Trump odstavil ameriškega zunanjega ministra Tillersona

Rex Tillerson (foto: epa)

Ameriški predsednik Donald Trump je odstavil zunanjega ministra Rexa Tillersona. Nasledil ga bo dosedanji šef obveščevalne agencije Cia Mike Pompeo, medtem ko bo Cio v prihodnje vodila Gina Haspel.

“Mike Pompeo, direktor Cie, bo postal naš novi državni sekretar. Opravljal bo fantastično delo! Hvala Rexu Tillersonu za njegovo delo. Gina Haspel bo postala nova direktorica Cie, prva ženska doslej. Čestitke vsem!” je danes prek Twitterja sporočil Trump.

Donald J. Trump (foto: epa)

Opravljanja plemenite službe ne obžaluje
“Dejansko sva dobro shajala, a se nisva strinjala o nekaterih stvareh. Če pogledate dogovor z Iranom, sem menil, da je grozen, on je menil, da je dober. Želel sem ga bodisi prekiniti ali nekaj narediti, on je menil nekoliko drugače. Tako da dejansko nisva bila enakih misli,”
je novinarjem dejal ameriški predsednik.

Goldstein je medtem izjavil, da Tillerson ni govoril s Trumpom, preden je ta danes objavil, da ga je odstavil. “Državni sekretar ni govoril s predsednikom to jutro in ne ve za razloge, a je hvaležen za priložnost, ki jo je dobil, in še vedno meni, da je javna služba plemenit poziv, ki ga ni mogoče obžalovati,” je na Twiterju objavil Tillerson. Dodal je, da Tillersonovemu nasledniku Pompeju “želijo vse dobro”, še poroča STA.

Kot pišejo nekateri ameriški spletni portali, pa Trump pripravlja še nekaj zamenjav najvišjih državnih uradnikov.

C. Š.

 • Caetano

  Dobra poteza Trumpa. Tillerson je bil preveč popustljiv do islamistov.

  • stajerc5

   Ne samo, da je bil popustljiv, preko njega so se dogajale najvecje svinjarije v Iraku. On je bil vezna tocka med Iranom in Bagdadom. Po njegovi zaslugi je padel Irak pod totalno “tiho” prevlado Irana. Politicno in celo vojasko!
   Naj ti povem, da so od jutri spet odprta letalisca v Kurdistanu(Erbil), kjer so bila od Bagdada blokirana skoraj pol leta. Odstavil je tudi njegovega svetovalca Goldsteina in glej ga vraga, v enem dnevu so se stvari spremenile!
   Bravo Trump!

   • Roman Benedik

    Bebo;Irak je hvaležen Iranu,ker so se z njihovo pomočjo osvobodili Islamske države!

    • stajerc5

     Ajajaj, ubogo mentalno nerazgledano revse. Ne spuscaj se v zadeve, ki jih poznas samo iz TVHanzi- Kurbnhauza.

     • Goran Hvala

      Ja res je…..o teh stvareh bo zvedu najvec na novi tv…;-)

 • xtc

  Mislim ,da je tavnal zelo pravilno.

 • Vince Blake

  Meni se zdi, da bi se Trump moral najprej iznebiti pravosodnega ministra Sessionsa. Ljudje se upravičeno sprašujejo, če ima ta človek sploh še pulz. Prav nič ni naredil glede korupcije DNC med in po kampaniji, edino to ga skrbi, če ima kdo slučajno kakšen joint v ustih.

 • šmentanamuha

  Tillerson je stari vojni hujskač. Če drži, kar je govoril o Trumpu in Rusiji v zvezi z tistim napadom z živčnim plinom, potem si zasluži samo čevelj v tazadno.

 • Olga_10

  Bravo Trump!

 • lokec

  Ubogi Rex, Karel je veliko srečnejši.

 • Roman Benedik

  bebo trump

  • šmentanamuha

   Ker…?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!