Žiga Lakner ponovno navdušil

(Foto: osebni arhiv)

Te dni je Žiga Lakner, finalist oddaje Slovenija ima talent, znova zasijal na opernem odru. Naš vrhunski slovenski kontratenor je pometel s konkurenco na mednarodnem tekmovanju opernih pevcev “Feruccio Tagliavini” in domov prinesel nagrado.

Kontratenor Žiga Lakner, ki nas že nekaj let razvaja s svojim odličnim glasom, Sloveniji, s svojimi mednarodnimi nagradami, prinaša veliko glasbeno prepoznavnost. Ta 21-letni mladi pevec, ki ga je slovenska javnost prvič opazila na tekmovanju Slovenija ima talent, kjer se je uvrstil v finale, je v zadnjih letih resno zastavil tudi svojo operno pot in pod vodstvom mag. art. Alenke Gotar kot po tekočem traku pobira nagrade. Tokrat se je med prvomajskimi prazniki mudil v avstrijskem Deutschlandsbergu, na tekmovanju mladih opernih pevcev, kjer že leta in leta najbolj priznani sodniki sveta podeljujejo nagrade kasnejšim velikim opernim zvezdam. Tako je Žiga z lahkoto prišel skozi več krogov v finale in si prislužil tudi nagrado. Tokrat se vrača domov v Slovenijo še z eno lepo izkušnjo, veliko nagrado in dokazilom, da je zagotovo eden najboljših mladih opernih pevcev pri nas.

(Foto: osebni arhiv)

J. F.

 • tohuvabohu

  “slovenski kontratenor je pometel s konkurenco
  Nova, prosim, ne pridružujte se slovenskim “glavnim” medijem v oguljenem frazarjenju. Zlasti športni časnikarji obupno pretiravajo z grobimi izrazi, ki se med njimi širijo kot kuga. Mnogi smo tudi prepričani, da bi Nova nujno rabila lektorja.
  Pa še pripomba: pometa se z metlo, ne s konkurenco.

 • Nata

  Bravo Žiga in njegova profesrica. Izgleda, da ga dobro vodi.
  Upam , da bo kje kaj več napisanega o tem tekmovanju.

  Ja. . . . . . . Tagliavini . Posnetkov je bolj malo.Tale Bizet mi je všeč
  https://www.youtube.com/watch?v=fEGv2oN_B0o

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!