15 domnevnih teroristov aretiranih v Črni gori

Foto: STA

Črnogorski mediji poročajo, da naj bi v noči na danes aretirali vsaj 15 ljudi, ki so osumljeni načrtovanja terorističnih dejanj na današnjih parlamentarnih volitvah. S strani črnogorske policije še ni prišlo do uradne potrditve aretacij. 

Skupina ljudi naj bi na podlagi neuradnih podatkov v Črno goro prišla iz tujine z namenom, da bi na dan volitev povzročila vrsto nemirov in oboroženih izgredov. Avstrijska tiskovna agencija APA poroča, da naj bil idejni vodja te skupine nekdanji šef posebnih enot srbske policije, ki je moral zaradi povzročanja kaznivih dejanj določenih pripadnikov posebnih enot, leta 2013 odstopiti s položaja.

Pričakovana zmaga Mila Đukanovića
Na današnji dan se v Črni gori odvijajo parlamentarne volitve. Pričakovati je zmago Demokratske stranke socialistov (DPS) premierja Mila Đukanovića, ki se kot nekdanji predsednik države in dolgoletni premier že vse od leta 1991 krepko drži v sedlu črnogorske politike. Najverjetneje podobno kot pred štirimi leti Đukanović ne bo dobil absolutne večine, ni pa še jasno, če bo stranka uspešna pri oblikovanju koalicije.

Poznavalci pravijo, da tokratne volitve predstavljajo nekakšen referendum glede vstopa v Severnoatlantsko zavezništvo (NATO) in Evropsko unijo. 

Foto: epa

Foto: epa

Pričakovana visoka volilna udeležba
Iz Črne gore so sporočili, da se danes obeta visok delež volilne udeležbe. Do 9. ure zjutraj je bila udeležba 6,5%, kar je za 1% več kot pred štirimi leti. Na parlamentarnih volitvah leta 2012 se je volitev udeležilo 70,3% vseh volilnih upravičencev, proti večeru pa bomo videli kakšen bo odstotek tokrat.

Foto: STA

Foto: STA

N. Ž., STA