinarji Nove so prvi, ki žalijo. Tasilo kar naprej popravlja ene in iste napake pisunov, razumljivo, da so mu popustili živci.

    • tohuvabohu

     Nič mu niso popustili živci. Štor je po naravi. Vtaknil se je v povsem nedolžno stvar. Temu se reče streljanje s kanonom na vrabca.
     Kar se tiče jezikovnih napak, je tako: vsi jih delamo, tudi novinarji (tudi to je narobe, prav je časnikarji, ker pišejo v časnike, ne v novine). A spodobni mediji imajo urednike in lektorje.

     • PIA PlA

      Pačenje slovenskega jezika in njegove slovnice oziroma pravopisa ni nedolžna stvar. Na tak način bomo kmalu slovenski jezik izgubili. Že zdaj je preplavljen s tujkami, ne znamo več uporabljati dvojine, nikalnic in zanikanja, uporabljamo besedne forme iz angleškega jezika (namesto pred tremi dnevi govorimo tri dni nazaj, itd. Smetimo jezik, ki so nam ga poklonili predniki. Pa vendar se jezik tudi spreminja, in prav je tako. S pojavom časopisov so se pojavili novičarji – posredovalci novic. Kasneje so se ti novičarji preimenovali v časnikarje. Novinar torej ne izhaja samo iz hrvaške besede novice temveč se je izraz novičar spremenil novinar. Ta izraz je seveda tudi hrvatizem, ki se je žal prijel. Drugi izrazi so še žurnalist, časopisec, publicist. Vsi ti izrazi so se pojavili, ker je poklic novinarja še vse kaj drugega kot le pisanje v časnik. Že zato, da bi se prijelo čim manj tujih besed, bi morali skrbeti za slovenski jezik vsaj toliko, kot zanj skrbi Tasilo. Pomisli, da tak popačen jezik berejo tudi otroci, ki si ga seveda zapomnijo in začaran krog uničevanja lepe slovesnke besede je sklenjen.

     • tohuvabohu

      To je z ničimer podprta trditev, da je izraz novinar nastal iz novičarja.
      Kar se tiče Hanibala, pa mislim, da se slovenščine ne da “reševati” z zmerjanjem, prostaštvom in diskvalifikacijo.

     • PIA PlA

      Preglas.

      Zmerjaš tudi ti in še kako.

     • tohuvabohu

      Vemo, kaj je preglas, vendar poimenovanje nečesa ni noben argument.
      Res je, da pogosto kaj grdega rečem, a ponavadi je to namenjeno zoprnežem. Vendar si ne domišljam, da na ta način rešujem svet.

     • PIA PlA

      Poslušaj, daj si vbiti v tvojo trmasto oslovsko glavo, da je velika razlika med pogovornim jezikom in objavljenim prispevkov. Strokovnost mora biti neoporečna, klepet pa ne.

      Z znanjem slovenščine ne boš rešil sveta, pač pa slovenski jezik.

      Od kod si zdaj privlekel zadnji stavek, jaz takih izrazov ne uporabljam.

      Torej ponovno, izdelek novinarja mora biti profesionalen in jezikovno neoporečen, ti pa zaradi mene lahko afne guncaš.

     • tohuvabohu

      A ti prismoda misliš, da je pogovorni jezik oporečen?
      Izdelek časnikarja mora biti strokovno neoporečen, kar vključuje tudi normalno pismenost, za popolno jezikovno neoporečnost pa pri resnih medijih skrbijo lektorji.
      Zadnji stavek je iz tvojega komentarja. A ne veš, kaj pišeš?

     • PIA PlA

      Brzdaj se in pazi kakšne izraze uporabljaš, jaz zate nisem nobena prismoda, ti pa se sam izdajaš za osla.

      Novinar mora biti jezikovno dobro podkovan, njegov izdelek pa neoporečen!!! Lektorji samo popravijo, če je novinar kaj nevede narobe napisal. Nisem rekla, da so nezmotljivi, a končni izdelek, ki je objavljen v časopisu, bi moral biti 100 % jezikovno pravilen.

      Jaz vem, kaj pišem, ne vem pa zakaj ti lažeš!

     • tohuvabohu

      Glej, neroda, jaz ti nisem rekel nič grdega, dokler nisi začela ti. In če avtorje člankov imenuješ pisune in jih dolžiš, da žalijo, potem ne razumem, zakaj si živčna, če ti nekdo servira nazaj.
      Očitno ne veš, kaj pišeš, kar lahko vidi vsakdo, ki bere tole natezanje.
      “Lektorji popravijo, če je novinar kaj nevede narobe napisal”. Hehehe, a ti misliš, da ljudje naklepno delajo napake? Pa tudi ne veš, da ljudje radi ponavljajo iste napake? Lektoriranje ima tudi “vzgojno” funkcijo, da pišočemu povedo, kje greši.

