2,5 milijona Britancev želi še en referendum o članstvu v EU

Foto: Youtube

Peticijo s pozivom za drugi referendum o članstvu Velike Britanije v EU je do zdaj podpisalo 2,5 milijona ljudi, poroča BBC. Ker ima peticija več kot 100.000 podpisov, bo moral o njej razpravljati parlament.

Peticija za nov referendum o EU ima več podpisov kot katerakoli druga peticija na spletni strani britanskega parlamenta – kar dva milijona in pol. David Cameron je sicer že prej povedal, da drugega referenduma ne bo. Po objavi referendumskega izida pa je v petek napovedal, da bo do oktobra odstopil s položaja.

Peticijo je sprožil neznani William Oliver Healey. Tiskovna predstavnica poslanske zbornice je povedala, da se je zbiranje podpisov za to peticijo začelo 24. maja, do objave izida četrtkovega referenduma pa so zbrali le 22 podpisov. V peticiji so zapisali, da pozivajo vlado, naj ob udeležbi manj kot 75 odstotkov in rezultatu manj kot 60 odstotkov (za ostati ali oditi) referendum ponovi. 

“Ni konec, dokler ni konec”
Politični dopisnik Ian Watson napoveduje, da so možnosti za ponovni referendum nične. Glavni razlog je, da peticija pričakuje retroaktivno zakonodajo. Dodaja še, da bo Velika Britanija ostala članica EU še vsaj dve leti in poudarja, “da ni konec, dokler ni konec”.

Britanci so na referendumu z 52 odstotki izglasovali brexit, vendar je večina volivcev v Londonu, na Škotskem in Severnem Irskem obstanek v EU podprla.

Vesna Vilčnik

 

 • razerznak

  v tej peticiji ni 10% britancev, vsakdo lahko nardi 20 acc in to kao podpiše,

 • FreedomAndDemocracyNOT

  demokraticno so izgubil, in s tem ne zelijo sprijaznit. Ampak to ni presenecenje, EU temelji na anti demokraticnem modelu, zato pa ljudje, ki zelijo ostati v EUju se pozvizgajo na demokracijo. V prvi vrsti levicarji in liberalci…

 • razerznak

  eu je imel v planu tudi hitler, le da je on izbral nasilnejši pristop

  • Mihilus

   No Hitler ni maral Centralne banke, ki izdaja valuto kot dolg, Hitler ni maral seksualne promiskuitete, Hitler je bil nacionalist in ni maral Židov. Trenutno pa nas centralna banka z izdajanjem fiat valut skubi kot živino, promovira se pornografija in seksualne deviacije, poteka poskus uničenja evropskih nacionalnosti in če pogledaš kdo vseskupaj vodi vidiš, da so na vseh pomembnih pozicijah Židje.

   • razerznak

    Je pa hotel zde oz veliko nemcijo, eu je bla narjena za free trade in kaj zdaj vse dela , kdo lahko kaj kdo se sme pa bejz eu

    • Mihilus

     Nacionalizem je bil že takrat trn v peti globalistom (ki so pretežno Židje) zato pa so Nemčiji napovedali vojno. In nacionalizem jim je trn v peti še danes, ker želijo globalizacijo. Problem je samo, da vsi ostali postajamo z globalizacijo sužnji. To je prečudovito lani opisala Le Penova:

     It’s a chase after something which puts in place
     the conditions of slavery. He who wins in the world of free trade where
     only the price of a product counts, is the person who goes the furthest
     to find the populations of workers who can be dealt with as slaves and
     paid as little as possible…and made to live in terrible conditions, and
     who pollute as much as possible, because caring for the environment
     costs a lot. He is the least demanding in terms of the safety of
     products as that adds to the cost of a company. Thus, looking for the worst is not something that interests me. This is not the vision I have for society.

