Vizionar Musk skuša ustvariti vmesnik med možgani in računalnikom

Elon Musk (vir: twitter)

Podjetje Neuralink ameriškega vizionarja, investitorja in milijarderja Elona Muska, ki se ukvarja z razvojem vmesnika med možgani in računalnikom, naj bi začelo s testiranjem na živalih.

Čeprav Elon Musk velja za zelo zgovornega o svojih projektih, ciljih in vizijah, pa je od ustanovitve Neuralinka o celotnem projektu zelo molčeč. Če je do zdaj ameriška Agencija za napredne obrambne analize (DARPA) po poročanju Gizmoda vložila 65 milijonov dolarjev v razvoj tehnologij, s katerimi bi zdravili Parkinsonovo bolezen in druge motnje možganov, ima Musk s svojim podjetjem drugačne načrte.

Informacije o delu v Neuralinku so skope. Podjetje je pred časom mestne oblasti v San Franciscu zaprosilo za gradbeno dovoljenje za potrebe laboratorija, a je po dodatnih zahtevah glede obrazložitev raje poiskalo laboratorij zunaj San Francisca.

Projekt naj bi stopil v fazo testiranja na večjih živalih
Glede na to, da so začeli financirati raziskave na univerzi v Kaliforniji, ne da bi zaprosili za podaljšanje dovoljenja za eksperimentiranje na malih glodalcih, pri Gizmodu domnevajo, da se pripravljajo na testiranje na večjih sesalcih, saj se znotraj Davisovega kampusa kalifornijske univerze nahaja tudi Kalifornijski nacionalni raziskovalni center za primate.

Psihiater in inženir z massachusettske bolnišnice Alik Widge, ki se specializira za raziskovanje električnih in magnetnih možganskih stimulacij, je povedal, da je testiranje na večjih živalih nujno zaradi potrebnih dovoljenj s strani Zvezne agencije za hrano in zdravila. “Potrebujete žival, ki ima velike možgane s kupom gub in anatomijo, podobno človeku.”

Ivan Šokić

 • 123abcd

  Temu bedaku, lažnjivcu, prevarantu,..itd, ni nič za zaupati in verjeti.

 • Winston Wolf

  Eeeeeeee…
  …kdaj bo pa kaj naročene avtomobile dobavil?

 • ĐĐ Style

  Ko izumijo umetne možgane, prosim če jih donirajo desničarjem

 • opazovalec

  Ko si pred bankrotom, je vsako zavajanje vlagateljev še bolj potrebno…..

  Goldman: Tesla shares to drop more than 30 percent in the next 6 months on weak Model 3 deliveries

  Goldman analyst David Tamberrino
  reaffirms his sell rating for Tesla shares, predicting Model 3
  deliveries will come in below expectations.
  “We continue to expect a slow ramp for the Model 3,” he writes.
  The analyst reiterated his $205 six-month price target for Telsa shares, representing 36 percent downside to Friday’s close.

  A bo umetne možgane poslal v vesolje kot avto?”

 • freedomfighter

  Le tako naprej…brez ljudi kot elon bi bilo clovestvo tako nezanimivo

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!