Pravično? 17-letni migrant, ki je bil prisoten pri zažigu brezdomca, dobil “vzgojno” kazen: dva tedna pripora!

Foto: iStock

Sodišče v Berlinu je obsodilo 17-letnega sirskega migranta, ki je prisostvoval dogajanju na božični dan, ko je skupina migrantov zažgala nič hudega slutečega brezdomca, spečega na berlinski postaji podzemske železnice. Najbolj žalostno pa je to, da je bil 17-letnik obsojen na le dva tedna pripora v popravnem domu za mladostnike in na opravljanje družbeno koristnih del, namesto da bi ga nemudoma izgnali iz države. S takšnimi odločitvami daje Nemčija vtis, da je migrantom prav vse dovoljeno. 

Sicer je res, da moški ni bil neposredno vpleten v incident, je pa priznal, da ni naredil prav ničesar, ko je videl, da je brezdomec pričel goreti. Daily Caller poroča, da je bilo šest drugih osumljencev, ki so incidentu prisostvovali, obtoženih poskusa umora.

Foto: YouTube/Printscreen

Ob pogledu na gorečega moškega so se smejali
Moški, stari od 15 do 21 let, so na božični dan lani trpinčili moškega, ki je spal na klopi postaje podzemne železnice Schönleinstraße. Po zažigu brezdomca so migranti s sirskim in libijskim državljanom skočili na vlak, da bi pobegnili s kraja zločina, varnostna kamera pa je razkrila, da so ob pogledu na gorečega moškega smejali. Na podlagi poročanja lokalnih medijev naj bi dajali vtis, kot da nekaj praznujejo.

Klop, na kateri je bil moški zažgan. Foto: YouTube

21-letnik, ki velja za vodjo skupine, ki se je spravila na brezdomca, je izjavil, da se ne spominja ničesar glede incidenta, saj naj bi bil opit. V primeru, da bo spoznan za krivega, bo v zaporu preživel vsaj tri leta.

Naravnost neverjetno je, da je žrtev kljub zažigu zaradi hitrega posredovanja potnikov, ki so prispeli iz prihajajočega vlaka, ostala skoraj nepoškodovana, je pa bila v požaru zažgana vsa lastnina 37-letnega brezdomca.

N. Ž.

 • Olga

  Drugič naj zažge kar sodnika!

  • bojan

   za sodnika neb mendsa nč dobu

   • Steiermark

    Kako nebi nč dobu? Seveda bi dobil, visoko nagrado, še posebaj če bi zraven kričal allahu akbar….

  • McBobo

   Koliko nagrade bi dobil, če bi kar merklco…. Saj je isto švabica.

 • alojz

  Žalostno je to. Če bi ga pa nekdo, ki je hotel človeka pogasiti samo grobo odrinil bi bil pa takoj napad nacionalista na ubogega migranta. Zapor pa za povrh.

 • sodnikisozločinci

  To je usoda, kakršno je Angela Merkel namenila nemškemu narodu, garanje za muslimanske arijce ali pa prosjačenje po ulicah, do končne rešitve. A so se nacisti tudi smejali, ko so kurili Žide v pečeh krematorijev? Kaj pa udbaši, ki so zakurili nadškofa Vovka, so se smejali? A je prav kaznovati veselo družbo zaradi nezadovoljstva enega nestrpneža?

 • Steiermark

  Migrante in ostale islamske spake, je potrebno nagrajevati ob vsakem zločinu, ki ga izvršijo…….nazadnje pa še za “prestane muke”, ker so mu grozili z zaporom, dati odškodnino….

 • Levicar nikoli! … in hetero

  Nic fantje, vse bolj postaja jasno, da jih (migrante) bomo moral zacet pobijat, pa naj kdorkol obraca kakor mu pase. Do tega ocitno prihaja. In to zelo hitro!

  • garfi

   ne pozivaj k pobijanju in preveč jih je

 • garfi

  še dobro, da ni dobil odlikovanje

 • McBobo

  Kot ostali razviti EU zahod; jamo si kopljejo sami.

 • lauraas

  Tale bo ponovil dejanje.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!