     V celoti se strinjam z njo in v globalizmu vidim veliko večje zlo kot v nacizmu. V bistvu je edini argument globalistov, da je nacionalizem slab – Hitler. Pa še zanj sem mnenja, da ni bil tako slab ampak jim je samo stal napoti in so ga zato naredili v pošast.

   • Janko Gedlička

    No še malo pa boš poveljnik novega Auschwitza.

 • antimur

  Teh 2,5 milijona Britancev mi deluje kot naša kučanistična drhal, ki bi imela referemdume dokler niso njim v prid. Čeprav naši pokvarjenci so še šli dlje, oni namreč ne upoštevajo ne referemdumov ne US, če jim rezultati niso po volji.

 • Jefferson Vendski

  Ma naj nehajo srat. Odločitev je padla in zdaj ni več poti nazaj.

  Tole je praznik za EU (ne glede kaj si o njej mislimo in na njene napake), ker so jebeni Angleži v EU delali samo sranje, ker so mislili da bodo taglavni petelin in so vsem delali probleme.

  Hvala qurcu, da smo se jih končno znebili in to v bistvu na eleganten način, odpiram šampanjec. Naslednja dva pa hranim za tedaj, ko jih bodo tudi Škoti brcnili v rit ter ko se bodo tudi severni Irci končno znebili angleške okupacije in se združili z matično državo. Je bil že jebeni čas.

  • Tanja Bor

   Kako pa se lahko znebimo Evropske komisije?

   • Jefferson Vendski

    Preprosto. Šibamo še mi ven iz EU in nam ne bo treba več poslušat Evropske komisije, temveč izključno kučana. Grejt sakses.

    • Tanja Bor

     Očitno se nisva razumela. Menim, da bi po tem rezultatu morala odstopiti tudi vlada EU – Evropska komisija.

     • Jefferson Vendski

      Aja to pa tudi ne bi bilo nič hudega. Saj mogoče to še bo. Ziher bo prej odstopil junker kot kučan.

    • Janko Gedlička

     Pa verjetno tudi Putina.

 • soc

  Glede na aktualne opredelitve volilnega telesa RS se bojim, da bi plebiscit za samostojno Slovenijo izven Juge danes klavrno propadel. Bljak, bonsai, s svojimi poslušnimi vitezi zla si v četrt stoletja ljudem zagabil tisto, po čemer so prej skoraj poldrugo stoletje hrepeneli. Vislice niso bile slaba iznajdba.

 • janez.pokoncni

  Že včeraj sem posredoval tole informacijo tukaj na forumu (ne menja, ne opredelitve, zgolj info) pa me je eno zarukano tele, ki tudi danes ne spi, ozmerjalo z idiotom.

  Še 1x posredujem link do peticije, da tisti, ki jih stvar zanima vidite, kako raste cifra tistih, ki hočejo referendum ponoviti. Včeraj 1 mio, danes že 3 mio. https://petition.parliament.uk/petitions/131215

  • Razocarana

   Glede na to da podpisatelji peticije niso omejeni na Britanske IP and ta sem videla razne pozive za podpis te peticije na raznih forumih, bi bilo zanimo izvedeti koliko teh podpisnikov je sploh Britancev.

   • janez.pokoncni

    Hello ?!?! (pravi Adele);))
    http://petitionmap.unboxedconsulting.com/?petition=131215

    Ne samo, da lahko točno vidiš koliko podpisov je iz Britanije, točno lahko vidiš iz katerih delov VB so “prišli” in to do decimalke natančno.
    Da se parlament odzove je potrebnih 100.000 podpisov. Cifro bodo v roku 48 ur posekali za 50-100x. V bistvu se lahko peticija takoj ustavi. Parlament bo o dločal o novem referendumu, to je zdaj že dejstvo.

  • valentin

   Baje gre za t.i. posvetovalni referendum, ki pravno ni zavezujoč, poudarja angleški politik Lemmy in pravi, da norost o iztopu lahko ustavijo.
   Pa naj še kdo zanika, da politika ni k….