     • PIA PlA

      Murphy pravi, ne prepiraj se z norcem, ker mimoidoči ne bodo opazili razlike. Torej zaključujem debato, pametnejši odneha.

     • tohuvabohu

      A ti temu rečeš debata? A je to debata, če me hočeš nekaj podučevati in me pri tem še diskvalificaš? Zame ne obstajaš več, sirota mentalna napihnjena.

 • večni srb

  Edini pameten avto na planetu, to bi morali imeti vsi.

 • tzt

  Vau, prvi ameriški predsednik na srečanju s severno korejskim po vojnah na polotoku. Če mu zares uspe še denuklerizacija S.K., mu Nobelova nagrada ne uide.

  America First ne žanje samo uspehov v gospodarstvu, tudi na globalnem političnem parketu. Dokazuje kakšen luzer je bil demokratično socialistični Obama.

 • Vince Blake

  Včasih prav take male stvari, kot so npr. trepljaj po rami, droben kompliment, ali v tem primeru dovoljenje da si sopogajalec ogleda tvojo igračko, delajo čudeže v politiki. In Trump je s svojim nekonvencionalnim obnašanjem pravi mojster tega. Tudi politiki so samo ljudje in Trump se dobro zaveda, da ima na drugi strani doživetij željnega smrkavca. Me ne bi prav nič začudilo, če bi ga naslednjič povabil v Disneyland. In on že ve zakaj. Za led prebijati odlična taktika. Pri kakšnem zakrnelem evropskem politiku takšne finte ne palijo, pri Kimu pa…..bomo videli. Azijci so druga kultura in z njimi se pogaja drugače kot z Rusi ali pa Evropejci. Upam, da bo ratalo kaj iz tega.

  • večni srb

   V Disneyland ne sme, ker je dal ubiti strica, ki ga je skrivaj obiskal z družino. Se ne bi spodobilo, kaj pa naj si potem mislijo korejci o svojem dosmrtnem voditelju.

 • Bozz

  Kaj vam je ljudje? Se vam je vsem skisalo? Kim Jon Un ima v državi koncentracijska taborišča, kjer je po nekaterih podatkih zaprtih okoli 200.000 Severnih Korejcev. Jedo podgane, itd. so kruto mučeni in umirajo grozne smrti, itd.

  In sedaj Trump da Unu roko in smo vsi veseli? Pa kaj je to? Leto 1938 in Neville Chamberlain? Tako kot bi Trump dal Hitlerju (ali pa Stalinu) roko in ignoriral vse ostalo kar je prišlo kasneje, pri Unu pa se že sedaj ve, da ima koncentracijska taborišča smrti polna grozot pa nobeden od svetovnih voditeljev ne reče nič, niti vi ljudje.

  Tudi tokrat se bo zgodilo isto, polna usta miru, potem pa vojna. Pogodba s hudičem ne bo rešila nikogar.

 • Bozz

  Kim Jong Un ima koncentracijska taborišča v državi, kjer je zaprtih okoli 200.000 Severnih Korejcev, ki kruto trpijo. Ampak dajmo vse to pozabiti, se hinavsko smejati pred kamerami in dati takemu človeku roko. Kar cenzuriraj Nova24TV, ampak to je resnica.

  • tohuvabohu

   Ah, dej no, zakaj bi pa cenzurirali? Ne glede na to, ali je kaj na tem ali ne.

  • David Hitler

   Ti pa veš da ti Kar škoduje a si bil gdaj tam ne potem ne ser čfur!

 • Bozz

  Kim Jong Un = Hitler

  Trump = Neville Chamberlain

  In vsa svetovna naivna raja ploska, ker nas je strah fiktivnih nuklearnih pedarcic. Če ste se kdaj spraševali kako so Nemci lahko postali nacisti, se poglejte v ogledalo. Samo prestrašiš ljudi kot v hladni vojni in že ti jedo z roke…

 • freedomfighter

  Pohvale trumpu in kimu…ceprav sem siguren da se koreja ne bo drzala zavez ampak vseeno je bilo lepo videti ameriskega in korejskega vodjo kako se rokujeta…zalostno da se raje druzi z sovrazniki kot pa zavezniki

 • Hun

  a sta si kazala kdo ma vecjega

  • Anton

   Tito!

   • RATATA

    Stalin!

   • David Hitler

    Ima debelo rito

 • RATATA

  Jaz v mojmu avtu zaloge krvi sicer nimam, saj je flaša Kraškega Terana čist dost.

 • Darth Vader

  včasih se sprašujem, kako to, da to ni uspelo Obami? …..pokazat notranjost predsedniške limuzine, po podpisu sporazumov med severno korejo in ameriko…..aja sej res…..60 let niso naredili nič…..zdaj more pa trump vse nardit :) Obama je pa tako ali tako v ameriki poznan kot radikalni čikaški komunistek – pizdek – socialistek – globalistek

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!