Nov projekt Giannija Rijavca: Prepletanje pop in simfonične glasbe

Gianni Rijavec pripravlja edinstveno sodelovanje z godalnim kvartetom

Gianni Rijavec se je lotil novega projekta. Moči bo združil z godalnim kvartetom in svoje balade izvedel v mešanici popa ter simfonične glasbe.

Po uspešni turneji v Argentini, kjer je Gianni nastopil na številnih solističnih koncertih pred tam živečimi Slovenci in argentinsko publiko, sledi sedaj njegov popolnoma nov projekt. Moči bo združil s Patrikom Greblom, ki je skladbe priredil za godalni kvartet. Tega sestavljajo akademske glasbenice Nika Selak, Dora Rakar, Neža Sečnik in Petra Herič.

Večni romantik s koncertom, namenjenemu ljubezni
Na koncertu bo Rijavec ob spremljavi klavirja in ženskega godalnega kvarteta izvajal najlepše balade iz svoje zbirke. Kot pravi sam, napoveduje s tem koncertom prihod romantike in ljubezni kot najvišje življenjske vrednote in hrepenenja po svobodi ter s tem upor zoper vsakršno nasilje. Koncert je namenjen ljubezni, ki jo v današnjem času primanjkuje, kar se odraža na vseh področjih. Kot meni Rijavec, bo rod brez ljubezni propadel, ljudje pa se premalo zavedamo, da se je za ljubezen potrebno boriti.

M. G.

 • Poštenje velja

  Priskuten za bruhat.

  • rubec

   Tako kot uni štirje kontrabasi zadaj.

   • dob

    Ta leva je malo podobna Kitarovički.

    • rubec

     Katera pa, če so vse leve?

 • Nataša Valant

  Oprostite no, kakšni komentarji pa so spodaj ? Rijavec je kar dober muzik in dekleta tudi !! Pa res ne morete – če vam taka glasba ” ne leži ” , pljuvati po človeku , ki se z njo ukvarja. Podobno duhoviti so bili nekateri v mnenju na en članek , kako klasična glasba – predvsem Mozart – pozitivno vpliva na človeka in živali .
  Glasba je bila moj poklic in sedaj je moje ” veselje ” ! Hvala Bogu , da sem se ukvarjala z njo , da sem vsaj takrat malo pozabila na situacijo v svetu in pri nas ……..

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!