   • razerznak

    uk je out, zdej bodo 2 leti imeli pogajanja z bruslom

   • janez.pokoncni

    Po zakonodaji VB se lahko referendum ponovi, če pri manj kot 75-odstotni udeležbi noben od taborov ne zbere najmanj 60 odstotkov glasov.
    Sicer vidim, da je v debati zopet prisoten zarukanec, ki zmerja ljudi, če objavljajo dejstva pa vendarle, tako je in ni bistveno, komu je to všeč in komu ni.

    V kolikor se s peticijo zbere več kot 10.000 podpisov se mora odzvati vlada, če se zbere več kot 100.000 podpisov, se mora odzvati tudi parlament. Predvidoma v sredo bo že več znanega.

    • valentin

     Torej bomo spremljali potek.

     • janez.pokoncni

      Druge ni. :)

  • xtc

   Nima smisla z njimi tule imaš kar nekaj podobnih bedakov ;ki torlajo po gostilniško in Slovencem ponujajo raj pod rdečo zvezdo in Moskvo na zemlji samo iz Eu in Nata moramo stopiti pa bom takoj vsaj najmanj Švica:
   Za zabit folk je težava VB lep primer kam peljejo gostilniška klapuššeta narod ;ki jim sledi_v še večje težave:
   Narod je načeloma butast in zelo rad nasede gostilniškim populistom;ko pa pride trenutek resnice in računi pa se začne jok_in Britanci so točno v tej poziciji_je pa tole tudi lepa lekcija slo narodu;da ne posluš gostilničkih ragelj;ki regljajo po portalih in gostilnah ampak naj najprej razmisli kaj mu kaj prinaša:

 • domovina mili dom

  Navijam za Škote in Irce, da se odcepijo od naivnih ovc. Sem bil prepričan, da smo samo Slovenci butnglav ovce. Pa vidim, da so se nekateri klovni v GB veliko naučili od slovenskih klovnov, kateri že 25 let nategujejo slovenski narod. Posebno tisti s 1000 € penzije.

 • Razocarana

  Tako progersivni globalisti reagirajo ko demokratičen proces ne prinese njim željenega rezultata; hočejo nov referendum in protestirajo: http://www.breitbart.com/london/2016/06/25/europhile-londoners-march-fascist-media-headquarters-vow-fight-brexit-vote/

 • Anton

  najbolj gvišno analizo o tem brexitu je podal analitik Turk, ki je med drugim povedal, vzrok za brexit, tiči v Bruslju, kjer se vodi politika po domače rečen, kdo bo več v žep stlaču, torej politika egoizma, boli njih kurac tam doli ali gori kakorkoli že gledaš v Bruslju za nas Slovence al pa če hočte Angleže, sam da majo sami dovolj peneza . Politika Brusla je izključno naravnana eliti, bogatunom.

  • Anton

   torej problem je treba reševat v viru in ta vir ni V britanija, v britanija je zgolj posledica izključujoče, egoistične politike, jaz ji pravim mafijske politike, ker so izigrali zaupanje nas, katerim smo zaupali svoj glas.Jaz bi na odgovornst klical vse tiste Junkarje ki lepo ždejo , pijejo, žrejo in swingajo na naš račun in bore malo naredijo če sploh. Naj kak Peterle, in ostaala kompanija prosim povedo akj so za Slovenijo za ans nardil.

   • Tanja Bor

    Po tem referendumu bi morala odstopiti celotna Evropska komisija.

    • janez.pokoncni

     V bistvu da. EU bi se morala povsem prevetriti.
     Ne morem si kaj, da ne bi vlekel sporednic med EU in Slovenijo. Tako, kot smo v 25tih letih Slovenijo povsem zasrali in bi bila zanjo zagotovo najboljša, najenotavnejša in edina realtivno hitra rešitev druga republika, bi morali tudi EU postaviti povsem na novo. Skoraj vse, kar so postavili, je povsem neživljensko, do konca zbirokratizirano in skomplicirano, predvsem pa povsem neefikasno.
     Žal tega ne bodo dovolili tisti, ki so takšno EU naredili in imajo od nje koristi.

