Zaradi žimnice na avtocesti skoraj umrl, sedaj mora pa plačati še škodo, ker je preživel

Foto: Printscreen/YouTube

Človek, ki ga je skoraj ubila žimnica, ki je padla na sredo avtoceste, mora za nastalo škodo plačati 10.000 britanskih funtov za popravilo varnostne ograje, v katero se je zaletel medtem, ko se ji je poskušal izogniti. 

46-letni Steven Hookway je v skladu z omejitvijo 70mph (112km/h) vozil po avtocesti, ko je na streho njegovega avtomobila poletela žimnica, poroča Daily Mail. Glede na to, da je žimnica padla na sredo obljudene avtoceste A38, ki se nahaja v bližini Plymoutha, si je Hookway na vse pretege prizadeval, da se ji izogne in jo obide.

Medtem, ko je Hookway poskušal padlo žimnico obiti, je izgubil kontrolo nad svojim vozilom Renault Scenic, in se zaletel v zaščitno ograjo. Policija mu je povedala, da mora plačati za nastalo škodo. Na srečo se računovodja iz Cornwalla pri tem ni poškodoval.

Hookway je dejal, da je lahko srečen, da se pri tem ni resno poškodoval ali celo umrl. “V tistem trenutku sem mislil, da nikoli več ne bom ugledal članov svoje družine.” Pri tem pa je slabše odnesel njegov avto, predvsem pa njegov avtomobilski pokrov.

Čeprav za nastalo nesrečo ni kriv mora plačati vrtoglavo škodo
Policija je Hookwaya opozorila, da bo odgovoren za škodo, ki jo je povzročil na zaščitni ograji, ki znaša od 5 do 10.000 angleških funtov, kljub temu, da je eden izmed očividcev povedal, da je videl, kako je žimnica padla iz vozila spredaj.

(Steven Hookway) Foto: Printscreen/YouTube

(Steven Hookway) Foto: Printscreen/YouTube

Nesrečnik je povedal, da, če se žimnica ne bi znašla sredi cestišča, njemu ne bi bilo potrebno na silo zaviti in nesreča se tako ne bi zgodila. Poleg tega pa je pozval voznika, ki je prevažal žimnico in ostale priče, da spregovorijo odkrito o situaciji.

Hookway je po nesreči na medmrežju zapisal, da nikakor ne more verjeti, da policija ni zainteresirana, da poišče lastnika avtomobila, kateremu je žimnica padla z avta. “Prav tako so me okrog uro in pol pustili čakati v mrazu in temi, vse dokler z vozišča niso odstranili mojega poškodovanega vozila.”

N. Ž.

 • samsara

  Če se prav spomnim, zavarovalničarji takemu primeru rečejo, vsaj rekli so, “nesreča brez nesreče”.

  Če bi žimnico vsaj nekoliko zadel, bi šlo za odgovornost tretje osebe (prevoznika žimnice), katerega bi zavarovalnica terjala oz. bi vso posledično škodo plačala in njegovega obveznega zavarovanja. Tako pa je avtomobilist povzročil škodo na svojem avtu in tuji imovini (ograji) za katero je sam odgovoren. A še vedno bi načeloma morala škodo na ograji kriti zavarovalnica iz obveznega zavarovanja povzročitelja. Škoda na avtu povzročitelja, pa le iz kaska, če ta obstaja.

  • Hribouc

   Pusti Angležarje, zgubljena zgodba nadutih.

   Zaradi ene klinčeve babe in norega kralja, fukača bednika, so spremenili vero svojih prednikov in vero, ki jim jo je poklonil v odrešenje , Joshua ,Kristus imenovani. In groza je, da v tem sranju vztrajajo stoletja, potem vemo kako zelo trbobučno trdosrčern narod to je….adijo razum, vsaj po moje, vi pa kokr česte, ane?
   A ni groza, da so Angležarji pokorili, zasužnjili, oropali in v mnogih pogledih podjarmili pol človeškega rodu, v veliki meri pomagali iztrebiti najbolj kulturna in napredna bitja planeta Zemlja, severnoameriške , čudovite indijanske rodove, zdaj pa jih bomo, bedne bedake, z pozlačeno klinčevo kraljevo družino slavili in se jim , kakor, klanjali. A ja?
   Drek napuhnjeni in hudič v pozlati minevanja in umiranja.Zaprmej. Proč z drekači!

 • Hribouc

  Imperialni idioti, vljudni podaniki in nasledniki ljubljene kraljice Commonwealtha Britanskega – tokrat policaji, ki niso sposobni niti najti džihadista preden jim ta pred nosom razstreli avtopus in podobno.
  Churchillov gnili rod plačuje za satanske grehe na Balkanu in v Sloveniji. Drekači imperialni.

  • Adolf Hitler

   končno eden ki se je prebudil iz matrixa dobrodošel kamerad

   • Hribouc

    S’pa najdu taprauga!
    A te nič ne žge u rit in jajca, doli pri Luciferju?Mussolini,Lenin, Stalin,Tito, Bokassa, Idi Amin in zdaj še fuknjeni fukač Castro, to ste najbolj bedna družba satanska.Očitno, ker se zajebavaš ni dost vroče.Takoj telegrafiram kurjaču, da ti malo zviša vročo paro ke pod rit, putana, sadistična in morilska.Kar stisni se k Churchillu, ko sta se tako nebeško rada obmetavakla z fosfornimi bombami, oba naduta turboimperialista hudičeva.Ni vam ratalo zafurat sveta in vam ga n’kol ne bo.
    Vedno zmaga on, ki je na začetku bil samo Beseda.
    In ne pozabi, končna sodba šele pride.

    • Adolf Hitler

     tebi vidim da ni več za pomagat škoda zeita1

 • Iza Demos

  Ne razumem zakaj ni takoj ustavil avto, ko mu je žimnica priletela na streho. Tako bi se na najbolj enostaven način rešil ne ljubega tovora na strehi. Prišlo bi sicer do verižnega trčenja, a ne bi plačeval škode, ki jo je tako povzročil na ograji.
  No če so britanski vozniki podobni slovenskim naj kar pozabi, da se bo voznik, ki mu je padla žimnica javil policiji.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!