     • Janko Gedlička

      Oprosti, tvoji komentarji so odlični, in se človek, kakor jaz – od tebe veliko nauči. Pa vendar mi je žal, ker večkrat opazim v njem besedo “neefikasen”. Kolikor se jaz spoznam na medicino je ta tujka zapisana v obliki srbizma (še iz bivše Yuge). Če bi jo jaz hotel uporabiti, bi napisal neefektiven, še neprimerno raje pa bi uporabil slovensko besedo “neučinkovit”. Pa brez zamere.

     • janez.pokoncni

      Hvala za opozorilo Janko. Pišem “slepo” in izjemno hitro. Velikokorat so prsti hitrejši od pameti. Verjamem, da v mojih komentarjih mrgoli besed, ki sem jih “pridobil” v Jugoslaviji in tudi slovničnih napak. Velikokrat, predvsem kadar je debata že zelo razgreta in bi želel povedati ogromno pa mi za to zmanjkuje časa, svojih komentarjev sploh ne preberem in takrat zna nastati zmazek, ki ga naslednji dan niti sam ne razumem.
      Besede “neefiksno” se bom v bodoče izogibal. Sem preveril in imaš prav. To ni slovenska beseda.

     • Mojca pokraculja

      Tudi jaz vidim vzporednico med EU in Slovenijo, poleg tega pa je vzporednica tudi med Eu in Yugo, federacija je pravi teren za zbirokratiziranost. In kaj lepšega postati birokrat v EU, kot vidimo je to pri nas najvišja nagrada za tiste, ki so največje riti v politiki.

     • Tanja Bor

      Enako mislijo tudi Čehi (cit. po Libertarcu):
      “The Czech Republic has demanded that Jean-Claude Juncker resigns, Radio Prague is reporting.”

  • janez.pokoncni

   Tale socialistična konotacija bogatunov, elite, itd je v tej postsocialistični greznici enostavno preveč zakoreninjena.
   Iz Slovenije izženemo vsakega, ki se odlepi od povprečja. 10 najbogatejših Slovencev ne živi v Sloveniji. Smo ena najbolj egalitarnih družb na svetu. Po enakosti nas “šijejo” le še Kuba in Severna Koreja.

   Z komentarjem se sicer strinjam ampak zadnji stavek je povsem mimo. Politika Brusla je politika neskončne zbirokratiziranosti in neefikasnosti. Davki v EU so visoki in bogati iz EUja bežijo. Kaj misliš, koliko odmevnih startupov ima Nemčija? Zakaj se recimo en Google nikakor ne more pojaviti v Evropi? Preveč je v Evropi socializma in socialnih držav.

  • Nova24TV Mod 2

   Bi šlo brez prostaškosti? [*penis]

   • janez.pokoncni

    ;);)

   • tomven

    Lahko bi bilo tudi po korlovo; boli njih đoko… pa to

 • xtc

  Referenduma pod tole vlado res morda v VB ne utegne biti;utegne tudi zelo hitro pasti;se pa utegne ponoviti pod drugo:
  Kajti težave Britanije so večje kot na prvi pogled izgledajo;nesamo ;da se lahko umakne Citiy in Multinacionalke:pride lahko ;do odhoda Škotske;SIrske;Giblartarja;kar lahko močno udari VB;pTUDI Frtanceki bodo takoj opustili nadzor nad imigranti v pristaniščih inV vb SE BO ZLILA ARMADA MUSLIJ ;ki sedaj harajo po Franciji:
  Skratka tale župa je hudo prevroča za vse tako za VB kot EU IN MISLIM ;DA JE ČAS ;DA ODSTOPITA TAKO VLADA vb KOT eu KOMISIJA_PA TUDI merklova in tisti politiki ;ki vabijo neselektivno imigrante v EU:
  nATO PA BI MORALI NOVO POSTAVLJENI P?OLITIKI NAJPREJ REŠITI Z PONOVNIM REFERENDUMOM ;VPRAŠANJE v VB nato pa glede na rezultate začeti nadaljne pogovore ali pa temeljito rekonstrukcijo EU IN NJENO DEBIROKRATIZACIJO;SKLADNO PA Z ZVEZNO ZAKONODAJO ZA VSE ČLANICE eu in poenotenje pravil in zakonodaje v celotni EU BREZ IZJEM:

 • cosmosjasnovidec

  Saj se že po fotografijah vidi kdo so ti muslimanski migrantje,tajkunski nepridipravi in nekolicina nepomembnih levakov kateri bi radi po vsej sili ostali v EU in živeli na račun poštenih davkoplačevalcev kateri delajo za njih.Enako kot pri nas v sloveniji hoče tajkunska,balkanska komunistična lenuharska in lopavska sodrga katera je pahnila državo v krizo.Jasno jim je,da bodo sedaj lenuhi morali prijeti za delo veliko jih bo pa katapultiranih iz Britanije in tudi islamski teroristi bodo seveda ostali brez dela,ker se bodo znašli v svojih arabskih krajih.

 • Unikatna

  Politiki v VB nimajo jajc (enako slov. politiki), da bi Bruslju rekli tako se ne gremo!! Ne da se igrajo z ljudstvom in referendumi!

 • hle

  Se pravi bodo referendum ponovili tolikokrat da bodo elite zadovoljne z izbiro ljudstva podobno kot na Irskem mislim da tedaj za Lisbonsko pogodbo

 • pokvarjeniSvet

  To so levičarji ki hočejo ostati v komunistični nedemokratični EU.

  • xtc

   Nehaj z oštirskimi kvantami in propagando levakov;največji levak si ravno ti z trolanje kar vse povprek in popolnoma brez razmišljanja le čvečenje v tridni_no levaki ste itak najbolj glasni v Sloveniji glede iztopa Slovenije iz EU_OD LEVAKA PA DO NACIONALSOCIALISTA(ENAKGA_SOCIALISTIČNEGA D**** PA LE KORAK):

   • pokvarjeniSvet

    oo levak številka 1 se je oglasil, saj bi bilo smešno če bi ti samo trolal, ampak vsak ki si lahko prebere tvoje komentarje za nazaj, lahko uvidi da si ti amerofil ampak kapitalizem pa ti je čista španska vas, medtem ko komunizem in korporatizem ti je domači…ti lahko za besedami tukaj tuliš in naprej pišeš kako si proti komunizmu/socializmu…ampak je to daleč od resnice. Že to da podpiraš Novi Svetovni red in globalizem si dokazal da si socialist in komunist.

    Evo tvoje LGBT-jevce, socialiste, social justice warriors, neokomuniste, neomarksiste, levakrje in ostale liberalce

    https://www.youtube.com/watch?v=qIjUESuwqes
    https://www.youtube.com/watch?v=kBELmSr2tws
    https://www.youtube.com/watch?v=WVbzrN1MVxc

    se najdeš ideološko med njimi

    Velika Britanija je še z zadnjimi močmi uspela še izglasovati iztop iz te NEDEMOKRATIČNE komunistično-globalistične tvorbe.

    Točno se vidi kdo je bil PROTI brexitu je bil levi liberalec.

    levi liberalec si pa ti ker si bil tudi za to da Velika britanija ostane v EU ki so jo napravili levi liberalci in ostali neokomunisti/ neomarksisti.

    • xtc

     Lepo si opisal vse sote svojih brezpametnih kompanjonov sociaslkistok _kot sem ti povedal že je od socialista do nacional socialista le en korak in isti d***_očitno zelo slkabo razumeš:

 • hle

  Bojda je 39000 podpisov prišlo samo iz Vatikana na tisoče jih naj bi bilo celo iz severne Koreje toliko o tem

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!